Biely kvet tie su parádne
vidiet že im je u teba dobre.
Kytičky aneb zelené prsty...
Dneska jsem na balkóně napočítala pět zelenejch ocásků u loňskejch jarních cibulek (znova zasazenejch). Tak přece jen z nich něco vydrželo
(pokud nezmrznou - mám to přikrejt nebo co s tím?)
barbucha Těžko říct, ocásci by teda měli bejt otužilí, když vegetí celou dobu venku. Mně teda nic neleze venku, všude je sněhová peřina, ale mám na okně vyseto a potřebuji větrat a já nejvíc větrám průvanem, takže jsem na sazenice nasadila ochrannou jednorázovou čepici HACCP norma ISO 22000. Výhodou je, že má gumku a dobře se nadává na květináče. Si to nechám patentovat. ![]()

Já já mám v truhlíkách, na ně mi čepice stačit nebude... Snad to přežijou, jiný jsou venku v půdě taky, a stejně na jaře vykvetou. Dávala jsem cibulky do těch truhlíků až na nejpozdější možnej termín (dle internetovejch rad), zdály se mi už docela suchý/vysušený - tak mám teď radost že některý už obživly... jsou na balkóně kam svítí celej den sluníčko, a v závětrným koutě na lavici, doufám že vydržej. Tulipány, narcisy i hyacinty, jsem zvědavá který budou nejodolnější.
Kan To je dobrý!![]()
Z dnešní procházky.

Garfie Ohlalá![]()
Co je mojí calanthee? Zalívám, rosím a stejně listy dole a po obvodu oschlé skvrny.

brrr Není Přelitá?
Kan Zalívám jednou týdně, jinak rosím.
brrr preliata, takto som svoju prvú zabila
Janulik03 Teď jsem tam šahala, má tam sucho, ani v květináči není voda.
Mám ji od května a zalívám ji jednou týdně a úplně v pohodě. A tak od ledna začala dělat tohle, postupně list za listem. Dostala jsem tip, že by to mohlo být suchým vzduchem, tak ji posledních 14 dnů rosím, ale nelepší se to.
brrr hmm tak dva týždne asi je málo. Viac rosit a pod kvetináč kamienky, nech je zo spodu prísun vzduchu.
Držím palce
brrr A jak rosíš? Ta voda by se neměla dostat na list, ale měla by to být spíš pára, který udělá to vlhké klima. Proto někdo radí dát květináč na větší misku s kamínkama, aby se ta voda postupně odpařovala, já takto měla Monsteru Standleyanu, v misce pořád máš vodu, ale květináč ve vodě není.
Kan Aha,tak to rosím blbě. Zkusím ji přestěhovat do koupelny, tam je vlhko dost.
Moc prosím někdo tu na webu zmiňoval rajčata Zafido.
Omlouvam se, ale už si povedu zapisníček,.
Už to začalo!

Sweet Potato ta čemeřice! Není to jedna ze ctěnických akvizic?
Ano. Zdaleka ne všem se takhle daří.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my