Tak jsem během tohto týdně zasadila asi 600 cibulek, co jsem měla od června, kdy jsem rušila některé záhony, uložené v krabicích, tak teď si už může venku klidně sněžit. Manžel si s výrobou cetrisových záhonů dával na čas, ale podařilo se... cibulky jsou na svém místě a já zítra hurá za teplem.
Kytičky aneb zelené prsty...
Mha Já mám ještě celer, obojí petržel, porek a malý zbytek mrkve. Ale bude to takové smutné období to zimní, takhle člověk vyběhne a vždycky má aspon na polévku, nebo na nějaké vylepšení štouchaných brambor, posypání a tak:-/:-/
Mha Spíš že bude samozásobení prázdné. Jinak otroci fungují, už i pleli v létě, chudinky.
Nejsou chudinky, to je zážitková pedagogika a outdoorove aktivity.
A máš tam špatně i.
(nahlidla jsem do dětského vlákna a velmi rychle vycouvala)
Mha Haha.![]()
Asi se zeptám blbě, ale ty nemáš zrytou zahrádku? Já teda krom jahod se snažím všechno zlikvidovat a než napadne sníh, tak s odstupem vápno a mrvu. Né vždy se zadaří a sníh přijde dřív, což chápu.
Mha No, víš co s tím i, to není jen tak, otroci pleli..:D
Mha otroci pleli. A i otrok může být chudinka. Teda spíš vždycky je.
Já ryju jenom části, ostatním sem přijíždí traktůrek s rotavatorem, ale já s tím mám špatnou zkušenost, že ten člověk se strojem neodhadne, co kde rostlo a kde jsou kořeny. Pestuju totiž hodně bio byliny a na čaj, takže mám založené pasy bylinek a mezi to dávám zeleninu a květiny jako jednolete.
Tam to ryju ručně. Hnojivo dělám zelené nebo pokud se podaří, tak koňský hnůj.
Stihnout to do sněhu, to by bylo ideální, někdy to vyjde, někdy nee (letos se uvidí, zima ještě moc nezačala, teda tady)
Jahodiště si budu zakládat na jaře, asi dám frigo sadbu. Ale nemám ještě vybrané místo.
Chudinky plely, otroci pleli, chudinky i otroci pleli,
zkrátka ta tvá děvčata plela:))
Mha Tak to ano, ty kousky je asi lepší růčo. Na ten rotavátor, tedy ruční, si teď v zahrádkářským stěžovalo dost lidí, že je lepší ta hluboká orba, nebo na rýč.
Mha No hlavně zde je pravopis uplně vedlejší, podstatný je, kdo to příští rok zase odnese a to beztak budu já!
Co odneseš?
Mha Tu záviděníhodnou outdoorovou aktivitu....pletí záhonů:-D. Já se letos zařekla, že kdo sází, ten pleje, ale poté, co muž si dal první kolo pletí a byl celý den v záhonu a stejně neměl hotovo, se na to už od června moc netvářil. Zarustalo to, prvně jsem měla v plánu, nedívat se tím směrem, ale to prostě nedáš, řekneš si, tak aspon ten pýr...a pak, pak najednou jsou z toho dva dny v háji a 4 kolečka bordelu:-D
On ten rotavator vytahuje věci z takové hloubky, že jsme pak našli v hlíně kliky, klíče, dráty, cihly, střepy...(nic nového, snad 100 let a víc), kromě toho by tady měly vést nejake podzemní chodby, ale ten zajíc je hnědý, ne bílý, tak asi v pohodě.
No a to mi připomíná, abych se konečně objednala na přeočkování proti tetanu.
Hele a nechceš tomu říkat bio zahrada s biodiverzitou? Pak ne že se ti nechce plet, ale nemůžeš, i když tě to tak táhne...
Mha Rychle to smaž! Ti radím dobře, jinak si dva roky nevypěstuješ nic. Známej takto na chalupě při kopání nádrže narazil na kus střepu s ouškem a celé léto trčel ve městě. :D:D
Jsem v klidu. Mám zahradu pod okny NPÚ.
Tam si to nerozkopou. Jediný, z čeho mám obavy, že narazím na kosti.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my