Pinot Noir Jj, jak kazdymu vyhovuje.
Kytičky aneb zelené prsty...
Pinot Noir
"Takže se vrátím k částečné likvidaci už na podzim. "
Neukrývá, ale papají to ptáčci a jiní.
Kan o tom dost pochybuji, že by se cpali chmýřím. Aspoň u nás je vidím jen v keřích, kde mají potravy celkem dost, a na naservírované slunečnici. Podle mě je s ohledem na ptáky důležité mít v zahradě hlavně keře s plody, jako arónie, hlohy, hlohyně, tavoly, ptačí zob, kaliny, zimolezy... Spousta z nich udrží plody, nebo semeníky po celou zimu. Trvalky, na kterých je akorát uloví kočka, toho moc nezachrání.
Striham vsetko na jar. Nemám teda tie astry, ale píšem si, že tie ostrihať na jeseň. Najviac nerada striham budleje, tie už su veľké a je z nich kopa odpadu, sice drvicka to vsetko rozdrvi a mám čím zakryť záhony, ale aj tak. Na travy uz nožnice nestačia tam musí ísť lepšia technika.
A nemam ostrihané jablone, neviem kedy to postiham ![]()
Janulik03 jabloně naštěstí mám, ale komule mě taky čekají. Na ty už mi taky nůžky nestačí, to jsou už kmeny na pilku.
Janulik03 jaký máš drtič/štěpkovač? A můžeš ho doporučit? Měli jsme kdysi půjčený od sousedů, ale to byl hrozný drek, vůbec to nefungovalo.
Pinot Noir nás drtic je Hecht , má hrozne veľa rokov, už nema ani takú zabezpecovaciu zarazku takže nikoho k tomu nepustíme.
Ale ked budes vyberať, urcite vezmi väčší priemer . My máme silný, vezme všetko, obávam sa, že už su tie motory okliestene, čo sa týka výkonu Je to po vapke môj najobľúbenejší nástroj
Kan o tom dost pochybuji, že by se cpaly chmýřím. Alespoň u nás je vidím jen v keřích, kde mají potravy celkem dost, a na naservírované slunečnici. Podle mě je s ohledem na ptáky důležité mít v zahradě hlavně keře s plody, jako arronie, hlohy, hlohyně, tavoly, ptačí zob, kaliny, zimolezy... Spousta z nich udrží plody, nebo varlata po celou zimu. Trvalky, na kterých je akurát uloví kočka, toho moc nezachrání.
Nemyslím zrovna to chmíří. Mám několik Rudbeckií a jiných třapatek a semena ptaci vyzobavají. S plody keřů souhlasím s varlaty zkušenost nemám.
Janulik03 děkuju. Porozhlídnu se, co je na trhu, docela by se mi hodil. Ale umřel mi teď parní čistič, sakra, to zas budou výdaje! ![]()
Pinot Noirno to verím, ale drvič kúp ![]()
Neukrývá, ale papají to ptáčci a jiní.
Určitě ne. Semena jsou titěrná a to chmýří by jim ucpalo zobáčky.
Pinot Noir jestli chceš jit do stepkovace, tak si pořiď hodně předimenzovaný. My měli kdysi malý verk (odpovídající velikosti zahrádky) nějaké rozumné značky, ale trvalo to stepkovani dyl než stříháni. Vnutili jsme ho do zápůjčky i brachům a švagrům a všichni ho s díky vrátili a už nikdy nechtěli
. Takže vozíme na sběrný dvůr.
Pinot Noir Drtič větví mám už několik let, koupila jsem v Mountfieldu. Kromě větví na něm drtím i takové ty vysoké okrasné trávy typu Zebrina, drtě používám na mulčování. Za mě super pomocník při úklidu zahrady.
berush a v jaké cenové relaci je ten tvůj? Teď jsem se dívala, že jsou buď za 3-4 tis. Kč, pak kolem 10 a další 30+.
Jako líbilo by se mi tu štěpku mít...
Makara taky jsem se dívala, že když člověk vyškrtne ty nejlevnější, tak ta cena dost vyskočí. Musím to promyslet, už jsem si naplánovala nákup cortenového pítka velikosti Černého jezera, tak aby mi zbylo aspoň na travní semeno.
(Obnova trávníku je náš nejbližší úkol, to mě teda vůbec nebaví a nechce se mi na to vůbec vynakládat energie.)
Makara nemám štěpkovač, ale drtič větví, parametry odpovídá tomu, co je teď v Mountfieldu za 5.600,- Kč. To mi připomíná, že musím nechat otočit nože na tom mechanismu, co krájí vevnitř větve. Ty nože se dají koupit i jako náhradní díly.
berush diky
Já jsem jdu na květinky a motýlky a ty takhle![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my