Sweet Potato Krásná je.
Kytičky aneb zelené prsty...
Kan Taky mě to zajímá. Šalvěje mám dva obrkeře.
Sweet Potato Prosím Tě, co je to vínové "listi'?
černá káva Šalvěj.
Sweet Potato Krásné kytičky i džbán. A to jméno na džbánu, s tím jsem se ještě nesetkala.

Sweet Potato krásny džbán,aj kyticka a táto salvia najkrajšie vonia. ![]()
Mate tu vsechny peknou podzimni vyzdobu!
Tady podzim uz pomalu konci, na stromech uz skoro neni listi, vsechno uz odkvetlo. Ale mech na skale mame porad pekne zeleny. 
Už jenom nějaké dodělávky okolo elektřiny a proužek štěrku kolem dokola a bude hotovo. Je to tedy strašlivá hromada betonu a plastu a zahradu to tedy hodně zmenšilo a vizuálně pokazilo. Doufám, že se nám tyhle ztráty v létě vynahradí! ![]()

A včera poslední sklizeň fíků! Už jsou maličké, ale aspoň něco.

Začaly kvést chryzantémy, dokvétají hvězdnice a pořád jedou nějaké barevné kopretiny (nevím, co jsou zač), afrikány a krásenky.

Pinot Noir prosimtě a ty fíky vám takto dozrají během jednoho roku? Naši teď poprvé zimovali fíkovníky do skleníku a mají na sobě nedozrálé plody. Ale vy máte asi tepleji, na Vysočině to asi přes léto nedozraje...

Pinot Noirmáš to krásné
Pinot Noir nádhera, a bazen v kete určite oceníte. Ono to bude vyzerať onedlho inak, je to čerstvé, ty to vytunis ![]()
monispoprvé nám dozrál "main crop", tj. fíky nasazené letos na letošním dřevě. Ale nejsou nic moc, chybí jim slunce a jsou spíš takové sušené. Roky předtím uzrály vždycky jen tzv. breba fíky, tj. úroda na starém dřevě, kterou rostlina nasadí už na podzim a zimu přečká v podobě miniaturních zárodků plodů (teda ony jsou to fakticky zdužnatělé květy, co se u fíků jí). Těch míváme v roce, kdy není krutá zima a hlavně jarní mrazy, docela slušnou úrodu. Letos ale během jarních mrazů tahle breba úroda zmrzla.
Kdybych věděla, co vím teď, pořídila bych si ranější odrůdu, u které mají větší šanci uzrát ty fíky na novém dřevě, "main crop". Mám Brown Turkey, a to je hodně pozdní úroda bohužel. Ale tehdy stejně nebylo tolik na výběr, dnes má fíkovník na zahradě kde kdo, když jsem to sázela, byla to rarita.
continuity Janulik03 děkuju.
Pinot Noir díky za obsáhlou odpověď. Do budoucna s fíky radši moc nepočítám![]()
Pinot Noir Ty jo, díky za tip, předám zahradníkovi;-).
Jo, ten bazén se časem nakouka a usadí;-). Jako to využijete, v Praze se v tom budete koupat skoro půl roku:D
Pinot Noir dobre slonika fikovnikovyho prodavas :)) jestli ja nemam vykopat ty mudouly a zasadit fikovniky?
jak ten bazen vypoustite? Ma to nejakej odtok do kanalizace?
moora
Ale zjisti si ty rané odrůdy. ![]()
To se nevypouští, na zimu jen odpustíme část vody pod trysky a myslím, že se odpojí ty technologie, a tu vodu pojme zahrada. Normálně se nacucne hadicí, jak když kradeš benzín z nádrže. ![]()
Ale kdyby bylo někdy třeba vyčerpat všechno, tak do kanalizace, čerpadlem, hadicí vrchem, napojení na kanalizaci to nemá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my