Janulik03 Krásný to máš, jak z časopisu.
Kytičky aneb zelené prsty...
Kan diik som naštvaná na mačky. Akonahle dam sedenie tak je ich, ked chceme von si sadnúť, musím predtým dlllllho vysávať chlpiska. A pribudla nam jedna mačka. Susedova celá čierna. Len ma rešpekt pred Elziu, tak nechodí na terasu, inak je tu stále. No nebyť trochu prísni, tak ich tu máme viac, neviem čo ich tu tak láka.
Mha cukety jsme vyseli (tak trochu omylem) do květináčků a teda nečekali jsme, že tak strašně rychle porostou. Tak šly do nevytápěného skleníku a počkaj do Marka. A taky až jim připravíme prostor. Snad to přežijou. Jinak asi koupím až sadbu.
Mha cukety předpěstovávám doma a sázím větší rostliny, jinak mi to sežerou slimáci. Ještě jsem nezačala.
Janulik03 já vím, co je tam láká, mě to láká taky ![]()
Janulik03 Kočičky to s váma myslí dobře. Přece tam kde spí, proudí negativní energie, takže vás vlastně varuje! :D Nám proběhl domem pes synovce, ocasem omlátil květy z klívie, všude zanechal chlupy, oslintal domovní dveře, sežral piškoty a konec návštěvy.
Kan tak zanechal dojem ![]()
Tak už aj u nás niečo kvitne ![]()

Tento bordel bude preč!!!

První víkend na chalupě. Přežití kytek tak 70/30 - zmrzly mi dřevnaté bylinky, i tříletá šalvěj, rozmarýn, všechno kromě yzopu a možná obrazí oregáno. U trvalek to samé, z vloni zasazených přežily asi tři z pěti. Stejně tak jsem neúspěšná s růžema, ty sázené na podzim jako prostokořenné mi nepřežívají zimu, vzrostlé sázené v létě v pohodě.
Ale jinak je to radost, cibuloviny mi (zatím) nic nesežralo, stromky nezmrzly, čemeřice namrzly ale kvetou a letos se snad dočkám kvetoucích srdcovek.
My jsme o cca dva týdny pozadu, 500 m.n.m., narcisy ještě zdaleka nekvetou.

Prvni kvet na zahrade

Friga ahoj, poslala jsem před chviličkou SZ (nesouvisí s kytkama) - já si někdy nevšimnu zprávy, tak jen malé upozornění - moc děkuji!
stříkáte teď kvetoucí stromy v zahradě? na mě vyskočilo video s nějakym dědkem, že prej je super mlžit vodou s přidanym cukrem, tak jsem včera v noci stříkala meruňku a rybíz ![]()
RoSa může to pomoci, vinice se taky někdy stříkají vodou. Já už to nechávám osudu, v minulých letech jsem zkoušela všelijaké kejkle, a většinou nepomohlo nic. Rozhodla jsem se, že meruňky jsou hezké i jako okrasné stromy. ![]()
Pinot Noir jo, já jsem to letos zkusila poprvý, že jsem viděla to video, jinak jsem to doteď neřešila (a dycky zmrzly, takže výsledek stejnej asi...)
Janulik03 už je to veselejší. K tomu koutku - vidím, že práce na zahradě opravdu nikdy nekončí!
RoSa tak držím palce!
U nás už to pomalu rozkvétá, už to není jen osamocený kopeček narcisů. ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my