Pinot Noir díky, blíží se vánoce, tak první dárky.
Kytičky aneb zelené prsty...

RoSa Krásný
Sweet Potato dík!
RoSa krásnej
A potkala jsem neuvěřitelne rozrostlou povíjnici!

RoSa krásný věnec, vlastní výroba?
Garfie Takhle expanzivní povíjnice jsou i na Azorech. Krása na pohled, ale dusí leccos.
Ale ty květinové louky jsou bezkonkurenční!
stes ano, prošla jsem se zahradou... korpus je z větví révy
a je čas na růže z listí!!
RoSa nadhernej venec. Jak se to dela, aby hortenzie nezhnedla?
RoSa Já vůbec nevím. Sušila jsem kdysi na požádání a květy byly hodně vyzrálé, jak na tom byly po čase nevím. Někdo stabilizuje, že dá stonky do teplého roztoku glycerinu a vody. A viděla jsem u někoho, že vysušuje květy pro zalití do pryskyřice a to bylo dost zajímavé, protože ty kytky zahrnul do kočkolitu, jako ten sajrajt pro kočky na s...í. To mi přišlo hodně divný, ale po čase vysušení vzhledově OK.
Kan hele asi je to fakt o náhodě, jestli se pěkně vybarvěj nebo ne... u sousedů maj takovou tu kónickou hortenzii (latnatou?) a zrezly jim uplně všechny květy - přitom vloni předloni je měli krásně zeleno-růžový... ![]()
RoSa Jo asi na to musí být rok.
RoSa díky za připomenutí, věnce a kytka na hřbitov hotovy. Ještě jsem tu našla pár květů hortenzie, tak zkusím i něco z nich.
A mám ještě jeden dotaz, nevíte jestli plody tady té oranžové mochyně jsou taky jedlé?
letoletAno. Aspoň v malém množství. #Vyzkoušelijsmezavás ![]()
Sweet Potato já právě jednu ochutnala a byla hodně dobrá a tady by byla výtěžnost fakt velká. Ale nikde jsem jednoznačně nenašla, jak to s ní je.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my