Tak se mi krásně zazelenaly všechny loňský cibulky v truhlíkách, modřenec i žlutej hyacint už tlačí i květy... a teď se bojim, že jak se má příští tejden ještě ochladit, že mi to všecko zmrzne. Co s tím?! ![]()

Tak se mi krásně zazelenaly všechny loňský cibulky v truhlíkách, modřenec i žlutej hyacint už tlačí i květy... a teď se bojim, že jak se má příští tejden ještě ochladit, že mi to všecko zmrzne. Co s tím?! ![]()

barbucha hlavně to decentně zalej, máš odskočenou hlínu od truhliku.
A pokud máš bobky, tak to přikrej. Já nevím kde na to teplo chodíte? Vždyť u nás je ráno -4°C. Před chvilkou u rybníků.

barbucha nic se jim nestane, u nás na zahradě takhle koukaly už před těmi silnými mrazy. Jsou na to stavěný. ![]()
Zalívala jsem předevčírem, ale fakt je že se bojím zalít pořádně (v noci je taky zima) a leju jen na ten prostředek, na ty cibulky - takovou vodní cestičku... mám to vzít teda sakumprásk celou plochu?
Přikrejt, jo? No musela bych asi nějakým igelitem, některý ty výhonky jsou už vyšší než truhlík.
Tak se poručím do vůle osudu a budu doufat! Akorát by mě to teda fest mrzelo, jsou to první cibulky který jsem nechala přezimovat (t.j. nevyhodila) - to je jako bych piplala vlastní dítě ![]()
barbucha cibuloviny nejsou blbý! mně na zahradě už lezou takovej měsíc, ale dycky při ochlazení se zarazej a přestanou růst... na nasazenejch květech žádná újma
Stříháte už trvalky? Pokud necháváte suché přes zimu. U nás je už druhý den přes den krásně, úplně jaro. V záhonech kvetou krokusy a sněženky. A mám kolem nich ten suchý binec. Mám pnutí vše ostříhat, vyčistit, aby to bylo krásný. Ale bojím se, jestli není brzy a mráz mi to nezničí.
notna Já zrovna přišla ze zahrady, většinu chřáčí jsem ostříhala.
Sweet Potato Dodala jsi mi odvahu. Díky :-)
notna o víkendu jsem vzala všecko, aby ty malinký cibuloviny byly vidět. A profesionálové seřezali městské záhony už aspoň před měsícem. A sousedi (víc než profesionálové
) mají záhonky "uklizené" už před zimou.
Makara Pustím se do toho taky. na zimu to tam nechávám záměrně.
Na zimu to tam nechávám záměrně.
Taky jsem se do toho pustila, ale už to do jara nenechám. Teď to byla hrozná dřina.
notna dnes jsem začala. A stejně jako černá káva se vrátím k dřívější praxi začít aspoň částečně už na podzim, trend netrend. To množství suchého odpadu je strašlivé, nemám to teď kam dát, mohlo to klidně za zelena do kompostu a přes zimu hezky tlít a sesednout.
Já teda zahradničím jen na balkóně
ale levandule - ty suchý křáky - jsem už ostříhala a obrala. Kdo se má na to chroští koukat.
černá káva Pinot Noir Stříhám na jaře od te doby, co mám zahradu. Nějakých 12 let, s trendy to nesouvisí. Jen jsem líná na podzim a taky mám vždycky pocit, že ještě nechci zimu, tak to udržuji v módu všechno roste a najednou je mraz a to už to nestříhám a prohlašuju za ochranu proti mrazu
Ted na jaře jsem právě lačná po práci na zahradě, tak mě to baví a jde od ruky. S tím kompostem je to pravda. Ale nám se to stejně všechno nevleze na náš, část musíme vozit na obecní.
notnaJenže ja mam cca 10 různých variet vysokych aster, a to je takového chmýří,
že tohose zbavit z mikiny je děs.
černá káva Chapu. A i obdivuju, kdo stíhá ten podzimní úklid. U nás to jaro. Podzim je utopie.
To suché roští je vhodnější stříhat až na jaře, protože přes zimu slouží jako úkryt pro hmyz
černá káva jo, ty astry jsou přesně adept na likvidaci na podzim. Skončí ještě před astrami, takže důvod chodit na zahradu pořád je, seříznutí je nijak neohrozí a je to obří kupa.
notna já dřív likvidovala většinu na podzim, protože mám ráda uklizeno. Pak se začalo hodně prosazovat, že to škodí trvalkám, hmyzu, je to potrava pro ptáky, tak jsem to začala uklízet jen částečně, no a loni na podzim jsem neuklidnila nic a je to dost hrůza, kolik toho teď je. Takže důvody pro to, nechat vše na jaro, plně chápu, ale holt ne vždy jde všechno dělat úplně správně. Takže se vrátím k částečné likvidaci už na podzim.
"Takže se vrátím k částečné likvidaci už na podzim. "
Přesně. V těch semenech aster se stejně hmyz neukrývá ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.