![]()
![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Koupila jsem dvouzubec, že ho dám do záhonku, ale prý může být normálně v květináči, což se mi hodí víc. Informace se však rozchazejí, bude vzpřímený nebo převislý?
brrr Já ho mám v truhlikach a zůstává vzpřímený
V jedné zahradě tady ve vsi mají zasazený bambus, vypadá to pěkně, ale je to asi dost nezmar, obrubník neobrubník, folie nefolie, všechno je mu jedno. Ty výhonky mají 10-15 cm a nad nimi jsou 2 vrstvy nějaké silné fólie, no docela jsem na to koukala.
A někde na FB jsem viděla příspěvek s fotkou, že někdo ty výhonky i tady pěstuje a jí, vypadalo to velice podobně jako tyhle, prý se to oloupe jako listy z kukuřice a jí se ten prostředek. Ale k ničemu nenabádám, netuším, které bambusy jsou jedlé.

eM Ok, to jsem potřebovala vědět. Dík
999 ano kdo můžete, vyhněte se bambusum. Můj muž je do nich blázen, zamořil tím za x let celou zahradu, zbavit se toho nejde, podzemní kořeny najednou o 5 metrů vedle, když tam po týdnu přijedu, dva metry nad zemí navíc a stejně není soudnej, neustále ten hnus obhajuje, za me je to rostlina která sem nepatří a asociuje mi prostě smouli satelit domečky na předměstí, kde se nepestuje nic jiného. Pardon, ale já bambusy z hloubi duše nenávidím.
Muselo to ven.
Musíte na ně pustit pandu :)

Foceno na břehu Sázavy u Davle.
Muslik Já taky a břečťan taky! Nechápu, že si někdo dobrovolně udělá z pozemku bambusarium. Jedině snad jako opevnění k hradu, abych nemusela krmit medvědy.
K těm bambusům - jsou dva druhy, phyllostachys a fargesia, ten první je silně invazivní, ale fargesia se nerozšiřuje kořenovým systémem, pouze lehce mohutní trs, ale opravdu nijak výrazně. Mám ho asi osm roků a posledních šest je pořád stejný. Je to hezká rostlina do pozadí záhonů, na různé dělící porosty, do nádob. Absolutně nenáročná. Byla by škoda všechny bambusy odsoudit jako obtížný plevel.
999 No, matně si vybavuju, že jsi tu o nich už psala. A jíst jste je nezkoušeli? ![]()
Pinot Noir To je dobrý vedet, taky na ně slycham jen pomluvy:)
Pinot Noir no já se taky divim, co se o nich povídá... mám na zahradě jeden takovej hustej drobnolistej, a ten se za dvacet let nehnul z místa ani o milimetr... vejšku má taky furt stejnou, nestříhám, nestarám se, neřešim... naopak takovej miscanthus mi po zahradě cestuje děsně, klidně o metr vedle za rok!
RoSa asi máš taky ten hodnej.
Přesně jak říkáš, nestarám se, nic nedělám, je pořád stejný.
Myrtila Nezkoušeli :-).
A že proroste folii mě nepřekvapuje, prý proroste i člověka, bylo to používáno jako jeden typ mučení.
Pinot Noir To je dobrý vedet, taky na ně slycham jen pomluvy:)
ono hlavně bacha na to, co prodavaji prodejci. Prodají ti, že je to ten neplazivy druh, coz neni vizuálně při prodeji poznatelne, snadno dojde k záměně, a lup, uz mas na zahradě plazivce. A to klidně i z vyhlášeného bambusaria v Bohnicích
Muslik Jj, já si teda na zahradu neplánuji ho dávat, ale docale líbí se mi.
Nemáte tip na nějakou plazivku, která se nezvrhne jak brectan? Nemusi byt nějak okrasná, spíš aby mi fakt jakože zaclonila místo u plotu, nebo nějaký štíhlý keřík.Samozřejmě jsem neodolala a mám i nějakou okrasnou květenu a koncept neprostupného živého plotu se hroutí:D:D. Tak bych to tam praskla za to, něco co nezabere moc mista
Karja plamének. Nebo dva. Nebo čtyři. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my