milacka Opravdu byste chtěli na důchod na Madeiru? To mě docela překvapilo, proč zrovna tam?
(nic proti destinaci jako takové, jen mě zajímá ta úvaha, kterou jste k tomu došli...)
milacka Opravdu byste chtěli na důchod na Madeiru? To mě docela překvapilo, proč zrovna tam?
(nic proti destinaci jako takové, jen mě zajímá ta úvaha, kterou jste k tomu došli...)
milacka my jsme na Madeire bydleli v Paul do Mar v Casa homem
Madeira je krasna, ale s muzem jsme se shodli, ze Azorske ostrovy na nas zapusobily vic. Auto je nutnost a melo by mit slusny motor. Spousta silnic je po spadnici a kopce jsou tam prudke.
continuity ďakujem za cenné rady, sama som zvedavá, ako na mňa Madeira zapôsobí.
Garfie kamarát tam pracuje ako barbier 3 mesiace v roku a rád sa tam vracia. Tu, kde bývame, máme obrovskú okrasnú záhradu, vzadu na pozemku lúku, viac-menej som na túto prácu sama a vekom aj zdravotnými obmedzeniami nemôžem pracovať tak, ako by som chcela a v lete pociťujem pri práci neskutočnú únavu. K tomu veľký dom. S manželom už bývame sami, do dôchodku má 5 rokov, ja mám tento rok 60 a som na invalidnom dôchodku. Navyše som alergička a údajne na Madeire je oveľa čistejší vzduch a stabilné počasie. Syn sa s manželom vrátili z Madeiry očarení, či budem očarená aj ja, je zatiaľ vo hviezdach. V každom prípade naše súčasné bývanie je neudržateľné, hoci je mi to ťažké priznať. Milujem to tu. 20 árový pozemok je určitom veku na príťaž, určite pohľadáme niečo menšie. Či to bude na Madeire alebo niekde inde, ukáže čas. Manžel je globetrotter, nemá problém bývať aj na mesiaci, zbaliť, predať, začať nový život, ja som kvapku usadlejšia, zakorenená. Sama som zvedavá, aká nás čaká budúcnosť a hlavne kde.
Ginger ďakujem, super tip
Azorské ostrovy preštudujem.
milacka To je krásně napsané. Ať už se rozhodnete pro cokoliv, tak tam buďte šťastní!
Catherinne no, vynásob ty kopce tak pěti a představ si, že ten Žižkov nikde nekončí a dá se odtama dostat jen letadlem.
Mně zrovna kopce vůbec nevadí, jsem děvče z hor, ale tady ta chybejici rovina už dost komplikuje i praktický život.
milacka my jsme na Madeire bydleli v Paul do Mar v Casa homem
Madeira je krasna, ale s muzem jsme se shodli, ze Azorske ostrovy na nas zapusobily vic. Auto je nutnost a melo by mit slusny motor. Spousta silnic je po spadnici a kopce jsou tam prudke.
Potvrzuji, ty silnice jsem občas nepochopila, jeli jsme dolů na dvojce a ve dvou třetinách řešili pískající přehřáté brzdy. ![]()
continuity ja se priznam, ze na Madeire jsem odmitla ridit, kvuli tem kopcum. Na jedno parkoviste jsme vubec nedojeli, neverili jsme, ze by auto vyjelo zpet. Na Azorech nebo Sicilii jsem ridila s potesenim.
milacka ještě zvaž místní jazyk, používají nějaký portugalský dialekt. Zrovna na ty Madeiře se v odlehlejších oblastech domlouvá anglicky celkem špatně, a já sice nejsem úplně jazykový talent, ale abych nebyla schopna po týdnu pořádně poděkovat se mi taky nestává. Navíc to zní jak maďarština.
Kan
ďakujemcontinuity Ginger určite sa tu ozvem s dojmami a pocitmi, keď sa z Madeiry vrátime. Chlapi sa na jazdu autom nesťažovali, ale skúter by bol ideálny. To by bola sranda, keby som v 70-tke jazdila na skútri ako ježibaba
, skôr ma zaujíma zdravotná starostlivosť. Ak by sme na Madeire skutočne bývali, možno priamo vo Funchale, po pár rokoch by nám stačilo sedieť niekde v kaviarničke na terase a pozorovať život a dovolenkárov. Celkom pekná predstava o starobe na ostrove![]()
milacka Já úplně chápu ten sen odejít někam na důchod, koneckonců sami jsme si pro ten případ pořídili zázemí v Itálii a to jsme mladší než vy. :-) Jen mě zajímalo proč konkrétně ta Madeira, protože mi obecně přijde dost nepraktická, mluví se tam portugalsky, musíš tam letět, přitom to na letenky není úplně levná destinace...ale pokud tam už máte nějakou spřátelenou duši v podobně kamaráda, tak tomu rozumím. Budu držet pěsti!
Garfie zatiaľ je to len sen môjho manžela a syna, na rozhodovanie je času dosť, ďakujem. Uvidíme, kde nás odfúkne, jedno je však isté, tu, kde bývame, zostať neplánujeme.
milacka co se tyce zdravotni pece, tak ve Funchalu stavi novou univerzitni nemocnici.
Ginger čo viac si priať![]()
milacka asi máte svou představu a důvody, já bych si asi vybrala pevninské Portugalsko, někde spíš na severu nebo kolem Porta, a na Madeiru jezdila občas podle nálady.
Kokoska Já, když už bych musela vybrat "leteckou" destinaci, šla bych asi do Asie. :-)
milacka ja bych si po posledni dovolene vybrala Bretan, prislo mi tam idealni pocasi
baltik natrvalo zit ve francii pokud neumi clovek francouzsky asi nebude velka vyhra
(teda treba milacka s manzelem umi, ale uplne obvykly to neni...)
viktorka_od splavu tak stejně by bylo minimálně vhodné se naučit jazyk země, v níž chci dlouhodobě žít. Nebála bych se toho.
Mě by lákal Nový Zéland a Austrálie, východní pobřeží, Gold Coast a tak (na GC jsem měla vážnou vztahovou nabídku před časem, měla bych se hodně dobře, ale nebylo to ono).
Garfie tak ty máš asii dost pod kůží :-) ovšem ta Itálie je taky super.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.