Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline kocoureksuggy
1374 příspěvků moje polička 12. října 2025 12:59

Mermaid 

Děkuji, to s tím mořem je dost důležité. Můžeš být konkrétnější?

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 12. října 2025 14:19

kocoureksuggy v porovnání s těmi ostatními destinacemi tam to moře prostě není ono, takové tmavé, bez jiskry, chyběla mi tam ta čirá průsvitnost, modré až smaragdové odstíny moře..., celkově mě Emiráty nijak neuchvátily, ani mořem, ani jídlem, ani klientelou v hotelu, ale je to můj osobní dojem :) když někdo třeba poprvé letí mimo Evropu a nemá s čím srovnávat, může být spokojen

Offline kocoureksuggy
1374 příspěvků moje polička 12. října 2025 14:21

Mermaid 

Děkuji, to jsou zajímavé a důležité informace.

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 12. října 2025 14:32

Garfiepominu-li obligátní procházku z Hradu přes Malou Stranou přes most na Staromak a k Obecnímu domu doporučim Petřín. U mladých má v posledních letech úspěch bludiště. Je to zábavné retro. Už lanovka se jim líbí. Na rozhlednu taky vždy chtějí. 

Kromě Valdštejnske zahrady je posli i do Vrtbovske zahrady. 

A Japoncům s jejich zálibou v Muchovi, doporučuji přímo návštěvu Obecního domu. Secese je určitě okouzlí. 

Dobrých kaváren je v Praze milion, ale na Václaváku ať vlezou do knihkupectví Academia, kde v prvním patře mají pohodlná křesla a hlavně výběr různých koláčů. A na záchod tam můžeš i bez návštěvy kavárny, což se v centru hodí. 

Skvělý výhled na město je i z kupole Národního muzea, které je celé krásné, takže bude-li pršet, jasná volba. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 12. října 2025 15:02

Garfie Pokud by na to bylo počasí, tak výlet na lodi, pražské Benátky i delší na větší lodi, ale každopádně se hodně teple obléknout. Pak pražské ostrovy, Kampa, u Malostranské ta uzounká ulička, co končí u vody a dá se tam jít do restaurace. U hradu ještě Nový svět a zahrada u něj. V centru pasáže, třeba Lucerna s chcíplým koňem, ale projít celou pasáž až do ulice V jámě. Je to tichý svět hned vedle davů lidí. A pak třeba ta zavěšená socha, co je vidět u Myslíkovy, ale pokud nezdvihneš hlavu, nenajdeš ji... Co zoo a botanická zahrada? A kostely, třeba na Jiřího z Poděbrad a náměstí Míru a pak se projít uličkami poblíž Vinohradské, je to kouzelná čtvrť, plná života, kaváren, restaurací, ale přitom i klidu. 

Na nákupy bych jim doporučila speciálky Granát a s českým sklem. A dívat se kolem sebe v těch zajímavějších částech, třeba v pasáži Lucerna malý obchůdek s minerály a velkým výběrem, Modrobílá linie, v navazující pasáži originální sklo (ale velké a těžké), starožitnosti...

Ubytování jsem měla moc pěkné přes booking přímo na Senovážném náměstí s východem i do atria u Slovanského domu. A hned v okolí je Jindřiššké věž, synagoga, blízko je Václavské i Staroměstské náměstí. 

Offline Černá kočka
1747 příspěvků moje polička 12. října 2025 15:50

Garfie Já posílám zahraniční návštěvy do kostela sv.Cyrila a Metoděje v Resslově ulici, s vysvětlením proč je to pro český národ tak důležité místo. Další co se hodně líbí je výstup a výhled z jižní věže katedrály svatého Víta a interiér chrámu sv. Mikuláše na Malostranském náměstí. A nedaleko v Karmelitské kostel Panny Marie Vítězné s pražským Jezulátkem, ale to je myslím hodně profláklé místo, o tom asi budou vědět.

A lanovka na Petřín nejezdí, celá dráha se rekonstruuje,

Offline continuity
42511 příspěvků moje polička 12. října 2025 17:42

999díky za tipy, když já ty rezervace předem těžce nedávám. Mám cele dny nalinkovane na minuty a dovolenou nechávám plynout. 

Pořád nemám ani vlaky, dva roky zpět jsme letěli na týden do Říma s rezervací na dve noci s tím, že se uvidí.

Kromě toho jsem měla za celý zájezd zamluvené akorát Koloseum, takže co? V noci předtím se menší dítě vyblilo z podoby a vůbec si to neužila. 

Offline continuity
42511 příspěvků moje polička 12. října 2025 19:32

No ale abychom si i trochu zacestovali. Orlické hory, Výlet Potštejn Litice, tvrz Hanička (tu teda nemám, byl tam jen muž s dětma, ale jiné objekty kolem jo). 

Offline continuity
42511 příspěvků moje polička 12. října 2025 19:35

Offline continuity
42511 příspěvků moje polička 12. října 2025 19:35

Offline continuity
42511 příspěvků moje polička 12. října 2025 19:36

Offline continuity
42511 příspěvků moje polička 12. října 2025 19:36

Na Annenskou vyhlídku jsem ani nedošla. 

Offline continuity
42511 příspěvků moje polička 12. října 2025 19:38

Hrad Litice nad Orlicí..

Offline continuity
42511 příspěvků moje polička 12. října 2025 19:38

Offline continuity
42511 příspěvků moje polička 12. října 2025 19:41

Včera to byl fakt dost dobrý den: výlet, hrad, polévka v zájezdním hostinci, houbaření, sauna, grill s ještě jedním manželským párem. Úplně super to bylo, takový ten podzimní výlet, že člověk najde něco k snědku - jabka, trnky, ořechy, houby. Ráda to mám  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2025 20:51

continuity orličky jsou krásné! I když koukám, že počasí jste měli všelijaké 

Offline continuity
42511 příspěvků moje polička 12. října 2025 21:18

Evaeva podzim, nepršelo, nefoukalo, za mně super.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2025 21:43

continuity no já poukazovala na tu mlhu, jinak dobrý 

Offline continuity
42511 příspěvků moje polička 12. října 2025 22:21

Evaeva ta k tomu patří. Mně se mlha líbí, akorát mi přišlo zbytečné se škrábat na vyhlídku.

Offline Garfie
28341 příspěvků moje polička 13. října 2025 00:29

Emi (to je vtipné, ty tipy ode mě chce holka jménem Emi ) Černá kočka Malvin Díky moc za tipy, všechno předám dál!