continuity to je pravda, ja ich mam v zimnej a vlastne sú krásne len keď kvitnú. Inak nie su moc na očiach
Kytičky aneb zelené prsty...
Blbej dotaz...můžu koupit semínka - spíše zeleniny a bylinek, i ted přes zimu? Měla jsem za to, možná mylně, že spíš ne, že to koupím nějaká starší semínka, co nevzejdou pak třeba, ale ted jsem to googlila namátkou a prý to nevadí? Jde mi o to, že já si vždycky na něco vzpomenu, co bych chtěla zkusit, ale jako neudržim to ani v hlavě ani na papírku třeba do března. Plus má i muž narozeniny a tak, a on má rád ty praktické dárky, nějaký set v zahradnictví (plus to přemýšlení i za něj, že jo, že by to měl připravené na jaro) by ho potešil asi dost.
Karja já myslim, že je to fuk, kdy to koupíš - z jaký úrody si myslíš, že se budou prodávat ty semínka v březnu? jakože se eště přes vánoce bude sklízet semeno někde? budou to ty samý... já jsem letos našla pytlíky se semínkama starý možná 10 let, než vyhodit jsem to zkusila, a vzešlo to
RoSa No nedává to smysl, já jsem to takhle měla zautomatizované, aniž bych nad tím přemýšlela vůbec
Karja nemyslím, že by to něčemu vadilo... Taky budu M. pořizovat už hotový set od Permasemínek k Vánocům.
Karja ale tak mě napadá, třeba se fakt letošní úroda pytlíkuje k prodeji až v prosinci/lednu, do toho nevidim... ale vzejdou i ty loňský, resp. pak už vlastně předloňský
andulka01 Díky a díky i za tip;-)
Karja mám semínka už nakoupená. Obvykle stejně mají expiraci nejméně za dva roky.
Pinot Noir Díky!
Jako to bude fakt dárek, co udělá radost těmhletěm praktickejm divnotypům, co nic nechtěj a nepotřebujou:-D. Já to stejně pak z poloviny kupuju všechno já, ale říká mi to v průběhu měsíce a tak jako se něco zapomene, furt se to táhne, takhle to bude připravené z většiny.
Pinot Noir Jo a prosím tě, kde nakupuješ? Pokud někde na internetu, pošleš mi název?
Normálně v OBI, místní drogerii a tak. Jen cuketu jsem objednala ze Semena online, ale s velkým sebezapřením, protože loni mě nákup tamtéž strašně naštval - naprosto mizerná klíčivost, u mnoha kytek nulová! Otřesné. Ale bohužel tu cuketu, kterou jsem chtěla, nikde jinde nemají.
RoSa Tak namátkou jsem vzala Papriku roční, silně pálivou a na etiketě vzadu je baleno:02.2020 0,4g trvanlivost 12.2022, vysévala jsem letos a vzešlo všechno.
Karja mamka-zahradnice kupovala na semeniste.cz ... a taky na bazoši, přímo od lidí
Ale bohužel tu cuketu, kterou jsem chtěla, nikde jinde nemají.
to je ta popínavá? Co je zač? Myslím, že ji potřebuju
. Teda asi ji dám do školky k mámě nebo k sousedovi, protože já přísady pěstovat "neumím".
Makara jo, popínavá. Je to tahle:
Karja ty věci z Permasemínek mají tu výhodu, že se dají semenařit dál - to by toho tvýho právě mohlo zaujmout. Když si ode všeho zachrání něco semínek, příští rok už se nemusej kupovat.
Jinak běžné, geneticky upravené odrůdy (F1), se dále semeny nerozmnožují, nebo ne v té kvalitě a vlastnosterch.
andulka01 Aha, tak to je nanejvýš zajímavý, to by mě nenapadlo.
Na konci zahrádkářské sezóny chci poděkovat zejména Pinot Noir,
Kterou mám pozdravovat i od svého manžela, protože její máslo z pečených rajčat nám prodloužilo radost ze sklizně doteď ( ještě mě čeká poslední várka rajčat, co dozrávají po utrzeni za zelena).
Jinak na zahradu chodím sem tam pro pažitku, čínské zelí, pórek a mrkev, co tam opuštěné trčí a hodně mi s tím pomáhá zajíc, co se u nás ubytoval. Ale teď v listopadu je mi to celkem jedno, zahrada i já jsme zazimované.
Mha tak to mě těší! A zajíc se má, vybral si dobré ubytování. ![]()
Zajíc je teď místní mazlíček, ale v březnu, dubnu... To mu už půjde o život:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my