přidáte se? od 23. do 25. května
Kytičky aneb zelené prsty...
Myrtila ja mam rajcata venku už týden. Ale Praha, sice sucho, ale bez mrazů
Spirály mám z obi leta a plně funkční
Pinot Noir jaky máš prúmer?
Me ty z hobbym. vyrosly rajcata vubec neudrzely, letos jsem je vubec nepouzila. Ale videla jsem je provazane do takove kontrukce.
Svazujes je nahore?
chocholka nic nesvazuju. Mám ty největší z té tabulky, takže 10 mm. Potřebuju dlouhé, protože to mám ve vyvýšených záhonech a potřebuju propíchnout ten záhon až do zeminy pod ním. Jinak by mi asi stačily ty dvoumetrové.
Mně se právě všechny z hobby marketů ohnuly, a i v době, kdy jsem je nepěstovala v těch záhonech, ale normálně v zemi, tak ta rajčata byla o metr vyšší než ty spirály. Tyhle jsou tak silné, že s nimi nehne nic, a navíc dlouhé, jak potřebuju.
Pinot Noir diky i za odkaz, jdu objednat.
Včera som sa opäť odtrhla z reťaze
, dnes bude dilema, kde posadiť.
Máte někdo zkušenosti se zasíláním od Jahodárna Brožany? V neděli objednáno a od té doby ticho po pěšině.. A dá se vracet, protože když to nepřijde do zítra, tak nemám kam sázet. Píšou, obecně že čekají, až bude všechno ze zásilky, ale v době objednání bylo všechno skladem. Jinak na ty cibule můžu čekat taky do příštího roku..
Naopak teda chválím Culina Botanica. Ve středu ráno objednáno, dopoledne zabaleno a předáno dopravci..
bublifuk těm květinovým e-shopům to obvykle trvá dlouho, teď jsem u Flosu čekala na odeslání asi 16 dní, u Havliše skoro 3 týdny, v diskuzích čtu, že Spomyšl trvá i přes měsíc.
Na Jahodárnu a Spomyšl je ale poslední dobou strašně moc stížností, myslím na kvalitu, jako fakt extrémně.
Pinot Noir hmm díky. Přiznávám, že recenze jsem moc nezkoumala. Od Culiny mám teď jiřiny, dřív to byly semínka a fakt rychlý. Kvalitu zatím nevím. Tak jsem to vzala za standard u kytek.. No nic, tak to dám někam na kraj lesa...
Z Jahodárny přišel balíček minulý týden po asi 14-ti dnech od objednání.
Objednávala jsem 5 ks třapatkovek - z toho ve dvou sáčcích nebylo vůbec nic a zbylé 3 kusy to asi taky nerozchodí. Ze tří objednaných kusů Jarmanky Alba jedna sazenice úplně suchá a zbylé dvě s malým náznakem života. Nejlépe dopadla bohyška , ta měla i kořeny a i rašila. Chápu, že jsem objednaa prostokořené sazeničky, ale mně spíš poslali prostokusé sáčky. Velké zklamání!
Magda tak to je naprostá klasika z FB diskuzí na téma Jahodárna a Spomyšl. Já je nechci nijak očerňovat, ale je prostě fakt, že oni jsou přeprodejci, vozí rostliny asi hlavně z Polska, kolikrát to má ještě polské nálepky, kde to stojí zlomek ceny. Podle mě to často ani není opravdu skladem, ale teprve to odněkud dovezou, proto to tak dlouho trvá. Ve Spomyšli pěstují myslím stromy, ty bych se tam nebála koupit, ale ostatní je předprodej.
Plus ty prostokořené rostliny - to má podle mě smysl tak v březnu, teď už je všechno dost vzrostlé, myslím, že by to ani neměli nabízet. Rašící bohyška - odkud asi je? Bohyšky tady už mají listy jak talíře. Celé je to pofidérní byznys, já už beru rostliny, pokud je to online, jen z e-shopů zahradnictví, které je i pěstují, ne jen přeprodávají.
