andulka01 u nás nemrzlo, takže dobrý. Ale sucho bylo pekelné, obnovovat trávník v takové Sahaře byl nápad za všechny prachy. A nějak to tou zimou neroste, co dokvetly tulipány (některé teda vydržely až doteď), tak mi kromě orlíčků a česneků a nějakých drobností nic moc nekvete, to nepamatuju, takové hluché období. Třeba kosatce jsou už deset dní stejné, plno poupat, ale odmítají se otevřít.
Kytičky aneb zelené prsty...
Karja To bude moc krásné.
Malé fialové kvítky by mohla být kustovnice.
Úplně jsem se zamilovala do těchto mitrovniček, furt se nad nimi chodím rozplývat, s dlužichami parádní kombinace.

A pomněnky kvetou neskutečně dlouho, vysemenily se v místě, které navazuje na docela velký záhon s pomněnkovci, takže teď máme úplné modré políčko!

Pinot Noir tulipány mám taky ještě, česneky zatím ani omylem, orlíčky si dávaj na čas, pivoňky a lupiny si počkaly přesně na víkend, kdy tam nebudu. Ve skleníku se válej přerostlý sezenice, který ještě tak dva týdny ven dát nemůžeme (ostatně, ranou cuketu už sklízíme). No jsem zvědavá.
A taky jsme ztopili spoustu dřeva, v chalupě je strašná zima, jak jsou mrazivé noci.
Pomněnky jsou nádherný ![]()
Ja tie malé kvetináče už nepočítam. Ale tento rok som dobrá. Nekúpila som takmer nič, ak nepočítam letničky do truhliku. Ale dcéra potrebuje nejaké stromy, tak neviem, neviem, keď pôjdem s ňou.
A čože si ešte pokúsila?
Pinot Noirže ja sem leziem
, práve som dopísala ako nič nekupujeme a bum! Mitrovnicka! Ach jo
Sweet Potato Už jsem to identifikovala tou aplikací, je tavolník douglesuv;). Ono to má taková minikvítka fialová jako má třeba šeřík, ale mnohonásobně menší.
Janulik03 jeste jsem vzala nejaky dalsi baptisie, vetsi mnozstvi marulky, to tak uzasne voni
, bily chrpy, bilou mavun, sadec, divoky chinin, mari list balsamovy, cistec lekarsky, bilou a cervenou srdcovku, lekorici, patrinii, smilacinu, na tu suchou skalku nejaky levandule a salvej. A pak cosi, co se jmenuje deinanthe a potrebuje to stin a vlhko, tak asi obetuju velkej zavlazovaci truhlik, sbohem rajcata a melouny :))
andulka01 Zrovna se sem jdu zeptat, jen tak ze zvědavosti, jak je tu kdo na tom s rajčaty a podobně.
Dala jsem je už dávno do dílny, kde se netopí, ale i tak mi už přerostly okno, lehly na něj, všechno se to zamotalo do sebe, a kvete to. Mám vlastní sadbu, něco z permasemínek, něco od tety (která má fantastická rajčata), tak už jsem fakt nervózní, co z toho bude, a jak dlouho je ještě budu muset sušit doma, protože tyhle sazeničky nikde nekoupím.
Jižní Morava a je tu zima jak na Sibiři a hrozný studený vítr. Dokonce doma znova topíme.
Mám to podobně. Všechno přerostlé a skomírající. Ve skleníku každou noc pálím svíčky kvůli mrazíkům. Brambory na tabák už od minulého týdne, další mrazíky hlášeny na tento týden. Sucho a vítr! Katastrofa! Topíme denně, jinak bychom zmrzli i my. (324 m.n.m.,skoro na SK hranici)
moora to vyzerá že prerabas záhradu ![]()
My sme mali doteraz trávu vo dvore až k plotom, a vysadené malé bobuloviny, egreš, ríbezle,...a zle sa pomedzi ne kosí, tak som začala vyberať trávu a robím zahon s prirodzeným oddeleným. No nie je to rýchle ale už teraz vidím, že by to chcelo aj nejaké trvalky k tomu, alebo plazive jahody.
Janulik03 a vubec mi nejdou ty retezovky, co ti rostou jak plevel a co se mi tak libej, uz treti rok po sobe mi vyhynuly, uz je vzdavam :(
moora marulku som si musela vygooglit a hľa, kocúrik. Súhlasím že je to krásna a voňavá rastlinka, mám ju radšej ako levanduľu
Janulik03 a vubec mi nejdou ty retezovky, co ti rostou jak plevel a co se mi tak libej, uz treti rok po sobe mi vyhynuly, uz je vzdavam :(
Mne????
Jaj už viem,
áno mám biele len som premýšľala o čom je reč ![]()
moora prosím, kam to všechno jezdíš kupovat? Divoký chinin, lékořice...
Janulik03 myslim jsi to byla ty, kdo si je pochvaloval, jak se rozrustaji?
andulka01 zahradnictvi na petynce (krulichovi)
Magda No, každý den koukám na předpověď s nadějí, že se to zlepší, a nic
v dalších dnech, podle předpovědi, by u nás mělo aspoň míň foukat (momentálně nárazy skoro 60 km/h), tak jsem na to zvědavá. Ale ráno je pořád strašná zima, a to se moc zlepšit nemá. Nevím, jestli je tenhle týden prostě nestrčím na záhony a děj se vůle boží. Protože ten další týden se k tomu vůbec nedostanu, a pak už tady máme červen ![]()
Myrtila rajčata z permasemínek máme neduživý už od začátku, teď ve skleníku zase moc vytahujou ale nesílej. Další sazenice rajčat očekáváme od tchyně, ale taky je má letos nanicovatý. Rané cukety přerostly a kvetou, ty už to nestihnou, dávala jsem nová semínka ven i jako sazeničky. Koupené krásné sazenice okurky jsme odvezli do Phy, povezeme zpět k finální výsadbě. Jindřichohradecko, 500 m.n.m., když je v místní předpovědi x stupňů, odečítám ještě tři. Dřív než za dva týdny to ven nedám.
Taky to mám v plánu na tento týden. Paprikám udělám ohradu ze strečky a rajčatům z netkané textilie a nech se snaží! Nervy mám jenom jedny![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje