continuity krasny. Ty hrbitovy jsou vzdycky silny zazitek. Jestli fakt pojedete do Japonska, zajimal by me tvuj pocit z Hirosimy, kdyby byla v planu.
Cestování
To město za to nemůže, ale naladit se na něj neumím. Blbý je, že má mladší slíbeno za přijímačky a teď jsme to kvůli počasí odpískali.

Muzea to vylepšili, i když jenom zvenku.
Ale docela jsem si dala, fakt mne nenapadlo že bude problém se dostat v jedenáct zpět do hotelu, kam jeden prima linka metra. Na La Defence ještě měli chybu na tabuli a vypadalo to, že budu čekat na další vlak hodinu. Takze jsem už byla nalomena z toho krtka vylézt a risknout ubera.

Normálně nesnáším otravy ve vlaku a ani rap, ale teď do RER na letiště nastoupili dva kluci a jsou tak dobrý, že hledám mince ![]()
continuity Mám to stejně, Paříž taky není moje město. To Londýn, to je jiná...:-).
Mne se v Parizi libilo moc, jen pri kazde dalsi navsteve byla o neco spinavejsi a bylo vic divnych existenci. Ale jako mesto ji mam dost vysoko.
Kokoskatak já jsem se prošla jen od Eifelovy veze po Notre-Dame. Je to asi 7km, v parku občas někdo ležel - asi tři lidi celkem. Jezdila jsem metrem, zpět v noci protože nejezdila potřebná linka metra, takže vcelku komplikovaně s dvěma přestupy, nikde žádný problém. V jednu v noci ve Versailles jsem se cítila zcela bezpečné. V jedenáct večer v centru taky. Kolem Trocadero jsem se v noci bála už před deseti lety.
Podle toho, co člověk čte na sockach je to téměř ghetto, ale zrovna na tohle není problém.
continuity ono to byvalo horsi pod Montmartrem, tam uz v roce 88 byla spousta Arabu, i nas tam okradli (ale to i v Londyne), kolem kostela sv. Eustacha a Pompidou cetra fakt bordel na ulicich, do St. Denis uz pri posledni navsteve doporucovali nejezdit. Ale uz jsem tam nebyla snad 20 let, treba se to zas zlepsilo.
continuity
silne misto. My ted po ceste pd more ke Garde zavitali na nejvetsi pamatnik 1sv.v. v Italii na monte Grappa. Neprehanim, kdyz reknu, ze jsem nic podobneho zatim nevidela. Je to megalomanske, ale presto...pres 20tis ostatku vojaku, ktere tam presunuli z desitek mensich pohrebist. Fotky nevystihnou silu mista. Taky jsem si zaslzela. Kdyz si predstavim jak za prvni valky vypadaly ty zakopy, podminky tech sotva dospelych kluku. Ztracena generace....
uprava. V Italii je jeste pamatnik s ostatky 100tis vojaku, ale tento ma unikatni polohu s vyhledem na cele Benatsko. Dokonce muz znal trn kopec, ze se tam jezdi cyklistika. Ja znam spis bitvu na Piave, aspon se doplnujeme

Kokoska st. Denis byl problém co pamatuji, kolega mi zrovna říkal, že tam měl před lety hotel a křižovali se z toho i Francouzi. Montmartre nevím, byli jsme tam a žádný problém si nevybavuji. Potkali jsme cestou tam v autobusu českou imigrantku a ta nás pozvala na víno
Teď jsem tam měla dokonce zabookovaný hotel i pro rodinu než jsme to kvůli teplu zrušili.
Jos s námi byl ještě kolega, co v Normandii žije, je to tam stále hodně živé. Otec jeho ženy zahynul při bombardování, když si to spojenci před výsadkem čistili. Že prý je v každé rodině někdo takový.
continuity
. Ano ale taky uz ty "vzpominky" na druhou svetovou blednou, jak ubyva primych pametniku.
U nas ve ctvti udelali letos velkou vzpominkovou akci k bombardovani Prahy spojenci. Vlastne se stydim, ze o tom moc nevim. A to mame doma maly kryt, no proste maly sklep pod sklepem, kam se chodili pri naletech schovavat sousedi z ulice.
Josmě to právě překvapilo, jak to je pořád živé. On třeba říkal, že na ty pláže porad jezdil jako dítě, že tam brali každou návštěvu, posloucháš ty vzpomínky. Plus zajímavá věc, že jak se při výročích dělají takové ty rekonstrukce, tak lidí, co hrají v německých uniformách Němce, mají třeba občas problém, aby je akceptovali v kempech. Přitom je kvůli autenticitě potřebují.
Zas třeba když jsem se ptala na ty versaillesske smlouvy tak to je takové, jj, podepsalo se to tady, Trianon je nebral vůbec a proč bych tam měla chodit, že Versaillesky palác je hezčí. Přitom pro nás je to stěžejní událost.
continuity jasne no, my zas mame Mnichov, atentat a odsun...proste udalosti, co taly do ziveho a zapsaly se snad do nasi DNA
Jos jj, jam nám teď tu mezinárodní přeci, hrozně mě fascinuje jak to má každý národ jinak a jak moc ta kolikrát tisíciletá historie všechny ovlivňuje v těch postojích. Je to strašně zajímavé, i když kolikrát smutné.
Nakonec jsem rozhodla zalozit finske vlakno, at tu neplevelim s vecma nesouvisejima s cestovanim. Budu se snazit vam tam neco davat, snad budu mit cas.
Těšíme se
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články