Jaro na vsi

Jaro na vsi

andulka01 tá studňa ![]()
notna To mulčování trávou dělal ted muž u těch ovocných stromku.Jako zvykla jsem si na to.Určitě by se to na části dalo dělat;)
Nám se to osvědčelo hodně. Hlavně to hodně udrží tu vláhu. To je k nezaplacení ve vedrech.
andulka01 Ách ta ruční pumpa! Vrže? A je z litiny? Tohle je vynález, který je s náma od 3 století a autor první pumpy, (ne stejná, jen princip, píst, ventil) byl nějaký Ketsibios. U našich je ještě na starém hřbitově, člověk se u toho nadře.
Kan Jistě že vrže :-) Ale od loňska nefunguje, musí se tam vyměnit kožené těsnění a na to tady nějak nejsou lidi. A taky bych musela sundat květináče, kdybych měla v úmyslu ji používat.
Ale tady má pumpu každá druhá chalupa.
v tom mulči z trávy pěkně rejděj myši! ale zbytek souhlasim, udrží to vlhkost
RoSa a slimáci
I když ti asi víc v té kůře.
Ale jinak je to určitě užitečné, my bohužel nemáme tu trávu.
Moje Koprolistá pivoň:

moora A jak vysoko ti ta tavola dorusta?Já si myslim, že je to tavola, ale kdo ví a sambo říkal, že to mají vysoké snad ke třem metru, na květy si vubec nemužu vzpomenout.
tavoly maji hodně druhů, některé tri metry klidne dají, hezke jsou ty fialovo liste. Jsou hodne do prostoru, ale dle potreby se dovre se střídají. Dávám tip ještě na svidy - rychle rostou, jsou též bud různě panasovane,zlaté,klasicky zelene a některé druhy maji v zime krasne zbarvené pruty do červena takže to vykada vcelku ok i po opadu listů
Muslik To je věcí, mrknu na to!
Teď jsem byla u kamaráda, on mi nabízel tolik pěkných kytek na odkopy, ale já nemám ten záhon no:D:D.
Poprvé mám řebčíky perské. Moc nevěřím, že rozkvetou i příští rok, tak se chodím často kochat. Jsou boží.

Na světlém místě jsou hosty vždycky trochu napřed, tak se stihnou potkat s tulipány. Na tuhle kombinaci se vždycky těším. ![]()

Floxy a z roste obávaná hlohyně! Zatím se tváří neškodně. ![]()

A pořád se objevují nové druhy tulipánů.

Karja blýskavku mám taky - to křoví vlevo. Už letitou, tehdy to ještě nebyl takový hit. Je krásná.

Kan Koprolisté pivoně jsem poprvé viděla před pár dny v jedné úžasné zahradě a moc po nich toužím.
že já do toho zahradnictví lezla - další blýskavka, lomikámen asi 8 ks, kalina modroplodá, sadba salátů, roubovaných rajčat, pár kedluben a navrch akátový med![]()
Kan koprolistou nemám, ale vloni jsem dostala klasické pivoňky a jednu dřevitou ze zahrady, kterou rušili, mám ráda když takhle putují kytky a nepřijdou nazmar. Zatím netuším jaké budou, to je jedno, pivoněk není nikdy dost![]()
Pinot Noir a v jakem tvaru tu hlohyni planujes pestovat? Kamarad ji ma u zdi a pestuje ji jako kordonovy strom, jednotliva patra vetvi ma oddelena a vypada to krasne. Ja jsem ji pouzila na strihany zivy plot a uz nikdy vic. Ze sirky asi 40 cm to je uz aspon metr a strihat ji je ocistec, krev tece a pokazde si zapichnu aspon jeden trn do nohy. Nevim kdo to vykope, uz to nechcem.
Pinot Noir rebcik je paradni.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.