zdensy Dekuju za tu Sasenku. Podle nazvu a obalky by me nikdy nenapadlo po ni kouknout! A ja zase jednou zminim Lazarovy zeny, ta se mi tak libila!
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Jos , Krvavé země jsem četla asi měsíc, vždycky pár stran a nechat to v hlavě uležet. Střet civilizací jsem přečetla jedním dechem, zrovna tak Sašenku
zdensy Dekuju, Krvave zeme mam ale asi potrebuju trochu odstup. Ted jsem zkousela tohle a to nepujde, panove jsou o svetelne roky dal a pocitaji ze kazdy ctenar vi vsechno. Jsem asi ve tretine a odkladam. Snyder poklada slozite otazky a Judt je teda hodne protiizraelsky az koukam a to byl zpocatku zapaleny sionista. A vubec nejde o vztah s Palestinou, proste od zacatku kritizuje myslenku samostatneho statu. https://www.databazeknih.cz/knihy/intelektual-ve-dvacatem-stoleti-rozhovor-timothyho-snydera-s-tonym-judtem-181710
Tohle číst určitě nebudu, ranila by mě mrtvice.
Kam se asi ti Židi měli po holokaustu uchýlit - do Antarktidy?! Nebo zůstat věčně jako běženci nebo v lepším případě trpěný přívažek jiných společností?! Nápad společného státu Arabů a Židů vidím jako naprostej nesmysl, jednak vidíme jak to dopadá... a taky jsou to neslučitelný charaktery - kdy v celý historii byli Židi ten agresor? Na rozdíl od Arabů...
By mě zajímalo, co se tehdy v nějakým kibucu tomu Judtovi stalo, že tak otočil.
Pro tvé rozpoložení moc doporučuji tlustou knihu O čem rabíni touží od Tuvii Tenenboma.
Neboj, je to i vtipné. Teda i dost smutné, ale to tak knihy o Izraeli bývají.
Akorát tam jsou ohavné fotky. Ty se nepovedly. Myslím tím, že jsou amatérské, ne, že zobrazují něco ohavného.
brrr tak já to teda ještě zkusím :)
euridike tak snad se bude líbit. A jestli ještě můžu doporučit, tak velmi doporučuji knihu Alžběta a drak. Napsala ji kamarádka a je opravdu hodně dobrá, teda ta knížka (kamarádka taky, ale o to tu nejde.Alžběta a drak
Díky za tip, kouknu na to... ![]()
Tak ti nevim, moje rozpoložení asi neni setrvale moc na výši - měla jsem tuhle knihu půjčenou asi před půl rokem a odložila ji jako... no, řeknu to na sebe: jako pitomou
Zároveň jsem měla půjčený i Krysy Jejího Veličenstva, a letěly taky. Nějak jsem si s autorem neporozuměla nebo co, a neříkám že je to ausgerechnet jeho vina ![]()
To chápu, nemusí každému sednout. Jen že se dívá na věci předpokládám z opačného úhlu pohledu než ten předchozí autor. To je divná věta. Musím si něco přečíst, abych zlepšila své vyjadřování.
Díky za snahu v každým případě. Já teď budu chvilku číst snad radši pohádky, ten Zdivočelej kontinent mě na čas od politiky, literatury faktu apod. poněkud odradil. Chce to bratry Grimmy, tam sice krev teče proudem, ale nakonec vždycky všechno dobře dopadne ![]()
barbucha
Ja te varovala, ze to je sila. A presne, u me v policce nejsou ani vesele pohadky. Uz roky vsem doporucuju pohadku O Modrovousovi. Ta by se ti mohla libit ![]()
Veselou pohádku jsem v životě nečetla
Modrovous (ten klasickej francouzskej) byl dobrej... moje nejoblíbenější ale byly tzv. Pohádky z celého světa, vydaný snad ještě za císaře pána, s krásnejma secesníma ilustracema... ještě je tady někde mám ve značným stupni rozkladu. To bylo počtení! Anglii rezprezentovala pohádka o Jiříkovi, kde figurovala hlavně Titánie - královna víl, ohrožovaná Královnou krys (věru strašlivá postava)... a dobře si pamatuju i indickou, v níž spolu soupeřili dva bratři, z nichž ten slabší skončil jako setnutá hlava v koši, která mluvila... Andersen byl proti tomu úplná komedie ![]()
AA co pohádky K. J. Erbena?
Mám hodně staré vydání, tipuji začátek 20.století. Jsou tam koše a hromady s vyloupanyma očima. SPOILER: byly to jezinky.
Zajímalo by mě, jak by tuto pohádku nebo zrovna Modrovouse zpracoval Disney, aby z tama vyseparoval to násilí.
Torrah Gratuluju ke knížce! Jestli jsem něčím v životě chtěla být, tak spisovatelkou.
Marbuša milá Marbušo, moc děkuji, ale spisovatelkou se být necítím :) autorkou ano, ale ke spisovatelům mám daleko.
Doporučuji všemi deseti!
Marbuša milá Marbušo, moc děkuji, ale spisovatelkou se být necítím :) autorkou ano, ale ke spisovatelům mám daleko.
Moje kamarádka jednou poslala text do soutěže a přiznala se mi, že už si představuje, jak poskytuje rozhovory:-) Tak ten tvůj skromnější přístup se mi víc líbí. Mimochodem, na těch stránkách, co jsi dávala odkaz, je i autorka Aries, tu znám ještě z Módního pekla, něco jsem o ní četla o liškomágovi Evženovi, to bylo moc pěkný.
Dostala jsem ještě nějaké peníze na nákup knížek do zaměstnanecké knihovny, tak jsem kolegyním koupila toho posledního Hartla, kterej se tu nedávno probíral, kdo ho vlastně čte. Samozřejmě jsem si tam šoupla i něco pro sebe - Zatmění od Nesbo, Roberta Bryndzu, jsem zvědavá na U severní zdi od Petry Klabouchové.
Marbuša ano, vím to, známe se :). Liškomágy mám taky moc ráda.
Torrah Gratuluji ke knize a přeju úspěch s tou stávající i s dalšími knihami.
Lenka22 děkuji moc
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje