Garfie nevím, jestli je to zaujme, ale nově zrekonstruované planetárium je evropský (nebo dokonce celosvětový) unikát. Dělají tam i pořady pro dospělé.
Cestování
Garfie Líbí se mi tipy Černá kočka , navštívit Parašutisty, vyhlídku z věže Sv.Víta i Jezulátko. Sv. Mikuláše miluju, kdyby se jim nechtělo šlapat nahoru na Víta, tak ať vylezou do věže kostela Sv. Mikuláše. Je to hodně zajímavá věž, v historii dávné i nedávné (měla tam pozorovatelnu státní bezpečnost). A ten pohled odtud napovídá něco i současnosti, viz ten bazén na střeše protějšího domu. Kdybys chtěla něco o té minulosti, napíšu. Hned vedle je Vrtbotovská zahrada, to je opravdu skvost a mají to na trase do Jezulátka :-).
999 Super, díky moc, to je bezva tip!
To planetárium je potřeba řešit předem, ty dospelejsi věci byly dlouho předem vyprodany. Já bych ještě přidala tip, že Praha je Mekka únikových her a většinou se počítá i s angličtinou.
Garfie kocoureksuggy Dubai bych na Vánoce jako koupací cíl spíš nedoporučovala. Klidně může i pár dní v kuse pršet. V zimě taky dost fouká vítr a voda bůhvíjak teplá není.
Co Seychelly? Třeba i s pár dny v Dubaji na přestupu. Trochu něco k vidění tam je, aby to nebyla jen ultra válečka.
Já už Dubaj a Omán studovala a moře v tu dobu opravdu nijak teplé není. Takže jdu nastudovat Seychelly a další zde zmíněné destinace.
Garfie lanovka bohuzel nejezdi, doporucuju z Hradu k Lorete a Strahovskemu klasteru a odtud na Petrin. Nebo si to holt vybehnou z Ujezda pesky :)
continuity moc krasne fotky, ta mlha tomu dava spravnou podzimni atmosferu.
díky, já fotím v mlze moc ráda.
999 Na tu věž s pozorovatelnou Stb se chystám už dlouho a vždycky na to zapomenu když jsem poblíž.
Jestli ti to nebude vadit napiš k tomu sv. Mikuláši i sem do vlákna. Ráda se dozvím něco nového a zajímavého. Ten kostel je úžasný a zas ne tak úplně přecpaný turisty (což je v dnešní době skvělé), asi tím jak jsou lidi soustředění na body Karlův most - Pražský hrad.
continuity krásný fotky, podzim má úžasnou atmosféru ![]()
Super výlet i fotky... v Neratově jste nebyli?
barbucha ne, hlavní cíl byla ta Hanička. A když máš jen sobotu a kousek neděle, moc se toho nestihne.
Černá kočka Ten kostel není přecpaný hlavně proto, že se tam platí vstupné, myslím že teď 150,- Kč. Celkem mě to štve, mám ten prostor ráda, dobře se mi tam tříbí myšlenky :-).
A teď ke zvonici :-). Vždycky mě iritovalo, že se do té věže platí další vstupné. Člověk má pocit, že se s kostelem jedná o jednu stavbu, tak proč znovu platit. Ale když jdeš do historie, tak zjistíš, že ta věž patřila Malé Straně a kostel církvi vždycky. Na místě Malostranského náměstí stálo více kostelů, a když se tam Jezuité začali roztahovat a bořit zástavbu, malostranští řekli, že kostel je církve, ale věž bude jejich. A tak to zůstalo do dnešních dob. Přitom kostel i věž stavěla stejná rodina Diezenhoferů, věž dokončil zeť Andelmo Lurago.
Návštěva věže je fakt zajímavá, je to jednak sportovní výkon, projdeš dvěma mini byty zvoníka a hlásného, černou kuchyní, uvidíš část, kterou zničil oheň a protože to shořelé dřevo ztvrdlo na kámen, tak ho tam nechali, prolezeš kolem zvonů, podíváš se ven z ochozu a zjistíš, co všechno je pod ostřížím zrakem památkářů možné, viz ten bazén na střeše naproti. Nakonec vylezeš do pozorovatelny StB, kde si můžeš pustit rozhovor dvou estébáků. A taky je to místo, kde se můžeš podívat na kupoli Mikuláše ze shora.
999 To je moc zajímavé. Diky!
999 to je zajímavé povídání, díky za nej.
Kdy tady píšeš o té STB, ještě mně napadlo mě úplně proflakle místo,chtěla jsem vám dát ten tip už dřív, ale pak jsem na to zapomněla. Protiatomový bunkr pod hotelem Jalta. Na fotkách Operační sál (ten byl původně v jiné místnosti) a odposlechy
https://www.muzeum-studene-valky.cz/cs/

Naši měli v podstatě kousek od Haničky chalupu, v Kunvaldu, tam jsem trávila i veškerý mateřský atd., tak mám ty místní hrady, zámky a kostely projetý... ale na Haničku jsem se v životě nedostala. Za totáče byla zavřená a pak už se na to nějak nedostalo... vynahradili jsme si to akorát prolejzáním těch menších okolních bunkrů a pak taky návštěvou pevnosti v Dobrošově, ta je teda obří!
barbucha je tam krásně, nás povodil Waze po Rychnově na Kněžnou, no spadla mi brada a to jsme jen zpomalili.
Já ty Orlické hory tolik neznám, byla jsem tam párkrát. na víkend je to z našeho konce Prahy už docela z ruky a na týden už zas jezdíme dál.
Krásně tam fakt je, všude. Ale na víkendy nic moc, my to měli snad 170 kiláků a to se ti hned tak nechce každej tejden.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje