Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline chimaera blogger
90 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 20:43

Pinot Noir Nebo na to existuje zvláštní entita - víla Zubnička odnáší zuby, Pratchettův skřítek Bradavičák nosí bradavice a nějaká zlovíla Mrchnička kolem sebe háže škůdce

Offline eM
1740 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 15:35

Mha Já dávám přebytky vedle popelnice na biodpad u nás v ulici a vždycky zmizí. Případně jsem věnovala přes stránky vsezaodvoz.cz.

Jestli se děti nebojí, tak aktuálně mohu věnovat šáchor, aloe, tchynin jazyk a potos. Domluvíme buď mrtvou schránku nebo předání z ručky do ručky.

Offline Tak Betty
6080 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:43

Co mi to dělá moje schefflera. Opadava brutálně. 

Offline Tak Betty
6080 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:58

Jestě mi opadá zamiokulkas /ten prý vydrží všechno/ a fikus. 

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:59

Tak Betty nepřelilas je? 

Mi to přijde,že zima a moc vody. 

Offline RoSa
10089 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 22:23

Tak Betty jo, zamio taky vždycky zabiju vodou - a prej že je nezničitelnej...

Online viktorka_od splavu
49177 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 08:21

RoSa kamaradce, ktere vzdycky vykvetla i sucha vetev, zamio taky nesel-mel moc svetla a moc pece. jemu prospiva zastrcit do tmavyho rohu a nevsimat si ho

Offline Magda
255 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 08:59

viktorka_od splavu

No a já si říkám proč se té potvoře u nás nedaří! Má moc světla

Offline Mha
příspěvků moje polička 09. ledna 2024 12:54

eM

Napíšu dětem a pak dám vědět do Sz, diky

Offline Myrtila
5262 příspěvků moje polička 11. ledna 2024 01:00

Mha Na Facebooku je skupina green swap Brno, je tam hodně aktivních členů a dá se přes ni ledaccos vyměnit, už jsem ji párkrát využila. Sem tam se tam taky objeví info, že je někde swap třeba někde v kavárně nebo nějakém obchodě, ale to je málokdy, tak nevím, jak moc se toho dá takto vyměnit. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. ledna 2024 19:54

Myrtila

Díky! 

Offline Victoria
1414 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 08:41

Pinot Noir Mám velkou prosbu! Chtěla bych se zeptat na mučenky:-) Pamatuji si správně, že ti dobře rostly a dokonce plodily, že ano. Chci to letos zkusit také, koukám na semena na semena.cz a tam píšou, že kvete nejčastěji druhým až třetím rokem po výsadbě. Máš stejnou zkušenost? A pokud ano, přezimovala dobře? Anebo to byla v tvém případě "akce" jednoho roku? 

Budu vděčná, pokud se rozepíšeš. Tušíš, jaký jsi měla druh? Na tom webu se semeny mají několik druhů - edulus, mollissima, ligularis... zkusím jich určitě víc, o všech píšou to samé, že kvetou po dvou až třech letech. Anebo máš prostě tak moc zelené ruce, že tobě to prostě vyšlo hned!

Moc díky za sdílení zkušeností.

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 08:54

Victoria měla jsem mučenku modrou, caerulea. Loni v únoru jsem předpěstovala ze semen, po zmrzlých ven. Kvetla a plodila hned loni. Aby plodily, potrebuješ dvě, já měla tři rostliny pohromadě. Nebyly v dobrém stavu, nevěděla jsem, že je mám zastřihovat, takže mi vyrostly tří- čtyřmetrové šlahouny s listy až tak od výšky jednoho metru. Takže jsem je nechala zmrznout a letos se pokusím znovu a lépe. Přezimovat by prý neměl být takový problém, protože se dá prý v pohodě pěstovat jako pokojovka. Je ale obří, takže před přenosem domů se musí radikálně ostříhat, ale tak, aby zůstaly nějaké zelené listy. A to právě u těch mých šlahounů nešlo.

Jinak jsem je měla u východní stěny domu, příště je zkusím dát na slunečnější místo, protože dobře zvládaly sucho. Ani v nejvyšších vedrech nevypadaly nijak unaveně. 

Offline Victoria
1414 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 09:00

Pinot Noir Moc díky za rychlou odpověď. Určitě to zkusím, z těch informací na webu se semeny vyplývá, že je to opravdu relativně jednoduché, píšou tedy jarní řez anebo během zimy, v sezoně růstu řez nezmiňují. Jdu objednat semena:-)

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 09:02

Victoria tak ať se daří! Mám letos semena taky odtamtud, právě i ty různé jiné druhy. Tak pak můžeme nadávat spolu.

Offline Victoria
1414 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 09:10

Pinot Noir Anebo si to chválit! Anebo vyměňovat ty právě vzešlé druhy

A díky! Také!

Offline berush
460 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 09:50

V úterý došel balík cibulek (krokusy, kosatce, řebčíky, hyacintovce) co mají ve slevě na Jahodárna Brozany (doporučuji - dobrém zabaleno, popsáno), tak dnes vše půjde do země. A právě mi ve schránce přistál katalog Lukon Bulbs... mám zálusk na jiřiny - zkoušela jsem je pěstovat 2x ale nepovedly se. Do třetice to snad vyjde. Jdu se kochat a vybírat. 

Offline RoSa
10089 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 10:43

berush takže ty cibule, co jsem nestihla dát do země v listopadu, můžu sázet kdykoliv v zimě? i teď?

Offline Mha
příspěvků moje polička 18. ledna 2024 19:38

Prosím o určení, název jsem zapomněla, než jsem si nebožáka donesla domů ze swapu. To se krásně rozdělilo, to nechám :)