Karja letolet Zuzuli Allysa Sweet Potato Kan Mha Ginger
Moc děkuji všem. Chce ji pod stromeček, tak to ještě proberu s matkou, tipuju to na něco s květem, takže asi fialku nebo kalanchoe. Mám k tomu pro mi knížku pro děti o pěstování a zahradě.
andulka01 Jen ke kalanchoe. Je velmi pravděpodobné, že jí znovu nevykvete, vytáhne dlouhé šlahouny a "zchobotnicovatí"
Lidi většinou proto kalanchoe po odkvětu vyhazují.
Tak jen aby nebyla zklamaná.
andulka01 Pokud chceš kvetoucí, tak je lepší fialka, kalanchoe v běžných podmínkách už podruhé většinou nepokvete.
Allysamala som aj kalanchoe, ktoré kvitlo viackrát.
dorota Dobrý podmínky. Je to podobný jako s vánoční hvězdou, potřebuje určitý rytmus svetlo/ tma a málokomu to funguje samo bez přisvícení a stínění. Určitě bych to nedoporučila jako první volbu pro začátečníka.
Allysa Netušila som, že kalanchoe potrebuje nejaký rytmus svetlo/tma. Je v spálni na parapete, okno je na juh. Sestra pestovala kalanchoe v robote, mala ho na strešnom okne, listy ani nemalo, stonka len taký pahýľ a kvitlo opakovane.
Mě nikdy nevykvetl podruhé, ale zato pokaždé narostl asi metr vysoký keř a pak prudce uhynul:)))
Střešní okno nemám, spíš tmu a zimu ![]()
andulka01 Nemáš zač. Ta kalanchoe je pro mladou slečnu ideální, hlavně cenou, protože pokud nepřežije, nemusíš litovat peněz.
Prosím o radu - už to asi tady proběhlo - jak se zbavit molic doma na pokojové rostlině? Už jsem je párkrát měla u rostlin na balkóně, tam jsem to bez milosti zlikvidovala i s kytkama, letos balkónová květena v cajku, ale před měsícem jsem zjistila, že jsou na mém letitém ibišku, který přežíval dlouho občasné zkrácení naprosto v pohodě, a teď z něj bíle sněží. Párkrát jsem ho osprchovala, na chvíli to trochu pomohlo, ale chystám se stříkat. v domácích podmínkách se mi ale úplně nechce používat nejdoporučovanější Mospilan, máte některá zkušenost s nějakým přírodnějším prostředkem?
Isca prirodni to neni, ale tycinky sanium sticks. Zapichnou se do hliny, nic neni treba strikat a jeste obsahuji hnojivo. Ja je pouzivala v lete na balkone na okrasne kvety
Zuzuli Děkuju moc, to zní dobře, jdu shánět :-)
andulka01 za mě je úplně blbuvzdorná pilea a celkem rychle se množí
, ale teda nekvete.
Isca Já mám pouze zkušenost, že pokud je molice přemnožená hodně, tak jedině chemie, protože to stádium vývinu molice je tam pestré. Něco pidi na jednom listu bych řešila šetrnější, ale takto zasažené, to chce víc.

Isca loni se mi v lednu objevily na přezimující mandeville v ložnici mšice
, použila jsem Mospilan. Postavila kytku do vany, postříkala, na chvíli odešla, pak vyvětrala, vanu opláchla... Nebála bych se toho, myslím, že procházka Prahou v topné sezóně je škodlivější než jedno použití Mospilanu.
bublifuk pilea kvitne , teda nie su ohromujúce ale kvety má

bublifuk Já jsem vrah pileí. V mé péči se jim listy zmenšují a zmenšují, až jednou nejsou. ![]()
Sweet Potato tak já zrovna tak plus jeste kroton. Ten přinesu domů a do měsíce je kaput. Každoročně.
Sweet Potato jo u mě to spíš poslední roky hyne, takže mě příjemně překvapila. Z jedné rostlinky mám už 4 a raší další. V létě výrazně pomohlo, že jsem ji šoupla na balkon, i když některé lístky se spálily.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.