Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Janulik03
19865 příspěvků moje polička 18. května 2025 20:52

bublifuk to áno mám ho pred oknami, ale do vázy už nestíham, býva to plné msic. Úplne ošúpané, ale nádherné to je

Offline Karja
43863 příspěvků moje polička 18. května 2025 21:08

Janulik03 bublifuk Kalinu mám také několik sazenic teď v živém plotě a pak stále několik věcí, co nevím co je. Taková ta rostlinna aplikace mi napsala, že rybíz:D:D. Ale ten to snad není, meruzalka taky ne, tak si myslím, že tavola. 

Jeste jsem objevila v jednom zahradnictví, vajgelii, co doroste přes dva metry a kvete tmavě fialove. Tak doufám, že nekecaji, protože to není moc obvykle, tato barva a výška. 

Ale mám z 95procent plotu dosazeno, jako žádná čistá práce, terénní úpravy a další estetiku budu dělat přes léto. Doufám, že přes léto tohoto roku:D:D

Offline Janulik03
19865 příspěvků moje polička 18. května 2025 22:01

Karja tak to bude dobré, oni tie kry sa všetky dajú tvarovať, aj tá vajgelia pôjde, za tri roky ich máš už veľké. Som zvedavá teda, čo tam máš všetko. 

Offline Karja
43863 příspěvků moje polička 18. května 2025 22:43

Janulik03hlošina (ta by měla být bez trnu), hlohyně také v jedné časti nakonec zustala, na části je pruh ptačího zobu, blýskavky červené a růžové (ta bude pěkná, měla jsem jí vzít víc), šeřík, zlatice, kalina, tavola a pak taková věc, co nevím co je, má to takové fialové malé kvítky, viděla jsem to často v živých plotech. A pak tam mám třeba po jednom kousku trojpuk, kalinu co by měla kvést ružově a vlastně skoro už na konci zimy a čekám na tu vajgélii. On začal už vloni muž, co tak kde dostal nějaký odkopek, tak tam už něco píchnul, tomu se už poměrně daří, na to, že to tam nemá ani rok, tak je to už rozrostlé. 

Offline continuity
41893 příspěvků moje polička 18. května 2025 22:56

Karjaještě zimní jasmín kvete v zimě. 

Offline Karja
43863 příspěvků moje polička 18. května 2025 23:03

continuity Ano, ale on je takový beztvarý až poléhavý, to se mi tam nehodí a jinde není místo. 85% zahrady zabral muž, tam je to bez šance:D:D. Já mám ten uzkej pruh podél plotu a možná, ale jako hodně možná takovou předzahrádku, ale i tam se začal roztahovat už, takže to je taková kompromisní zona, na urovni, že já jsem až ta druhá bych řekla. 

Offline Janulik03
19865 příspěvků moje polička 18. května 2025 23:13

Karja tak tam máš takmer všetko. Ja teda mám ešte rada bazu čiernu, má bronzové listy a ružové kvety.

Offline Karja
43863 příspěvků moje polička 18. května 2025 23:21

Janulik03 vidíš, a to že jsem článku "co dát do živého plotu" přečetla až až a tohle asi zustalo nějak opomenuto. Ale asi jednou jsem na něj narazila, ale asi jsem si myslela, že je to normální bez i jsem si říkala, že jako to fakt není hezké a kdo si to dá...A ono je to přitom takhle:D:D

Offline continuity
41893 příspěvků moje polička 18. května 2025 23:53

Karjatchýně ho má na opoře, vypadá pak jako normální keř cca 1.2 cm vysoký s previslymi větvičkami. Je docela hustý. 

Offline Karja
43863 příspěvků moje polička 18. května 2025 23:58

continuity jojo, takhle jsem ho také viděla, že to tak jako viselo dolů jako převislý keř. 

Offline andulka01
12692 příspěvků moje polička 19. května 2025 07:35

Tak schválně - co vám letos pomrzlo? U nás je mráz každou noc... Takže vistárie, ořech, nová šalvěj jako náhrada za tu, co mi zmrzla přes zimu, srdcovky, květy šeříku (do vázy jsem stihla dát jednou), buksus, ředkvičky, jiřiny, lilie, u jabloní ještě nevíme... Anglickej trávník tam uděláme!

Offline moora
8622 příspěvků moje polička 19. května 2025 07:51

Karja listy jako rybiz ma meruzalka, jeste trochu podobne ma "obyc" kalina a tavola

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. května 2025 07:56

andulka01 Ořech a rané brambory. :D  Čekala jsem, že pomrzne ginkgo (pomrzlo vloni) a Eukalyptus, ale tím jak jsou u zdi skleníku, tak asi nic. Ten ořech mají tady na tabák všichni sousedi. A byla jsem o víkendu v Agro Tuřany a měli tam pomrzlé fíkovníky, v Brně!

Offline Karja
43863 příspěvků moje polička 19. května 2025 08:00

moora jj, přesně u tohoto výběru jsem. Ale meruzalka bych to řekla není, to není ted tolik časté, ne? A je to odkopek od tchýně. Taky teda sambo říkal, jestli to není omylem fakt rybíz:D. 

andulka01 Nám pár květu jahod, pak jsme je už zakrývali...no a asi jsem vyndala příliš brzo muškáty asi:-/. Že sice nemrzlo, ale ta zima jim asi neudělala moc dobře. Fakt nevim. Ale myslim, že z těch oken ty truhlíky sundám no letos, že toto asi fakt není pro mě:D:D 

Offline andulka01
12692 příspěvků moje polička 19. května 2025 08:03

Kan jo vidíš, brambory, ty obrazily znovu, takže si to můžou ještě zopakovat

Offline moora
8622 příspěvků moje polička 19. května 2025 08:04

Karja no uvidis, az to vyroste :)

Offline moora
8622 příspěvků moje polička 19. května 2025 08:10

andulka01 nepomrzlo asi nic, akorat ta zima a sucho to vsechno trochu zarazily v rustu. A konecne, konecne! ted trochu zaprselo

ehm, spocitala jsem kvetinace, co jsem rano nesla do kontejnetu a 74... zakaz na ochody s hadrama se rozsiruje na hobby markety a zahradnictvi! (Ale jeste nejaky samozavlazovaci kvetinace potrebuju  a pak neco do suchyho stinu :)

Offline RoSa
9985 příspěvků moje polička 19. května 2025 08:23

andulka01 a ten buxus, nesežral ti to ten čínskej sráč? já je budu letos likvidovat všechny! k pítku dám místo něj asi pérovník...

Offline andulka01
12692 příspěvků moje polička 19. května 2025 08:25

moora no na jihu je cosi jako mrazový tunel, naše půlka vsi má každý ráno šedivo a přesně, co nepomrzlo, to je zaražený (ale to mě tolik netrápí). Plus to sucho a vítr, to je taky lahůdka. O pár kilometrů vedle nic, nemrzne a všechno maj v květu. Trošku zapršelo, ale furt je to bída.

74 je úctyhodné číslo :-) my je vyhazujeme průběžně, takže dělám jakože nic. A zahradnictví už jen za odměnu. Až najdeš něco do suchýho stínu, dej prosím vědět, na lesní zahradě se zatím neuchytilo nic.

Offline andulka01
12692 příspěvků moje polička 19. května 2025 08:28

RoSa nene, to (zatím) ne. On vyhodil mladé výhonky, jak bylo teplo, tak ty umrzly. Budem ho muset dost ostříhat. Koukala jsem do něj, asi i preventivně něčím vystříkám, prý už ty zavíječe máme blízko.