Pinot Noir bublifuk Jdete mi do rány, objednala jsem ve Spomyšli, jen jeden druh keřů, kvalita průměrná, ale na tom se asi nedalo moc zkazit. odeslali třeba za 12 dnu, ale na příště mám poštovné zdarma. ALE ALE, objednala jsem v zahradnictví Žižka, to je nějaké zahradnictví ve Dvoře králové, ale tak hezké rostliny co mi přišly, velké, fakt v pěkné kvalitě, tady u nás v zahradnictví bych za to dala určitě trojnásobnou cenu. Jako tam stoprocentně ještě objednám....To si myslím, že nemohla být náhoda, že bych se takhle trefila zrovna do pěkných kusu.
Pinot Noir před časem jsi tady dávala odkaz na e-shop,kde kupuješ ty pnoucí dýně.Objednala jsem dva sáčky semínek a vzešly mi přesně dva kusy.A i ty nevypadají úplně v kondici.Asi to jde se vším z kopce.
Objednávala jsem výhradně kvůli té bílé jarmance, nikde jinde ji nemůžu sehnat...
Spomyšl jsem objednávala když jsem zakládala nové záhony na dvoře, to už je asi 5 let, tam jsem měla zkušenosti dobré. S ostatními prodejci nikdy žádné problémy nebyly a kytky mám dodnes.
Pořád se učíme![]()
Já utratila ve Spomyšli desetitisíce, začali rozesílat myslím za covidu, bylo to super, mám velkou část zahrady od nich. Ale zhoršovalo se to a asi před rokem a půl jsem objednala naposledy a bylo to dost hrozné, tak jsem se zařekla, že tam už ne. V začátcích podle mě právě prodávali jen svoje rostliny, ale namlsal je zájem, tak to začali vozit bůhví odkud. Já je tu dřív doporučovala, bývalo to dobré. Jahodárna mi byla podezřelá od začátku, tam jsem nekoupila nikdy nic. ![]()
No a ta semena - to je kapitola sama pro sebe. Já doporučovala ten e-shop proto, že všechny zajímala popínavá cuketa a tu nikdo jiný nemá, nebo neměl. Loňský nákup osiva od nich byla katastrofa celkově, byla jsem strašně naštvaná, klíčivost u všech květin byla mizerná, v některých případech nulová. Tolik práce a k ničemu!
. Zelenina vzešla dobře, tak i když jsem se zařekla, že u nich už nikdy nic nekoupím, tak když jsem zjistila, že tu cuketu mají opět jen oni, koupila jsem ji tam. V pytlíku za 80 korun bylo 5 semen, ale z jednoho byla jen polovina. Druhá půlka v sáčku nebyla, takže to tak normálně vědomě zabalili. No a po více než měsíci, kdy ani jedno z těch zbývajících čtyř nevyklíčilo, jsem rozhrábla substrát a u dvou z těch semínek byl náznak klíčku, tak jsem je "přesadila", zatančila rituální tance a učinila obětiny, no a teď mám takové dva chcípáky s děložními lístky, 6 týdnů po setí, tj. v době, když už to měly být normální sazenice.
Strašný, fakt varuju před Semena, Semenaonline, Osiva-semena - je to stále tatáž firma, i když se tváří jako různé eshopy, možná těch názvů mají ještě víc.
Pinot Noir já tu popínavou cuketu koupila tamtéž a bohužel nevyklíčila, ale žádný zázrak se nekonal ani na permaseminka.cz, cca polovina seminek se chytila, coz mozna v kontextu mihu brat jako uspech. Mne zklamal pri zmenu Flos, uz je to tedy dva roky zpet, ale z poslali velkou bidu, objednavka zpozdena a hortenzie prachbidne v mini velikosti, cast rostlin zlomenych..nyni vyuzivam zahradnictvi, kde si sama rostlinu mohu vybrat, ac tedy nabidka je online mnohem sirsi...
Pinot Noir a i ostatní, jak to teď čtu, to je strašný, strašný. To snad nemihou být praví zahradnici. Kazí pověst všem.
EDITH4B Taky jsem je letos koupila, nevím už na jakém eshopu. Poslali mi je z Belgie normální poštou, s moc hezkou známkou na obálce. ![]()
Vyklíčilo mi jich celých 5 a ty se k světu zatím moc nemají.
Edit: Přes Kazfland Marketplace to bylo, jinde jsem je nenašla.
Sklizeň zahájena. ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje