Vánoční hvězda dnes zakoupena a teď se modlit, aby vydržela aspoň do Vánoc. Já ji vždycky docela rychle umořím
no já ani nebudu říkat, jak vypadá naše vánoční hvězda
a to jí fakt nezalévám, je na pěkném místě... asi tedy nastydla cestou
Vánoční hvězda dnes zakoupena a teď se modlit, aby vydržela aspoň do Vánoc. Já ji vždycky docela rychle umořím
no já ani nebudu říkat, jak vypadá naše vánoční hvězda
a to jí fakt nezalévám, je na pěkném místě... asi tedy nastydla cestou
vyloženě průvan v našem bytě nejde udělat, ale ten studenej vzduch na ně jde :( A zakrývat, to asi nevyjde, sambo by to stějně nedělal a navíc by mi v obývákokuchyni ležel kus igelitu, protože tam nemáme moc nábytku, kam by to šlo schovat... no, snad zase přežijí zimu a příští rok už se přestěhujeme :)
Dámy, chtěla jsem se zeptat stran kokedam. Daří se vám udržovat zelený ten mechový obal? Loni jsem koupila dvě kokedamy jako vánoční dárky, rostlinám se daří výborně, ale ten mech dost brzo odešel. Tak jestli je to běžné, nebo dělají obdarovaní nějakou chyb.
Mrs.Robinson Nedaří. Ptala jsem se v Zahradě na niti, jestli je na to nějaká rada, není. Prostě časem zhnusní.
Sweet Potato Zhnusní
Ale je to tak, doma mech pěsovat nelze, leda ten stabilizovaný a tam zase nemůže být řeč o pěstování.
Sweet Potato Díky, no aspoň vím, že je to normální. Koupila jsem si ty substráty, že si zkusím kokedamu udělat sama, no mech co mám napůl zhnusnil ještě než jsem se do to ho pustila. Tak jsem chvíli zvažovala co s tím, ale normálně použiju, když zkáza je tak jako tak nevyhnutelná
Tip na dárek pro zahradníky. Louky květ spustili ve čtvrtek prodej semen.
https://www.loukykvet.cz/obchod/semena
A prodej květinových workshopů. Je to moc pěkné, byť trochu dražší odpoledne.
Sweet Potato krasnej. Muj je uz nekolik tydnu odkvetlej, ted rasi nove listy. Na vanoce mi nepokvete asi nic. Kaktusy odkvetly a hvezdnik kvete ted.
V pátek jsem obdivovala bohatě kvetoucí vánoční kaktus jedné známé a na dotaz jak to dělá, pravila, že hnojí droždím
. Nejen kaktus, všechny pokojovky. Prý občas prostě do konvičky s vodou rozdrobí kostku droždí. Tak to jsem ještě neslyšela, každopádně jsem to pro jistotu doma hned udělala
.
Sweet Potato ty vanocni kaktusy jsou fakt krasny
Me furt hazou kytky novy listy, se picnu. Tak nevim, jestli mam zalivat a nebo nezalivat (nebo minimalne jak by se melo v zime, kdyz hybernujou).
0zero7 zalevej, já kytky musím v zimě zalévat víc než v létě, protože máme suchý vzduch. Těn oddech nech na ně, ony si poradí. Pokud jsou novější, ještě můžou být naspidovane hnojivem z obchodu a mladé rostliny taky rostou rychleji.
continuity nova uplne neni zadna, vzduch mam taky sussi nez v lete, mam tri zvlhcovace, to pomaha. Budu zalivat podle kontroly, nektery to nepotrebuji vubec, ale par philodendronu a alokacii je zralych na zalivku. Super, dik.
0zero7 Pokud je máš v teple, což v bytě předpokládám, tak určitě zalívej.
Sweet Potato JJ normalne u sebe (viz fotky) radsi to mam chladnejsi obecne, ale sousedi topi, coz vetsinou staci. Ja malo, staci pul hodky treba, neni to setrenim, topeni je v najmu hehe, jen to nemam rada. Vsude pisou jak se ma min zalivat, ze kytky hybernuji, tak jsem se radsi zeptala, dobre delam!
Jak jsem se nedavno ptala na tu strelitzii, ze se na listech objevily drobne hnede flicky, jestli to treba neni sluncem nebo nejaka choroba - no tak od zakoupeni vyrost druhy list ted a ani jeden z tech dvou novych flicky nema, laicky jsem usoudila, ze ji bud necim postrikali nebo vystavily necemu co ji nesvedcilo, uvidime co dalsi list asi az na jare, zatim dobry.

0zero7 Ta je krásná. Moje se z toho úžehu ještě nevzpamatovala.
Kan No do krasne ma dal asik, ale zije a asi poroste uz zdrava, fakt myslim, ze ji necim napajcovali!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.