Kytičky aneb zelené prsty...
Sweet Potato jen počkej až dosáhne na strop :D
Sweet Potato libenka sa zda, ze je spokojná. Zatiaľ.

Prosím o radu zdejší balkónové zahradnice. Co pěstovat na osluněném JZ) balkóně. Nejlépe ze semínek. Zelenina, bylinky, kytky. (Sergejovi a Galině se stýská po zahrádce, tak bych jim dala truhlíky, substrát a koupila semínka. Případně i sazeničky.
Sweet Potato já bych nevynechala lichořeřišnici. Vypestovat ze semínek, nenáročná, hezká, vydrží docela dlouho do podzimu a hodí se i k jídlu.
Sweet Potato jahody.
První letošní tulipány a koniklec. A moje první sasanky vůbec. Mám pocit, že jsem tedy sázela mix barev, ale rostou jenom modré. ![]()

Sweet Potato Je zastřešený - prší tam? Jestli prší, vynechala bych rajčata, zbytecne se natrapi s plísní.
Jinak dobre tam půjdou "středomořské" bylinky. Rozmaryn, tymián, oregano ... ale i maggi, bobkový list, materidouska atd. Nevím jak je balkon velkej, tak nahodim i větší tipy do nádob - dá se angrest, fik, můžou zkusit minikiwi, nebo i maliny nebo ostruziny a další drobné ovoce. Vyhla bych se boruvkam.
Z těch menších věcí půjde klasika jahody - klasické nebo měsíční, rajčata, třeba i chilli, to je takový pro fajnšmekry. Nedavala bych ačokčku, okurky a obecně takový ty veci náročný na vodu, to je o život to uzalejvat.
Ale v podstatě všechno tohle je až půlka května.
Jestli chcete něco "hned", tak buďto ty bylinky, nebo rukola, roketa, ruzny druhy šťovíků ...
Jinak sazenicky balkonovych rajčat muzu pak darovat, našly by se i nějaké jahody (mám růžově kvetoucí, ty jsou úplně
i na pohled).
MP Meri To bys byla zlatá! ❤️
Balkónek je takový normální malý, oni teda tvrdí, že by se tam i fotbal dal hrát. ![]()
Ty rukoly a spol mne nenapadly, díky.
Sweet Potato To je nádherný!
Syn si zařizuje byt a úkol zní "velký kytky". Už se chystám, monstera by tam měla být zcela jistě, nějaké sloní ucho, něco s barevnými listy - alokázie, modlivka ....
Navrhněte něco dalšího, co se dá případně strčit přes léto na balkón.
Hanka H Moje zamilovaná líbenka taky umí udělat pořádné lupeny.
Sweet Potatoked ta tu vidim, pripominam sa s prosbou. Odfot mi prosim libenku tvoju, nech viem co ma caka.
Pinot Noir hyacinty takto kvitnu len na tomto chodniku. Je to popri dome, chranene pred vetrom a plne slnko . Na inych miestach len nesmelo vykúkajú. Ty mas tak krasne uz vsetko, ze len tíško závidím. Ale magnolia sa uz chysta to rozbaliť
Sweet Potato Dobrý nápad - květy by se také hodily!
Hanka H Nějakej ibišek, ten tu a tam i vykvete, umí hodně vyrůst, ale dá se po případným zvadnutí i celkem dobře zrevitalizovat.
Isca S ibišky se počítá -dodám z domácích zdrojů - a kvetou mi fest!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my