Garfie Kosit kosou by to u nás nešlo :-). Roste pod terasou na normálně nepřístupném místě. Většinu roku se chová jako ten hodný, pořád stejná výška, ale jednou za rok se zblázní a vyrazí třeba 15 stvolů toho zběsilého. A ten, než doroste na úroveň terasy, je tak tlustý, že je to na mačetu nebo pilu :-).
Kytičky aneb zelené prsty...
brrr Ještě teď koukám, co tu mám, a na co jsem zapomněla, pileu a pepřince - ty mám různé, ani nevím, co je to za variety, a různě je stěhuju, daří se jim všude.
Myrtila Pileu mám,ale s tou si nějak nerozumíme.
Asi budu muset zkoušet. Vyškrtám z doporučovaného co mám, co se mi nelíbí a zbytek bude zkušební. Ted testuju, jestli croton, monstera a calathea dají pobyt toho jižního okna, ne na parapetu, ale na poličce v blízkosti. Mám totiž pocit, že nejvíc se těm mým pokojovkám daří buď na sz okně nebo dál v místnosti. Akorát my máme tři dlouhé parapety na jih, no.
brrr No, nápodobně, taky mám pocit, že nejlépe jdou ty na západním okně, tak tam dávám kořenit řízky, rozrůst malé rostlinky, nebo co je potřeba nějak zotavit, a pak je stěhuju jinam. Je to okno nad kuchyňskou linkou, tak se mi tam toho moc nevejde. Trůní tam teda velká alocasia, které se jinde nedaří.
Nevíte co to je? Zlikviduje mi ti kytku? Co s tím?

Není to jen od zalévání tvrdou vodou?
Mha Nevybavuji si, že bych polívala listy, ale kež by tomu tak bylo. To je relativně snadno řešitelné oproti různým plísním a škůdcům.
Kdyby to byla voda, šlo by otřít. Jde to?
Po daždi.
brrr nejsou to pavučinky - červci?
Krásne žlté hlavičky, vie mi niekto poradiť, kedy ich zrezať, aby sa podporilo ďalšie kvitnutie? 
milacka ooo, campanula! Ta craspedie myslím opakovaně nekvete, v Austrálii je to trvalka, ale u nás poue letnička. Máš vypěstováno ze semen?
brrr Na škůdce to nevypadá, edém má taky skvrny jiné, já myslím, že to bude hodně minerálů ve vodě. Čím hnojíš?
Kan Já nehnojím ![]()
Kan kúpila som už predpestované, ušli sa mi tri kusy a sú už dlhodobo vypredané. Myslíš, že už mám kvety ostrihat? Alebo nechať vysemeniť? Mne sa zdá, že by ešte mohli vykvitnúť. Musím si to preštudovať.
milacka Ona je to rostlina na sušení a ty se stříhají těsně před rozkvětem, protože hlavou dolů při sušení dojdou. Jako slaměnka třeba, ta se taky rozvine až při sušení.
za poslední dny jsem potkala - vistárie, pivoň a bílé kuličky (co nevím co jsou)

bublifuk to biele je kalina
Janulik03 díky, je to fakt pěkné, stromek plný lampionků..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my