moora já bych právě radši třeba Unihobby nebo Bauhaus, tam jsem o víkendu prolítla, ale neviděla, hledala jsem v normálním místním zahradnictví a tam neměli. Navíc si to musím nechat doručit do boxu, doma nejsem nikdy... no, těch několik stovek obětuju, ale těch kytek mi bude velice líto...a tu žluťuchu prostě nutně potřebuju!
Kytičky aneb zelené prsty...
Zuprinejhorsim budes letos bez kvetu a pockas si na nej za rok :) ja uz sazim kolikatou, maj u me trochu umrtnost. Ale je to moc hezka kytka v tech stinnejch partiich, takova vysoka, nezna
hele hele, v hornbachu ji mivaj:
Mha Naštěstí to pustili, až když jsme byli už skoro na odchodu ![]()
Podzimní si píšu do kalendáře ![]()
Zu Já jsem si ted objednala ze tří eshopu. Tímto děkuji všem zde zučastněným:D:D:D Ale neměly by to být snad rostliny háklivé na přepravu,tak jsem na to zvědavá. A hlavně oni všude píšou, že to zasílají tak, aby to bylo minimálně času v přepravě - takže odesílají pondělí až středa třeba. Neposílají v teplém ročním období, některé rostliny vůbec neposílají, asi prostě ví co dělají.
Ale kousek od domu mi roste prodejna rostlin, ta zahrada se zdá být poměrně velká, tak uvidíme, co bude v nabídce, kdo je jejich dodavatel, protože sami si to nepěstují, tak třeba tam pujde i něco méně tradičního objednávat.
moora ten my tady na jihu nemáme ![]()
Zu já bych se té přepravy nebála, ale ty plastové obaly, ve kterých jsou rostliny, a pak to celé jde do krabice, jsou dost mohutné. Jde to vůbec s vyzvedutím v boxu? A tam bych se už teda bála, jak to tam budou rvát vzhůru nohama... Jde to vůbec? Mně teda jednu zásilku z Flosu dovezli i na paletě, takže já jedu asi v jiných rozměrech. ![]()
Někdo tady psal, že jim orlíčky ještě nekvetou, tak hlásím, že u nás již v plné parádě

brrr To jsem byla já, ale zrovna dneska jsem koukala po vsi, že ostatním tu už taky kvetou, jenom ty naše jsou nějaké zpomalené.
A ty tvoje růžové, ty teda jsou! ![]()
Myrtila Ono to na fotce moc nejde vidět, ale u toho buku jsou třeba tmavě červené. V našem orličkáriu je tak kolem dvaceti kousků, stačilo zasadit pár rostlinek a ony se už nekontrolovaně množí.
Help, jak.prosim rozpoznam sazenici cukety od okurky? Dcera mi to asi pomichala. Ja hloupa si je neoznacila, jen ulozila jinam a ted si nejsem jista, kdyz mi je snesla na jedno misto
Candance Při promnuti listů mezi prsty, by okurka měla být cítit okurkově, cuketa je cítit tak zvláštně smradlavozeleně, neumím to popsat.
Kan dekuji
brrr Červené jsem ještě asi neviděla, jenom na škále barev bílá-růžová-fialová.
My jsme je vyseli ze semínek od mamky už asi předloni, pak dlouho nelezly, tak jsem se pídila proč, a zjistila jsem, že muž je pocitvě pleje
nicméně jsou to fakt odolné rostliny, letos vylezly zase, muž už je poučen
tak třeba z nich konečně něco bude.
Myrtila I modré tam jsou! Jsou to fakt nezmaři
Pinot Noir ty máš naprosto odlišný rozměry zahrady, já si minulý týden koupila šeřík, pár věcí do truhlíků na terasu a nacpu sem už jen tu žluťuchu. Podařilo se mi zachránit z původní zahrady a přesadit stádečko čemeřic, hortenzii a pár pivoněk, jinak to při rekonstrukci nešlo, máme tu proužek a stavebníci na zeleň nedbají :(
Přesně toho se bojím, že to tam daj vzhůru nohama, už jsem doma avizovala, že až Zásilkovna zahlásí, musíme to hned vyzvednout. Jsem zvědavá ![]()
První pivoňka. ![]()

A jestli se nestane nějaká katastrofa, tak budeme mít nehorázné množství fíků, tohle je asi 10 % keře. Asi si budete muset přijet natrhat. ![]()

Pinot Noir to je nadherna barva
Pinot Noir krásná pivoňka! to je ta dřevnatá nebo jak se jmenuje? ty kvetou dřív asi... soused už ji má taky takhle v plnym květu... ta moje má teď akorát jeden pukavec, tak snad se brzo dočkám!
a hele: dávaly jste už rajčata ven? já jo.... snad to přežijou, žejo? žejo?
RoSa jj, dřevitá, kvetou dřív.
Rajčata kupuju, takže jsem je ještě nekoupila a nezasadila. Ale mám venku 20 fuchsií, 20 muškátů, 10 petúnií, 10 koleusů, a desítky předpěstovaných cínií, kleome, afrikánů, chilli a dalších sazenic. Můžu to případně všechno nastěhovat domů, ale věřím, že nebudu muset, to by tu byla pěkná apokalypsa. A té práce s tím! ![]()
Pinot Noir já už je nepřestěhuju, jsou v zemi... ale kdyžtak nějakej pytel třeba odpadkovej bych na ně mohla navlíct na noc, ale nechce se mi...
i když: s protimrazovýma opatřeníma jsem asi byla úspěšná u meruňky! dám fotku
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my