Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 12. října 2023 12:36
Reakce na LadyMary:

A včera jsem si koupila The Running Grave, téměř 1000 stran v angličtině...budu ráda, když to zvládnu do Vánoc

​Já jsem to dočetla dneska ve dvě v noci Musím říct, že nebejt to další díl série od oblíbenýho autora, tak bych si tohle téma nevybrala. Ale nakonec se mi to líbilo, vraha jsem neuhodla.

Offline Aranel
6498 příspěvků moje polička 12. října 2023 13:11

LadyMary No to ne. Soukupovou já žeru. Konkrétně tahle kniha mě dostala už v první kapitole, jak si ta holka vybírá bundu na hory, protože to je TAK PŘESNÝ!

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 12. října 2023 13:12

coralline Teda...to jsi super rychlý čtenář. Já jsem loni v létě přečetla česky Neklidnou krev a hned, jak jsem to dočetla, tak vyšlo The Ink Black Heart, nechtělo se mi čekat na překlad (který ještě pořád ani po roce nevyšel), tak jsem se odhodlala a přečetla to anglicky, ale trvalo mi to víc než měsíc, protože já nedokážu číst stylem..."neznám všechny slovíčka, ale chápu kontext", tak u toho sedím s mobilem a co neznám, to si překládám. No a teď je mi jasné, že The Running Grave vyjde česky nejdřív tak za dva roky, tak mi nezbývá nic jiného než to zase přelouskat v angličtině.  

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 12. října 2023 13:18

Aranel Já jsem po té knize sáhla na základě naprosto nadšeného doporučení kolegyně, která to má stejně jako ty....ale na mě to moc nezapůsobilo. 

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 12. října 2023 13:51

LadyMary Já jsem četla ve čtečce, takže na neznámý slovíčka stačí naject a překlad mám hned. S tištěnou knížkou a slovníkem bych byla taky pomalejší.

Offline brrr
12273 příspěvků moje polička 12. října 2023 18:02

coralline LadyMary Cože, cože? Je nový Galbraith? I když proč já to furt čtu, když mě tam ty vztahové kotrmelce nebaví. Stejně si ji jdu nakonec koupit a tvrdím, že si cvičím angličtinu.

Edit: Štve mě Robin, jak je úžasná a bezchybná a jak se dívám do popisu toho nového dílu, bude mě štvát i nadále.

Nikdy jsem přečtené knížky nepočítala, teď čtu míň než jindy, ale to je tím, že si nějak neumím v té záplavě vybrat.

Offline Torrah
3250 příspěvků moje polička 26. října 2023 10:44

Vim, že tu jedete spíš takovou tu high literaturu, ale stejně vám pokusim nabídnout svou novou knížku. Možná by se někomu hodila jako dárek k vánocům. Lehká, lehce humorná fantasy z prostředí potulného divadla. Nic světoborného, spíš odpočinková knížka.

Pokud byste někdo chtěl vědět víc, nebo si přečíst krátkou ukázku, tak lze tady:

Začarovaná sezóna

Offline notna
9280 příspěvků moje polička 26. října 2023 12:16

Torrah Gratuluji ke knize! Ať se líbí! Já žánry střídám. A když mám složité nebo těžké období, ráda si přečtu něco na oddech a vytrhnutí z reálného světa. Určitě se podívám na tvou knihu blíže.

Offline Torrah
3250 příspěvků moje polička 26. října 2023 13:11

notna díky moc

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 13:35

Torrah 

Díky za upozornění na Tvoji novou knihu, mám ráda fantasy, takže pro mě ideální. :)

Offline Torrah
3250 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 17:24

euridike tak snad se bude líbit. A jestli ještě můžu doporučit, tak velmi doporučuji knihu Alžběta a drak. Napsala ji kamarádka a je opravdu hodně dobrá, teda ta knížka (kamarádka taky, ale o to tu nejde.Alžběta a drak

Offline Sweet Potato
39965 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 08:32

Torrah Gratuluju! Ať má knížka úspěch.

