Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Pinot Noir
29781 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 16:32

Muslik a ještě jsem nad tím přemýšlela, jestli vůbec něco nízkého půdokryvného růst pod hostami zvládne - ony pod sebou udělají úplnou tmu a taky sucho, protože svým tvarem listů stahují vodu z širokého okolí ke svým kořenům, takže hosty sice mají rády vlhko, ale paradoxně je pod nimi hodně sucho. Tak bych volila něco raného, co je nejhezčí teď, dokud to hosty nerozbalí, a pak už to pomalu zatahuje. Třeba ty sasanky, nebo pomněnky. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 16:33

amalfi A mně po odrytí pro kamarádku chcipl. 

Offline Pinot Noir
29781 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 16:35

Muslik mám pod hostami tulipány a právě ty sasanky.

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 17:20

Vůni vyfotit nejde.

A máme i dvoubarevný.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 17:26

Muslik kakost oddenkaty, marinka vonna

tohle je takovej koutek hanby, nicemu se tam moc nedari, sazeny vloni 2 nebo 3 mensi sazenice a letos uz docela slusnej lan

Offline amalfi
49 příspěvků moje polička 30. dubna 2025 17:29

Pinot Noir jo , v předzahrádce zběhovec a v zahradě popenec, to je taky katastrofa, nepotřebuji anglický trávník, nevadi mi pampelišky , sedmikrásy a tak , ale popenec už zahlušil půl zahrady.V předzahrádce napřed zběhovec vypadal zajímavě, podél plotu byl OK , ale  během roku je to na většině, zahlušil trávu a sem tam propustí jen plevel.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 01. května 2025 08:27

Pinot Noir určite zběhovec, ale vůbec mi nevadí, je to pěkný a trávník je stejně plnej všeho dalšího možnýho.

Tady jako jarní půdopokryvka funguje orsej, sice mi hrozně prorůstá do záhonů, ale nechávám ho pro včely, kvete jako první.

Offline notna
9384 příspěvků moje polička 01. května 2025 09:22

Děkuji dámy za edukaci. Popenec i zběhovec jsem rvu ze záhonů s doměním, že je to plevel. Jsem si na základě debaty hodila oba do googlu, že takové populární plazivky neznám. Tak zmám důvěrně, akorát doteď jsem je měla za plevel Ale ony jsou jedlé a léčivky. Tak to si je někde nechám.

Akorát mi teda mi přijdou stejný.

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 01. května 2025 09:26

Popenec mám všude, považuju ho ale za jeden z neškodnějších plevelů, snadno se vytrhává, na rozdíl od mochny třeba.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 01. května 2025 09:28

Sweet Potato popenec, svízel a vlaštovičník - to jsou mí letošní úhlavní nepřátelé

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 01. května 2025 10:07

andulka01 Se svízelí svízel, tu tady naštěstí nemám. Ale co karhat, karhat, máš? 

Offline Pinot Noir
29781 příspěvků moje polička 01. května 2025 10:18

Zběhovec mám zatím ukázněný, popenec mi zachvátil část trávníku, ale zatím mi to nějak nevadí, robotická sekačka není rasista, vyrobí souvislou plochu z čehokoliv. 

Sweet Potato to je bršlice? Tu nemáme, ale to slovo tady ani nevyslovuju.

Co se invazí týká, mně tu pěkně zatápí taková ta ozdobná mochyně. Dostala se mi sem s jedním darovaným odkopkem a byl to teda doslova danajský dar - odkopek chcípnul a mochyně zachvátila záhon. Nesnáším ji.

Offline Sweet Potato
40146 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:04

Pinot Noir Ano. A s mochyní taky svádím marný boj.

Offline Garfie
28442 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:17

Sweet Potato Ach jo, šeřík mi tu fakt chybí, už jsem ho naživo neviděla čtyři roky!! 

Online RoSa
10101 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:20

Garfie a on by se jim tam nedařil?

tuhle jsem si zrovna řikala, že ty sakury jsou strom docela k ničemu: chvilku je to krásný a pak nic z toho, ani bobulka pro ptáčky... nebo to v Japonsku nějaký plody má a jen u nás tady ne?

Offline Garfie
28442 příspěvků moje polička 01. května 2025 11:26

RoSa V Sapporu je dokonce i festival, ale je to jediné místo, o kterém jsem kdy slyšela, nikdy jsem ho v Japonsku neviděla. 

O sakurách si to říkáme pořád a s oblibou tím škádlíme Japonce. Ale některé plody mají, jen takové jakoby zakrslé, velké jak pecka, tak přesně pro ptáky. 

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 02. května 2025 09:20

Sweet Potato to si piš že mám... marnej boj. To, co jsem vydobila před třemi lety z pýru, zabrala tahleta mrcha. Snažíme se jen aby to bylo mimo záhony včera tím M. strávil dvě hodiny.

Offline Muslik
562 příspěvků moje polička 02. května 2025 17:55
Reakce na Pinot Noir:

Muslik a ještě jsem nad tím přemýšlela, jestli vůbec něco nízkého půdokryvného růst pod hostami zvládne - ony pod sebou udělají úplnou tmu a taky sucho, protože svým tvarem listů stahují vodu z širokého okolí ke svým kořenům, takže hosty sice mají rády vlhko, ale paradoxně je pod nimi hodně sucho. Tak bych volila něco raného, co je nejhezčí teď, dokud to hosty nerozbalí, a pak už to pomalu zatahuje. Třeba ty sasanky, nebo pomněnky. 

​děkuji za ty fotky a tipy, ja hosty pěstuji uz na jiném místě, ale nic u nich nemám, kromě velkého množství fialek, ty se klidně drží i pod hostami:) ale na tom novém místě právě potřebuji hosty něčím doplnit - no teď bude spíše bojovka něco z těch tipů sehnat v zahradnictví, neholduji nakupování kytek přes net ale i tak ty klasiky typu spomysl, flos byly dost vybrakovane když jsem tak letmo koukala

Offline Janulik03
20161 příspěvků moje polička 02. května 2025 18:52

Privitala ma doma neskutočná vôňa orgovanu, visterie a slnka

Offline Janulik03
20161 příspěvků moje polička 02. května 2025 18:55

A malý kusok rododebdrony, medvedí cesnak, papradie

A prvý plamienok