Tak kromě toho, že mám z Louky květ na cestě balíček, ještě jsem dnes dostala dárek od vinařky Zdeny Čačíkové. ????

Kam to dám? A budu to umět vypěstovat? ![]()
Tak kromě toho, že mám z Louky květ na cestě balíček, ještě jsem dnes dostala dárek od vinařky Zdeny Čačíkové. ????

Kam to dám? A budu to umět vypěstovat? ![]()
Pinot Noir Stračku nevím, ale cínie a hledíky rostou samy.
Sweet Potato a můžu rovnou do záhonu? Nebo předpěstovat?
Stračku v únoru předpěstovat, většinou vzejde hezky, pozor, ať se moc nevytahne, pak se při přesazování láme.
Cinie v dubnu rovnou na záhon. Nebo v květnu, jak zrusis piskoviste/parkovište/příjezdovou cestu a budeš mít místo.
Pinot Noir Hledíky taky předpěstovat. Cinie jsou skoro jako měsíček.
Jo, promiň, že jsem ti skočila do řeči, já jsem tak rozrušená, že jsem propasla nějaké jarní sázení... ![]()
Mha Prosím tě, za co se omluváš. Já moc se setím letniček zkušenost nemám, na předpěstovávání jsem líná.
Sweet Potato Mha děkuju! S předpěstováním to vidím ovšem bledě.
Koupila jsem si pokojovku. Nevíte, co je zač?

Nemáte prosím někdo víc zkušeností s oxalisem? Dostala jsem loni klasicky hlízy, před zazimováním jsem ještě ostříhala pár listů, které byly v kondici a dala do vody. Úspěšně takto přežívaly. Když jsem je dnes chtěla zlikvidovat, zjistila jsem, že některé listy pustily kořínky. Takže je ještě nechávám. Ale, počkat ještě se zasazením víc na jaro? A bude z toho vůbec něco? Znám jen pěstování z hliz nebo semínek. 
brrr Nejaký druh peperomie, tipujem. ![]()
Kan Má

Kan Biely kvet Pokud je to ten pepřinec, je dobře, že jsem ho koupila do koupelny na sz okno?
brrr Haha, no tak z toho nic nezjistím, pepřenců je asi 1500 druhů. Jo koupelna mu myslím bude vyhovovat i to okno.
Sweet Potato já jsem pecku z avokáda vždycky nejdřív dala na nějakou dobu do lednice, pak na ty špejle, a vždycky úspěch... rostlina mi vyrostla tak metr vysoká, ale byl to nehezkej čahoun, nevětvilo se to... tak jsem udělala pokus řezem, jakože aby vyrazil do stran, a nepřežil to
Kan děkuji, počkám.
brrr Je to myslím Clusia rosea princess
Victoria Dík, to bude ono.
Pinot Noir Všechno je lepší předpěstovat. Nejjednodušší z toho co máte, jsou opravdu cinie, ty jdou vysít rovnou do země. Určitě počkat až na začátek května, jsou citlivé na mráz. Pro větší množství květů a košatější rostlinu je důležité je včas zaštípnout.
Stračka je trvalka, takže nutno předpěstovat, začít teď. Je nutné zajistit dostatek světla a specifickou teplotu. Je to vyšší dívčí.
Fialu určitě předpěstovat, mají rády chladněji, ne horka, takže začít s předpěstováním třeba začátkem března. Je to floristická fiala, tudíž je vyšlechtěna k tomu, aby vytvořila jeden masivní květ, pokud vytvoří další, už jsou menší a není to nic moc, není to květina na dlouhé období kvetení, proto se vysévá postupně, aby byla opakovaná sklizeň. A přestože je na obrázku plnokvětá, třeba i půlka rostlin dá jednoduché květy. Je to opravdu floristický kultivar (pro sklizeň, ve váze vydrží celekm dlouho), není to zahradnická rostlina příliš, třeba jako ty cinie, ty, pokud se odstraňují oodkvetlé květy (nenechá se rozjet tvorba semen), tak kvetou v záhoně celé léto.
Hledíky se rozhodně předpěstovávají, přímý výsev není tak úspěšný, byť se samozřejmě povést může. Podle kultivarů některé jsou pro trochu chladněji, některé víc pro léto.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.