Ta růžová vrba teda je! ![]()

Ta růžová vrba teda je! ![]()

Pinot Noir krasna
Vlm Tohle kytky dělají - dlouhou dobu naprosto žádný vývoj, a když je jdeš vyhodit, zjistíš, že se něco děje. Takhle se na poslední chvíli před časem zachránil fíkus.
Dovolím si dotaz - jakého stáří se obvykle dožívají citrusy v interiéru? Nedávno jsem se musela definitivně rozloučit se vzrostlým citronovníkem - opadávaly listy, pak odumíraly větve, zkoušela jsem přesadit - centrální kořen nevypadal nejlépe - jakoby dutý, bez života. Nakonec po cca roce to zabalil definitivně - bylo mu více než třicet let.
Hanka H to mě mrzí...
Já teda nejsem žádnej odborník, ale když mi bylo asi 12, snědla jsem pomeranč a zasadila jednu pecku, a mám ho dodnes, čili...27 let. Přes léto je teda venku, ale v květináči. Občas chytne nějakou nemoc, tak ho ostřihám, jednou to vypadalo hodně bledě, ale bylo zrovna léto, tak to přežil. Je vysoký nějakých 160 cm, manžel vždycky nadává, když mi ho stěhuje dovnitř/ven.
Mohučanka Můj citronovník, než začal stonat, byl vysoký více než tři a půl metru - plazil se nám po stropě (a to ho máme sakra vysoký). Právě proto mě zarazilo, že odešel vlastně z úplného zdraví. Mám k domácím kytkám velmi blízký vztah - jeden z vánočních kaktusů mi stál na parapetu už v dětském pokoji - a to už je téměř padesát let
!
Hanka H no tééda! To si vůbec neumím představit to přesazování :-D Já jak ho stěhuju ven, tak ho musím střihat, aby se dal vynést, a i tak to zvládne jenom silnej chlap.
Sice mela bejt cervena, ale takhle taky dobry

moora Krásnej Amarylis!
moora Jak malovaná.
barbucha Za svůj (už dost dlouhý) život jsem měla několik citrusů, všechny byly dlouhověké a všechny jsem si vypěstovala z pecky. S obchodními kytkami může být problém ve změně klimatu. Suchý vzduch v bytě, blízkost topení, větrání, málo nebo moc zálivky, škůdci .... Anebo se jí u tebe prostě nelíbí a zabalí to.
Kytky lze i reklamovat
.
moora ó, to je krása! ![]()
Já už bych tak šla něco dělat na zahradu! Sice nemám vůbec čas, budu se muset zbavit práce nebo rodiny, ale stejně! Jaro, pojď už!
barbucha ja fakt nejsem odborník, ve třinácti jsem zasadila pecku, vyrostl strom a od té doby u mě žije. Nedělám s ním nic - v létě je venku, v poslední době u zdi na západ, ale už byl na zahradě ledaskde, občas na něj vyleju konev vody s kropáčem (kdysi jsem někde vyčetla, že má rád rosení), občas ho neodborně zastřihnu. Zimuje v prádelně, kde je relativně málo světla a cca 18 stupňů. Ale dřív jsem ho na zimu měla normálně v bytě. Dřív jsem ho taky na léto přesazovala do země, to mu myslím svědčilo, teď už jenom občas do květináče přihodím lopatku nebo dvě kompostovky.
Pinot NoirUž maj u vás semena? To zas bude peněz! Letos mám spadeno na Astry, vloni jsem měla bílou a červenou a ve váze vydržely strašně dlouho. No a dyně, tradičně mi deset druhů opyluje jedna včela a bude z toho zase paskvil.
Pinot Noir já si přesně říkala, že by bylo super přeskočit únor a rovnou do teplého března. Ovšem někdy předevčírem jsem si vzpomněla, že jsem na podzim úplně zapomněla zapíchat do země tulipány a všechny ostatní cibule
tak budu muset spoléhat na to, že vylezou ty loňské.
Mohučanka A ty jsi mi teď připomněla, že jsem na podzim nakoupila kupu tulipánů a na poslední chvíli jsem je nasadila všude možně po zahradě. Teď jsem teda zvědavá co mi kde vyroste.
barbucha Doba dožití se prodlužuje, neházej flintu do žita a jdi do toho! Plodů se dočkat nemusíš, ale pořád je lepší ve stáří pozorovat, kdy kytka vypustí další list, než krmit na lavičkách holuby
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.