Pinot Noir ad cuketa Ola Escaladora. Pěkně prosim, jak moc vysoké opory k ní používáš?
Kytičky aneb zelené prsty...
černá káva ona se může táhnout třeba po plotě, musí se teda sem tam přivázat, úponky má, ale plody jsou pak těžké... Vlastně by mohla ležet i na zemi, ale její výhoda je právě v tom, že když ji ženeš vzhůru, nezabírá moc místa. Takže já ji mám zasazenou u okraje vyvýšeného záhonu, kde zabírá fakt jen kousek, a ty šlahouny a plody jsou v prostoru nad trávníkem na oblouku z Lidlu, který jsem nesestavila do tvaru podle návodu, ale do tvaru, kdy je z toho široký nízký oblouk.
To je prosím můj vlastní vynález! ![]()

Fotka hrozné kvality, ale snad je to trochu vidět. ![]()
Pinot Noir Jsi fakt dobrá. A nejen zahradnice.
berush Já jsem si letos dala závazek předpěstovat si všechno doma, protože mi to pak roste líp než to kupované. Takže zatím jsem dala asi tři stovky za semínka. Nejvíc jsem zvědavá na lilek, sazenice jsem zkoušela už ze tří zdrojů a nikdy z toho moc nebylo.
A budu obnovovat jeden květinový záhon, byl to takový punk, co se mi kde líbilo, to jsem koupila a zasadila do něj, ale vznikla z toho taková hezká směs nízkých trvalek. No a vloni, jak jsem byla těhotná a bylo mi špatně, zahrada šla úplně bokem, a za to jedno léto se mi v tom záhoně tak rozmnožily jahody, které se tam vzaly kdoví odkud, že mi skoro všechny ty trvalky zadusily. Akorát to stejné už asi neseženu, ani si nepamatuju, jak se většina těch rostlin jmenovala.
černá káva ale ne, teď se červenám! ![]()
Pinot Noir no a ja sa priznam, ze asi od teba ten nápad s oporou okopirujem. Na uhorky. Nmam ju z lidla , pôvodne na ruže, ale to je slabé, tak diik za super nápad. Stala si sa mojím vzorom ![]()
Janulik03 jo, pro růži je to možná tak na první rok. Nebo teda aspoň pro tu, co jsem měla já, ta měla třetí rok kmen silný jak moje ruka. ![]()
Růžové kočičky už!

Pinot NoirTy jsou ňuňu.
Já dnes potkala nádhernou, čerstvě rozpuklou žlutou růži.
Kvetou mi jahody![]()
Nám začínají kvést ume švestky...

Garfie to je krása! ![]()
Garfie nadhera. A jaro zavidim
moora Ono teda ještě úplně jaro není, vymrzla jsem dneska strašně, ale určitě je tepleji než u vás. Podle starého japonského kalendáře ale začíná jaro dnes! :-)
Garfie Paráda! U nás už sexujou zajíci ráno 4:30 na silnici mezi dědinkama, tak to už je jaro taky. Ale ty švestky by byly lepší. :D
Garfie Kde to je? Chtěla bych se tam jít podívat.
Garfienádhera
, připomíná mi to sad u nás za barákem, ale ten má tak dva měsíce čas.
Kitsune Pošlu ti odkaz, je to kousek od Chinatownu. Kvetou každý rok kolem 7. února, koukala jsem i na fotky z minulých let. :-) Mám i nějaké jiné tipy na kvetoucí ume, pošlu ti je.
Prosinec 2020 a prosinec 2024. Trochu mi to dzunglovati 

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my