Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. května 2025 14:29
Reakce na černá káva:

Pinot Noir a i ostatní, jak to teď čtu, to je strašný, strašný. To  snad nemihou být praví zahradnici. Kazí pověst všem.

​Já už si iluzi nedělám ani u těch profi zahradníků. Kupovala jsem přímo u pěstitelů hodně travin v plastových květináčích a při odhlinění kořenů jsem zjistila, že vysazovali do těch sadbovacích válečků z netkanky, takže zaškrcené a prorostlé kořínky v chumlu. Mně pořád nejlépe vychází vlastní řízkování u keřů, různé swapy okopků a sobotní farmářské trhy. 

Já vám nechci kazit radost z té plazivé cukety, ale i obyčejná se pne a šplhá po opoře, na to není potřeba kupovat žádnej předraženej druh. Dokonce i dýně okrasné se chytaj kde čeho v luftu. :D

Offline Pinot Noir
29402 příspěvků moje polička 22. května 2025 15:00

Sweet Potato

Pochutnala sis? 

Offline Sweet Potato
39680 příspěvků moje polička 22. května 2025 15:25

Pinot NoirChuť kupodivu normální.

Offline Pinot Noir
29402 příspěvků moje polička 22. května 2025 15:45

Sweet Potatojsi statečná, mutanta bych neochutnala.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. května 2025 17:35

U nás v Lidlu maj mix Bohyšek za necelých 60 Káčé/Kus  sice jsou to tři listy, ale pokud tomu dáte péči, určitě se zvetí!

Offline berush
445 příspěvků moje polička 22. května 2025 18:35

S Jahodárna Brozany mám dobrou zkušenos s frigo sadbou jahod. A nakoupila jsem tam spoustu cibulovin ve výprodeji, taky ok.

Offline EDITH4B
2121 příspěvků moje polička 22. května 2025 19:29

Pinot Noir Sweet Potato příště koupím obyč cukety,ty se mi pnuly vždycky jako divý po živým plotě.No poučila jsem se.Jinak dvě semínka mě stála asi 160,- (protože zbylých šest - víc jich tam nebylo)nevzešlo a ty dvě rostliny jsou celkem zgrby

Offline continuity
41805 příspěvků moje polička 22. května 2025 19:36

No a tady chlápek sdílí nějaké africké fazole, které sadil v sobotu. Minulou sobotu, ne poslední sobotu v dubnu..

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 22. května 2025 19:54

Kan EDITH4B Cukety se vám pnu nebo plazi? Odrůdu nevim, kupuju, co mi padne pod ruku. Mam vzdycky žluté a zelené a vzdycky je to jeden trs vyrůstající ze středu rostliny. Listy i plody.

Offline Sweet Potato
39680 příspěvků moje polička 22. května 2025 20:01

EDITH4B Já měla cukety vždycky spíš jeden trs, stejně jako notna 

A zespodu je žužlali smiláci a případně zahnívaly. Takže popínací mi přišly jako super řešení.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. května 2025 20:18

notna Jo, je to teda nějaká tykev obecná, koupená už sazenice a ta se plazí z kompostu na taras a  z něj přeskočí na ořeh a po něm šplhá nahoru. :D Stejně tak dýně okrasná. Pouze roubovaný meloun se drží při zemi. 

Offline EDITH4B
2121 příspěvků moje polička 22. května 2025 20:24

Sweet Potato jo, měla jsem párkrát takovou žíhanou cuketu a plazila se mi po břečťanu na plotě

Offline Pinot Noir
29402 příspěvků moje polička 22. května 2025 20:27

notna já u nikoho kromě sebe popínavou neviděla, vždycky ten trs. Vzhledem k tomu, že na IG celkem budila pozornost, nemyslím, že by to byla tak běžná varianta.

Offline Sweet Potato
39680 příspěvků moje polička 22. května 2025 20:42

Kan Okrasné dýně mi vždycky nejvíc plodí na sousedovic broskvoni.

Offline Pinot Noir
29402 příspěvků moje polička 22. května 2025 21:08

Já ty rajčata snad nezasadím ani tento víkend!

Offline černá káva
2108 příspěvků moje polička 22. května 2025 21:11

Pinot Noir Tak ja je zasadila včera a dnes. A už mi je to opravdu jedno, jak to s nimi dopadne.

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 22. května 2025 21:24

černá káva presne, dneska jsem to vsechno narvala do zahonu, je to mrnavy, po mesici to ma furt jeden par listu, dej se vule bozi

Offline RoSa
9969 příspěvků moje polička 22. května 2025 21:29

Pinot Noir ale tak furt nemrzne, ne? já už je mám na zahradě pár týdnů, přežily i ty chladný dny resp. spíš noci, a prosperujou... pár jich mám v samozavlažováku na balkoně a to už jsou obrovský rostliny jsem dneska koukala, a kvetou!

já jsem zas odložila sekání těch mých latifundií, přes 3 tis. m2... bude to promoklý, bořila by se sekačka a lepila by se tráva... tak asi počkám a sjedu tam v příštím týdnu... nemá už pršet, že ne? déšť je fajn, ale na to sekání bych potřebovala pár dní sucha

Offline Pinot Noir
29402 příspěvků moje polička 22. května 2025 21:43

RoSa já je dnes koupila a nevím, jak byly nebo nebyly otužované. Svoje předpěstované papričky jsem částečně nechala v květináčích na chráněné terase a část dala do záhonu, a ty na terase jsou čtyřnásobně velké. Ta zima je zbrzdí no. Kdybych měla doma přerostlé sazenice, tak už jsem je taky zasadila. Mohla jsem je koupit až za týden.

Offline notna
9142 příspěvků moje polička 22. května 2025 21:49

černá káva moora Taky jsme to včera za krásného slunečného odpoledne všechno zasadili. Rajčata, dýně, kedlubny. K večeru se ochladilo a je tu parádní zima. Ale aspoň teda celý den prší! Jsem zvědavá, jak tohle dopadne.