JankaM My jsme v Pule taky byli, koupání pro děti neposoudim, protože jsem je neměla. Ale ta městská pláž nebyla zrovna co jsem si představovala. Pak jsme jeli na Pag, tam to bylo hezké a v nějakých vesnicích u Puly taky. Pula je poměrně velké město, kdyby byla nějaká nepřízeň počasí, dá se tam leccos podniknout. Pak jsme blízko byli v Zadaru, to má moc hezké centrum, trhy, ta městská pláž asi lepší než v Pule a celkově se mi to město líbilo víc. Ale ona se kvalita/čistota těch pláži za ty roky asi hodne mění. Letos máme stejný plán jak vy, dojet k nejbližší písečné pláži, tam vyhodit děti s kybkickama a nazdar, zatím to vidíme na Bašku. Ještě napíšu kamarádce, ona jezdí tak nějak každý rok a vloni byli prý na super miste, kam se budou vracet, pláž ovšem kameninová a hodně po schodech, pro moje děti by to nebylo. Ona má děti 6+
Cestování
JankaM tip na ubytování nemám, ale pokud jste tam ještě nebyli, tak je důležité zmínit, že severní Itálie je fakt "bláťák", tzn. nevidíš si v moři ani na kotníky, to už radši to Chorvatsko...než zakalenou vodu a miliardu lidí všude kolem, plážový servis za docela dost peněz, atd., i v Chorvatsku se daj najít písečné pláže vhodné pro malé děti
JankaM ještě teda dodám, že právě v Medulinu byly písečné pláže, pro děti ideální
Dodělala jsem itinerar na letošní okruh letem světem Polskem a mám dost, 6 míst za 17 dni. Sice jsou všechny rezervace bez problémů zrušitelné, ale myslím si, že jsem mohla toto kritérium vypustit, protože znova do toho už nepůjdu.
Akorát jedna paní komunikuje jen Polsky a má nejaké nestandartni potadavky na placení. Tak to ještě možná předělám, ale teď už nemám silu.
Jak moc je velký problém parkovat v Krakově na ulici? Kritérium garáž je tam dost omezující.
continuity Parkovali jsme na hlídaném parkovišti, což byl oplocený plácek mezi dvěmi domy, myslím, že na noc to hlídač zamknul a šel domů. Jinak jsme bydleli hned vedle Staré synagogy, restaurace El Medina, bylo to moc fajn, akorát se dívám, že to asi nějak vytunili. Parkoviště bylo asi 50 m od baráku. Doporučuju návštěvu Krakova v úterý, na spoustě míst je ten den vstupné zdarma.
My se dnes vypravili do džungle, moc jsem si to neužila, jednak si malej Garfik hrál celou cestu na Sandokana (asi jsem to s filmovým vzděláváním trochu přehnala), střílel po okoli a hnal nás kupředu, abychom unikli vojákům Jamese Brooka
a jednak jsme zabloudili. Uprostřed cesty jsme narazili na britský hřbitov, z původních pěti hrobů se dochovaly jen tři, jeden z nich patří dva dny staré holčičce, druhý její mamince, která ji přežila o pouhých pět měsíců. Zemřely v roce 1866, na místě jsou zřejmě pouhé náhrobky, aby byla těla uchráněna lovců lebek, tedy aktivity, která v té době byla na Borneu velmi rozšířená. Vždy když narazím na tyto opuštěné hroby daleko od domova, přemýšlím o lidech, kteří se vydávali na druhý konec světa, v době před letadly, internetem, telefonním spojením, v době, kdy dopisy putovaly i několik měsíců a nakonec zemřeli tak daleko od svých blízkých…to místo má zvláštni energii...Nejveselejším zážitkem tak byl pád mého muže do strouhy u cesty.
A pláže!
Opět krásné a opět úplně oputěné....
Nejdou mi poslat fotky v tak dlouhé příspěvku (moc kecám asi!
)

Sklad japonské munice z 2.sv. války

Garfie Wow!
Garfie no teda!
Garfie Nádherné! tam se musí courat po pláži, žádní lidi, křik a ruch, jen vlny. Opuštěné hřbitůvky já můžu.
Kan Tohle ani nebyl hřbitov, vlastně jen hroby zarostlé v džungli. Tento jediný náhrobek byl viditelný, mám i další fotky, ale nic nejde vidět. Jeden je padlý na zem a po třetím zbyla jen díra v zemi, další dva se nedochovaly vůbec...
O lovcích lebek jsem se dnes dozvěděla spoustu věcí, byli jsme v jejich vesnici a bylo to moc zajímavé!
Prosím zkušenější o radu než se vrhnu na studium booking podmínek. Přišla mi zpráva od bookingu, že ubytovatel zrušil naši rezervaci, upozorňuji, že ani ne 3 týdny před odjezdem na druhý konec světa a to pro overbooking
přes můj účet se mi povedlo přečíst si i kus jejich konverzace a vyrozuměla jsem, že problém je ten, že jsme si pro 4 lidi zamluvili dům pro 6-8 osob a oni teď našli těch 6-8 lidí, kterým to samozřejmě prodají dráž, takže nás vyšoupli. Ubytování bylo zaplacené v plné výši. Nějaký ťuhýk mi poslal ubytování "similar", ať mu ho odsouhlasím, které je ale naprosto šílené, takže jsem mu napsala, že to se asi spletl. A co bude dál? Stalo se to někomu?
Garfie nadhera, hlavne ty plaze!
Malenge musí ti nabídnout ubytování ve stejném nebo vyšším standardu. Tečka.
Nevim jakou máš úroveň členství v bookingu, ale řešila bych to hned i s nimi, nejenom s ubytovatelem.
continuity díky za potvrzení, myslela jsem si to. Řeším to s nimi, jen to pak přebrala nějaká slečna Slovenka a ta má očividně po pracovní době.
Plovoucí vesnice na Borneu. Je jich tam spousta, tahle patří mezi bohatší a je to vidět. Mocc hezká, s restauracema, vlastní mešitou a osázenými "ulicemi". :-)

Letos poprvé.

Garfieto je parada, super, ze vam to vyslo
moora
Byl to fakt zážitek, ale zrovna jsme dnes vzpomínali, jak chybělo málo...:-) Před rokem, dvěma, bychom byli v karanténě ještě teď!!
Garfie musela to byt uzasna cesta. Fotky jsou nadherne, co teprv realita. Chute, vune, vsechno, co fotak nezachyti. Jaky tam bylo jidlo, mmch?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje