Pinot Noir barvinek jsem ti chtela navrhnout. Jeste by sel skalnik, ale ten se bude rozrustat mozna moc rychle. Ja po nem chodim, prorostl nam do travniku a sekacka ho vyskolila k uplne plochemu rustu.
Kytičky aneb zelené prsty...
Pinot Noir jeste me napadl zeleny chodnicek. Ma ho treba Planta Naturalis.
Dalsi inspirace na kykty co snesou sekani a seslap a neni to trava zde: http://www.ekozahrady.com/jedly_travnik.htm
Pinot Noirze skalníku mám vytvarovany asi 3 koule, ale neumím si představit, že by se po něm dalo chodit, má takový tužší větvičky. A pořád ho stříhám, min 1x za měsíc.
Lesní jahody máme za zahradním domkem ve stínu a daří se jim tam. A jejich redukce není takovej oser.
A ještě mě napadla mateřídouška a tymián
Edge těch skalníků je hromada, něco je plazivá potvora, něco normální keř do výšky...
Edge mateří douška i tymián jsou boží, ale během kvetení na to sedají včely a to na trávniku, kam chodí bosky třeba děti, úplně nechceš.
continuity to by nám nevadilo, bude to takový prostor kolem zahradního domku, kompostu a biopopelnice, tam bývají i vosy, sršni, všelijaká havěť, tam se bos nejspíš nikdo pouštět nebude.
@Pinot Noir Kotula kostrbatá, mechovec, zběhovec plazivý
Nevíte prosím někdo, jak se tohle jmenuje? A jestli se to dá snadno pěstovat?

MaeGandal Hledík? Asi pěstovat tady ano, ale nemám zkušenost. Jednou jsem vyzkoušela fialu- mathiolu a byl to propadák, těch květů bylo málo a řídce.
MaeGandal Je to hledík, je to letnička, pěstování výlučně ze semen, je to trochu náročnější, musí se předpěstovat v sadbovači, pokud to má být jistější, že z toho něco bude. Každopádně je to velmi oblíbená floristická květina, semena lze zakoupit třeba zde, mají výběr:
MaeGandal semínka hledíku zrovna z Loukykvět jsem letos dostala. Je to pro mě tak trochu nevyžádaná výzva, ze svého rozhodnutí bych do toho nešla. ![]()
MaeGandal hledík se pěstuje snadno. Dá se na jaře koupit sazenice nebo vyset semena. Já je sypu normálně na záhon a vždycky něco vyroste. Je to letnicka, ale pákrát mi přežil i zimu a dařilo se mu dobře. A několikrát se mi i vysemenil sám, protože to mám na chalupě a moc se nedostanu k tomu, odstraňovat odkvetlý květy.
MaeGandal hledík se pěstuje snadno. Dá se na jaře koupit sazenice nebo vyset semena. Já je sypu normálně na záhon a vždycky něco vyroste. Je to letnicka, ale pákrát mi přežil i zimu a dařilo se mu dobře. A několikrát se mi i vysemenil sám, protože to mám na chalupě a moc se nedostanu k tomu, odstraňovat odkvetlý květy.
to potvrzuji. Nekolik let se mi hledik sam vyseval v zahonu.
MaeGandal Hledíky kupuju sazeničky. Ty rostou dobře. Jeden trs krásně přežil zimu a vypadá, že by i kvést už chtěl.
Pinot Noir pak do toho choď, je to boží, strašně krásné to voní. Ale chce to dost sluníčka. Měla to babicka kdysi na chatě, kde bylo písečné podloží, doteď si tu vůni vybavím. ![]()
Kan Victoria Pinot Noir crazydaisy Ginger Sweet Potato continuity Tak vám všem děkuji, budu to muset zkusit. Sluníčko máme. Tak to by bylo, aby to nevyšlo, že?
Victoria floristy oblíbená bude, mám ji ve skoro každé kytici, ale tady mě taky fascinuje ta barevnost a to zrovna žluto-oranžovou kombinaci normálně nemusím
MaeGandal Já teda raději tu Mathiolu. Krásně voní, má pevnější stonek, takže ji zapíchnout do aranž. Hmoty, nebo ježka není problém. Nevýhoda je teda cena, menší vzrůst a není v tolika barvách, jak hledík. Haha, ale já tedy nejsem florista, ale květinářka.
Kan několikrát jsem zkoušela fialu pěstovat, ale něco nám to žere - tipuju slimáky. Zato kamarádka je má krásný a úžasně voní.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my