Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 15:21
Reakce na Karoleena:

kdyz clovek tu knizku vubec nezna, tak uz je pak vice mene jedno, kde vezme napovedu, ne?

Offline Potrefenáhusa
38676 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 15:27
Reakce na baltik:

nevim, jak letos, ale loni tam ty knihy byly skoro všechny, takže si to člověk zkazil i na příště

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 15:30
Reakce na baltik:

Tak i když knížku neznám, někdy se dá trefit prostým popisem obrázku. Někdy i na první pokus.:-)) V tom případě mám radost z dobře mířeného zásahu. Když to jen opíšu nebo vyluštím podle nápovědy, které jsou někdy hodně polopatické, beru to jako prohru.

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 17:54

Tak mám auto a hmyz. Je tam ještě něco?

Offline 0zero7
11727 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:05
Reakce na baltik:

me to tez nebere, kde je zadrhel??

Offline 0zero7
11727 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:06
Reakce na Fakirka:

Je tam videt kousek chlapka, az bude celej budete vedet hned, da se to uhadnout docela dobre i tedka. obal knizky vypada stejne jak te obrazek, sakra, ale jestli to uz neni moc velka napoveda....

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:11
Reakce na 0zero7:

Jak si na tom s 2015? Já sem zase zaseklá. Mám 32..

Offline 0zero7
11727 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:22
Reakce na Ounz:

Mam 52 z 2016, vcera jsme lustili s kamoskou anglicankou, to byla sranda. Ale taky jsem uz celkem zasekla. Treba ty dve kresla s lavi mlika nebo co to je...

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:34
Reakce na 0zero7:

No to taky nemám..

Offline 0zero7
11727 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:36
Reakce na Ounz:

Tak napis co nemas jeste, kdyz mam, tak nakopnu treba. Jestli teda chces.

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:38
Reakce na 0zero7:

Já toho nemám  máš ty koně dole a židle? Já si na jednu knihu myslím a nechce mi to vzít, tak to asi není ono, ale úplně to tam vidím..

Offline 0zero7
11727 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:44
Reakce na Ounz:

Konma jsem si byla jista, ale nebere mi to, tak je to asi neco jinyho. Zidle mam, zamer se na to kilik jich je, jestli nic dodam dalsi napovedu, je to trochu tricky, jak to namalovali.

Offline 0zero7
11727 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:45

Ha mam kone!!! POuzila jsem na to stejnou napovedu jak jsem ti poslala na zidle.

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:47
Reakce na 0zero7:

Aha, tak ono je to zvlášť, no tak sem zvědavá co koně nakonec budou, byla sem si ale docela jistá, tak jdu zkoumat židle 

Offline 0zero7
11727 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:49
Reakce na Ounz:

Ahaaa, si hadala dohromady. jj, je to zvlast, pak uz je to i jednodussi, kdyz se zameris na to co jsem psala :)

Offline Ounz
20474 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 18:51
Reakce na 0zero7:

Ok dík :)

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 20:00
Reakce na Sweet Potato:

aha, me bavi poznat knizku, kdyz ji znam

navic by mi udelalo vetsi radost, kdyby ten obrazek byl vice k deji, kdyby se to dalo poznat, kdyz to clovek cetl, ne ze jen nakresli slova nazvu nebo dokonce prekresli obrazek z obalu

kdyz ji neznam, tak mi neudela zadnou radost, ze to trefim popisem toho obrazku

Offline Grizzlin
121 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 21:39

Tak jsem to vzdala. Nad šifrou si lámu hlavu někdy opravdu dlouho, a proto jsem si sehnala celý obrázek a vyluštila všechno, ať to mám za sebou. A ulevilo se mi .

Jako jo, více mě baví, když tu knihu znám a poznám. Není taky špatné, když jsem o knize někdy něco slyšela, nečetla, ale díky obrázku mi to najednou secvaklo. V poslední šifře bylo na můj vkus málo známých děl - hodně polských, slovenských, severských knih (tohle nečtu skoro vůbec) a taky celkem dost (pro mě) neznámých domácích kousků. Prostě se ukazuje to, co už dávno vím - v nové knižní tvorbě tápu. Ta klasická díla byla bez sebemenších problémů. Mám se v čem zlepšovat . Nevím, jestli se malíř už nechce opakovat nebo i tím chtějí trochu propagovat moderní knižní tvorbu. Anebo se ty nové knihy lépe překreslují...

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 21:39
Reakce na baltik:

Sweet Potato  Celkom sranda vidieť, že každý to má úplne inak. Niečo som uhádla z prvého pohľadu na obrázok, občas sa mi podarilo uhádnuť na základe googlenia alebo som len zadala, čo vidím, ale to bolo trošku sklamanie.

Mňa práve teda dosť baví hádať na základe nápovedy, ale málokto vie vymyslieť fakt dobrú (priznávam, že ani mne to nejde). To s tými výjavmi z deja je super nápad, síce by to bolo ťažké, ale keby sa k šifre zobrazovali nejaké slovné nápovedy - niečo na spôsob tej básničky z tajného bonusu. Slovné hádanky ma bavia a určite by to bolo väčšia zábava než hádať štýlom podstatné meno+prídavné meno to čo vidím na obrázku, prípadne ak som v koncoch, tak čítať tú diskusiu na FB, kde je to teda niekedy dosť na palicu...

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 21:46
Reakce na Grizzlin:

Tak pod každou uhádnutou knihou je preklik na stránku martinusu, je to vlastne taká reklama na knihy. Vlastne mi príde fajn, že sa snažia propagovať modernú tvorbu a žijúcich autorov. Síce reklamu moc nemusím, ale keď je na niečo hodnotné, tak odpúšťam. A priznávam, že som vďaka nej našla niekoľko kníh, ktoré si chcem prečítať.