Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 28. června 2023 12:32

Garfie nojo, ty už máš Asii zažitou, já bych bojovala s jídlem.

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 28. června 2023 12:54

viktorka_od splavu no ten jazyk byl pro me teda utrpeni, kdyz jsem v obchode ani nedokazal precist, co chci, ale verim, ze bych se to naucila

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 28. června 2023 13:04

Kokoska No jídlo je právě jeden z důvodů! :-)

andulka01 Mně ta Itálie přijde dobrá i v tom, že případně dojedeš, kdyby něco-a taky tě snáz mohou navštěvovat známí/rodina....i když teda znám manžele, co se na důchod přestěhovali na Bali a vnoučata se prý můžou přetrhnout, aby mohli babičku navštívit.  Jenomže víš jak, to je jednou za rok....

viktorka_od splavu Andulka má pravdu, pokud v té zemi chceš žít natrvalo, bez jazyku je to hodně těžké, leda bys přežívala v nějaké expatské komunitě. 

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 28. června 2023 13:17

Garfie Ajo, počkat, jídlo... na GC teda nic moc před lety, ale jak je východní pobřeží kosmopolitní, ochutnat se asi už bude dát všechno.
No a Itálie je samozřejmě láska, jídlo, podnebí, kultura, jazyk a ta blízkost, vždyť je to pár hodin autem. 
Mě jazyky baví a celkem jdou, ale jsem hrozně líná se učit , takže počítám, že bych se do určité míry naučila "za pochodu" většinu z evropských jazyků. No, stejně je to čistá teorie, já nejspíš zabahním tady už nafurt.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 28. června 2023 15:42

baltik do Francúzska by som manžela nedostala ani náhodou, nemci s francúzmi až takí kamoši nie sú

Ak sa rozhodneme pre Madeiru, anglicky sa dohovoríme a časom sa na nás ich jazyk nalepí. 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 28. června 2023 15:49

A Madeira má super celoročné počasie.

Offline Sweet Potato
39674 příspěvků moje polička 28. června 2023 16:47

milacka Moc vám přeju, ať se vám vaše plány a sny naplní!

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 28. června 2023 17:22

Sweet Potato ďakujem krásne za prianie, uvidíme, čo nám osud prinesie, sama som zvedavá. Roky aj tak bežia ako bláznivé.

Offline Karja
43816 příspěvků moje polička 28. června 2023 20:18

Teď mám úplně brouka v hlavě, kam bych se na důchod přestěhovala. Mne by vyhovovaly asi dvě destinace, střídat to na léto a zimu, jednu vůbec nedokážu vybrat!

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 28. června 2023 20:48

Karja Ale tak to je náhodou idální, moje představa by byla, že na léto budu v ČR a zbytek roku někde v teplých krajích.

Ale třeba na Zanzibaru jsem potkala starého pána, bydlel s náma v hotelu, a ten říkal, že takhle lítá každou zimu na tři měsíce do nějaké levné destinace, vybere si levný hotel, vyjedná slevu (protože tři měsíce) a prostě tam žije a příště jinde. Hodně právě v Africe a v JV Asii. V tom hotelu působil jako domácí, seděl tam na recepci, pil pivo, povídal si s chlapama, koukal na ulici (hotel byl v centru města)....jako proč ne, finančně to vyjde určitě líp, než něco kupovat natrvalo! :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. června 2023 20:57

baltik Bretaň Ale mně to celkově táhne víc takhle k "severu" (vím, že je to od nás spíš západ)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. června 2023 21:00

Karja já bych si asi vybrala italské podhůří, blízko do alp, ideálně někde u jezera, možná i Rakousko by bylo fajn. (To jsem se teda odvázala, co?)

Ale mně asi překvapí i jestli opustím to naše sídliště

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. června 2023 21:28

Garfie My měli v hotelu anglány, kteří si nad tím hotýlkem v kopci stavěli vilku, bylo jim asi 80 a každej večer byli na šrot, jak dlouho si to Španělsko takto užívali, netuším, my tam byli 14 dní a oni pořád řádili na baru.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. června 2023 21:47

Garfie my sme takeho stretli v Thajsku. Vravel, ze zima tam ho vyjde lacnejsie ako vykurovanie anglickeho domu. 

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 29. června 2023 05:59

Mrakoplas To byl možná ten samý!

Kan Hele, moje kamarádka je nemocniční kaplanka a říká, že alkoholismus na stáří je pro lidi často požehnáním!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. června 2023 07:39

Garfie tiez mi to napadlo

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. června 2023 14:45

Garfie To asi ano, hlavně na to musí mít dobré zažívání, já se i z mírně otevřené alkoholové čakry léčím týden a to už nemíchám, jak jsem dělala dřív.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 29. června 2023 17:42

Garfie to byl vzdycky muj sen, jit si jako domorodec rano z trhu s rajcatama, bagetou a kytkou, sednout si na kafe a cumet po lidech... 

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 29. června 2023 18:02

Kokoska A to jsi mi nějakou volnou inspirací připomněla, že jsem si vždycky říkala, že ta zajímavá cesta na stáří může být homeexchange, zvlášť pro vás pražský. Pamatuju, že jsem tam kdysi našla inzerát nějakých postarších britských manželů, kteří psali "kamkoli po světě, na jakkoli dlouho, ale minimálně na tři měsíce". Taky dobrej způsob trávení důchodu. Protože letenka je ten největší náklad, pak ty místní náklady už jsou fuk...

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 29. června 2023 18:04

Garfie nevim, jestli bych chtela nekoho takhle pustit k nam domu, ale kdo s tim nema problem, cesta by to mohla byt.