Victoria Ty jsou nádherné. Při té péči, kterou vyžadují, se ani nebudu pokoušet si je pořizovat ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Tady se ví i to, co mi nenašel Grok. Koukám často na proměny zahrad na TV Seznam. Nedávno tam použili na sázení stromků takový nářadí, který jsem nikdy neviděla. Vypadalo to jako dvojitá lopata nebo dvojitý rýč a fungovalo to jako páka - dvě násady a vyrylo to jámu na kořeny. Zdálo se to snadné bez vyvinutí větší námahy, ale možná se pletu. Říkala jsem si, že by to byl dobrý dárek pro muže, kdybych to sehnala. Grok píše, že se to jmenuje sázecí kleště s pákovým mechanismem nebo výsadbové kleště. Ale s tímhle názvem mi internet ukazuje jen malé kleštičky a tohle je velikost rýče nebo lopaty.
Marbuša mně se ukazuje cosi podobného pod názvem klešťové rypadlo.
Pinot Noir Jsi dobrá! To je ono.
Marbuša a myslíš, že to funguje? Nijak jsem to nestudovala, jen na obrázích vidím, že to vyhloubí jen takovou úzkou dírku. Pokud sázím stromy, tak kontejnerové, a ty potřebují pořádný kráter! Tohle mi připadá tak na sázení proutků, když se dělá živý plot.
Ad tulipány - letos jsem si všimla, že mám nějak podezřele moc žíhaných květů. I googlila jsem a narazila na to, že žíhání tulipánů způsobuje mozaiková viróza. Setkaly jste se s tím někdy, je potřeba to nějak řešit? Pokud je jediný projev to žíhání, tak mi to nijak nevadí, ale nemůže to způsobit nějaké další problémy v zahradě?
Victoria Ooo ty bílé, ty jsou nádherné! Vlastně se nevěstám ani nedivím, že je chtějí celý rok, ta křehkost a něžnost z nich křičí. Krásné to máte.
Pinot Noir Nevím. Já to viděla v jednom díle, kde sázeli tak metr a půl stromek, ta jáma nemusela bejt až tak obří. Úplně jen proutek to nebyl. Ale říkám si, že kdyby to byla fakt úžasná věc, že by toho na internetu mělo bejt k nalezení daleko víc, že?
Marbušamyslím, že v lesnictví se něco podobného používá, ale tam se právě sázejí malé sazenice a zemina je obvykle celkem kyprá. Jinak to vidím poprvé. Ale třeba jsi u zrodu trendu a příští rok to budeme potřebovat všichni! ![]()
Já se na to ptala v zahradnictví a prý pokud si nebudeš každý rok kupovat nové cibule, tak to udělají všechny.
Mě to teda nevadí a nechávám to být ![]()
Mha Díky, tak to je dobré, taky to nechám být, ony se mi tak i líbí.
Mha Fakt ažtak? Já mám mozaikově žíhaných pár už několik let, spíš jich ubývá než naopak. Kolem rostou jiné.
Victoria tak tady tiše závidím. Miluju ranunculusy, ale pěstovat je neumím.
VictoriaTo je opravdu nádhera.
Děkuji za určení těch tulipánů. Ale čím to, že napřed byly světlé, pastelové, a pak takhle sytě růžové? Obvykle květy s postupujícím časem spíš blednou.
Vůbec nevím, o blednutí si myslím to samé.
Kan Díky. Někde jsem četla, že pryskyřník Hanoi je mezi floristy nejhodnotnější kytka pro svatební kytice. Není úplně bílý, je bledý s nádechem do růžova.
uaaa....tie milujem....v meste je len jedno kvetinárstvo, kde ich občas mávajú, tas sa tam tuším zastavím...
Nevíte, co je to za potvoru? Rozlezlo se mi to po celé zahradě
Victoria Nádherné ! Dekuji za rozšíření obzorů. Vubec jsem netušila, jak náročné je jejich pěstování. Moc zajímavé.
Marbuša Tento seriál jsem na seznamu tv sledovala. Oni tam dělají dost věci halabala. U sázení rostlin vůbec nenarušují kořenový bal z těch kontejnerových rostlin, dřevěné konstrukce usazují přímo do betonu, co si jen tak v rychlosti vybavuji. Moc bych se tím pořadem krom designu neinspirovala.
Mha Vsechny tulipány to asi nedělají. Mam jich několik jednobarevných a jsou v zemi uz nějaký ten rok. Žluté minimálně 4 roky.
Rhaenys PlantNet říká, že Srpek obecný.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my