Offline Torrah
3250 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 12:20

Sweet Potato díky moc

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 04. listopadu 2023 23:18
Reakce na Jos:

Gatita Je to seznam hruz. Ten zacatek je nesmirne narocny. Mne se asi nejvic "libily" kapitoly spise ke konci. O konfliktech v Jugoslavii, Volyn a dalsi, obcanska valka v Recku, Rumunsko...plus naprosto neskutecne pocty odsunutych Nemcu. Sama jsem se na konec valky driv divala spis jsko na konec temnych casu, ne jejich pokracovani a mnohdy eskalaci. Knihu muzes cist napreskacku, ten zacatek je vazne asi nejhorsi.

​Musím říct že mě to taky značně překvapilo až zaskočilo. Až jsem se cítila jak blb - jako co jsem si dřív představovala, že po válce vyšla duha a nastal ráj na zemi? Rozhodně takovej strašnej a tak dlouho trvající bordel jsem si nepředstavovala ani v nejdivočejším snu! Že se lidi budou vraždit po celý Evropě vesele dál, to mě ani nenapadlo... myslela jsem že jediný zločinci jsme my (kromě rusáků ještě) s tím naším odsunem...

A to se můj děda vrátil z války resp. koncentráku minimálně o půl roku později (chudák babička!), protože se podílel na těch repatriacích... tak s tím problémy určitě byly - jen teda o tom nevyprávěl. Tak teď vím aspoň něco.

Offline zdensy
1132 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 06:48

Jos , od Snydra jsem četla Krvavé země. Díky za tip na Zdivočelý kontinent.

Mohu doporučit knihu Střet civilizací, Samuel Huntington.

Četla jsem dost o stalinismu, i tady se najde velmi čtivá kniha s fakty v  románu, Sašenka, Simon Montefiore. Nenechte se, prosím, odradit infantilním názvem, stojí to za přečtení, několikrát jsem se ke knize vracela

Online bublifuk
příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 07:22

brrr Robin mě teda štve nesmírně, na jednu stranu paní bezchybná, na stranu druhou jsem nepochopila proč se vdala, proč s tím chlapem zůstala a obecně proč se hroutí pokaždé, když  jí šéf něco ne-řekne( jako ve stylu jeeee on mě chce propustit)... 

Znovu jsem teď poslouchala Smrtící bílou a tohle mě fakt štve... Tak nevím, jestli se k dalšímu odhodlám.

Online bublifuk
příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 07:25

Ale obdivuju Vás kolik toho přečtete. Někde teď psali, že průměr je 10 knížek za rok. A i to čtete za mě. Dlouhodobě jsem na nule

Offline brrr
12273 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 08:42

bublifuk Já jsem se teď prokousala tím posledním dílem (The Running Grave) a musím uznat, že napínavě a zajímavě to Rowlingová napsat umí a teď naštětí nebylo tolik, nebo mi to tak nevadilo, linky Cormoran - Robin. Ale kdyby tam nebyla vůbec, tak se nic nestane.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 10:09

barbucha Ano presne, mela jsem jen predstavu o tom, ze antisemitismus mnohdy eskaloval a Rusaci se chovali jako zvirata. A pak samozrejme neco malo o Volyni. Ale ze to bylo az tak jsem netusila. Sokovala me ta Jugoslavie treba. 
zdensy Dekuju, Krvave zeme mam ale asi potrebuju trochu odstup. Ted jsem zkousela tohle a to nepujde, panove jsou o svetelne roky dal a pocitaji ze kazdy ctenar vi vsechno. Jsem asi ve tretine a odkladam. Snyder poklada slozite otazky  a Judt je teda hodne protiizraelsky az koukam a to byl zpocatku zapaleny sionista. A vubec nejde o vztah s Palestinou, proste od zacatku kritizuje myslenku samostatneho statu. https://www.databazeknih.cz/knihy/intelektual-ve-dvacatem-stoleti-rozhovor-timothyho-snydera-s-tonym-judtem-181710
Jenom se asi hloupe zeptam, ty krvave zeme se ctou dobre? Nemyslim obsah, spis formu....Zdivocely kontinet napsal novinar, je to znat, proste to precte i nekdo jiny nez doktorand historie a pochopi to

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 10:13

Jinak na Zdivocely kontinent jsem prisla tak, ze jsem si v Levnych knihach (!) koupila toto a to se mi taky libilo. Maji to tam porad asi za 200, coz mi prijde za takovou krasnou knizku z Paseky malo 

https://www.databazeknih.cz/knihy/strach-a-svoboda-jak-nas-zmenila-2-svetova-valka-451241