Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. března 2018 11:00

Dalia Jasně, občas se umanou :-).
Jinak (to není vůbec myšleno na vás, jen historka do placu) já jsem z Terka nějaký kopulující experty sundávala asi do 4 let, on  jakmá vrozenou vadu a od štěněte pajdá, tak ti druzí psi vycítili, že tady by to šlo, a šli si na něm spravit sebevědomí. Jednou jsem se pohádala s jednou bábou, protože na Terkovi chtěl rajtovat 45letej labrador, třikrát jsem ho sundala a paní mi vysvětlovala, že ho mám  nechat, že on s tak projevuje svojí dominanci a slabší kus musí držet...

Jinak to může mít fakt víc významů, který jde blbě rozeznat, když to člověk nevidí, a to včetně tý lásky. U kluků tedy, když nezakročíte a jsou síly jen trochu vyrovnaný, tak to skončí vzájemnou přesdržkou. Tam nad ničím nemudruju a naskakování nedovoluju.

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 27. března 2018 11:09

Dalia Když jsem byla dítě, měli jsme pudlinku (aprikotku), ta nás ojížděla často a s láskou.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 27. března 2018 11:19

Sweet Potato Mně Jolča lásku projevuje jinak.  Mě to skutečně překvapilo. Když byla štěně, tak jsem to považovala za nějaký úlet. Teď jsem si říkala, že na ni asi leze jaro. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 27. března 2018 12:03

Dalia Zina 

Vida, já měla za to, že naskakování znamená potřebu dominance u psa i u feny...

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 27. března 2018 12:27

DrowRanger No a Zíza to má přesně opačně, co odignoruju, je povolený. No, ne že bych z tohohle jejího přístupu byla extra nadšená, no... 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. března 2018 12:48

Solathis každý to robí pre niečo iné, my sme našťastie zistili, že to robí preto, aby upútal našu pozornosť (a účel zjavne svätil prostriedky...), inak by to podľa mňa robil doteraz, lebo pozornosti sa dožaduje takmer neustále.

Ak na Žíž platí vyhrešenie, tak podľa mňa tiež o mesiac, dva s tým prestane.

Inak s ocikávaním si pamätám jednu veselú historku, keď sa Riki naučil dvíhať nohu pri čúraní a zhodou okolností sme ho brali 1x na návštevu k svokrovcom, ktorí zastávajú názor, že pes atrí na dvor a nie do domu. Ako sme prišli ku nim domov, Riki si to suverénne našprintoval do stredu obývačky a okamžite označkoval kvet, čo má svokra na zemi. Krásne sa veru uviedol 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 27. března 2018 12:50

Na gauči je nejlíp. 

Jolla a vepřové ouško ...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. března 2018 13:40

je znak nějaké poruchy, když se pes nenaučí zdvíhat nohu?

naši předchozí psi ji zvedali bez výjimky. ovšem pupek se s tím nepáře, někdy jo, ale někdy prostě jak to vyjde, tak to vyjde, klidně si počurá nohy (přední) , protože nohu nezvedne. taky často čurá za běhu, ani se prostě nezastaví, jen ho něco zaujme za běhu, tak to značkuje...taky za běhu 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 27. března 2018 13:45

Jiná Realita v pohodě, některý nezvedaj pokaždý (taky záleží, co chtěj počůrat/přečůrat) :-)))

vtipný je, když se to učej, čenda třeba hrozně důležitě nakráčel ke stromu a zvednul tu druhou dál od kmene, nebo zvednul nohu tak důrazně, že přepadnul na druhou stranu.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:04

Jiná Realita Inkoust jak kdy, někdy téměř udělal rozštěp a někdy čůral na holčičku... Většina velkých psů, co jsem poznala, čůrá jen s lehce nadzvednutou nohou, aby se neřeklo.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:20

Potrefenáhusa ... nebo zvednul nohu tak důrazně, že přepadnul na druhou stranu....

jako 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:21

Jiná Realita Percy chodí počúraný furt. Tam ide o to že čo stretne na prechádzke prvé. Ak strom tak labku dvihne, ak trávu tak čúra ako fenka a snaží sa trochu vytočiť ako aby si nečúral na predné labky asi a pritom to vždy namieri na tú jednu. Tak raz denne sa mu to stane  Ako mne to nevadí, v pohode mu tú labku umyjem no ale vtipné to je :D

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:21

paktofonika Mají doma záchodky. Oni sice zimu moc nemusí, ale když je člověk nelituje a případně dobře oblékne, tak to zvládají.

Ty návleky jsem mu šila letos. Má je, jen když jdeme na celodenní skialpovou výpravu. Jinak mu namrzají packy mezi prstama. Ale kratší výlety i na sněhu zvládá na boso 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:25

MPLee A&P zvládajú zimu pomerne dobre. Nemajú ju radi ale ked ich naobliekam tak je to ok, hodinu dve dajú na prechádzke v pohode. ALe pri mínus 15 už sa im príliš venčiť nechce, ale zas je pravda že nemám pre nich overal ako má Gino. A topánky budem musieť kúpiť hlavne do mesta oni totiž tú soľ zvládajú dosť zle a po chvíli odmietajú chodiť a dvíhajú labky. 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:26

nolita no ale voni to fakt neuměj, je to vtipný, že i tohle se musí natrénovat, myslím tu nohu začínaj zvedat kolem půl roku  :-)))

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:26

paktofonika 

Upřímně, při -15 °C i já odmítám se venku dlouho zdržovat

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:30

dzizisketa Tak mám na instagrame bostonka žijúceho vo Fínsku a v pohode dá aj -25 ale musí mať tričko, overal, šušťačku, rolák na uši, ponožky, topánky stále natierať ňufák, treba mu často strihať nechty pretože ich nemá kde obrusovať a má krásne svaly na nochách z toho brodenia snehom. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:39

A když tu teď frčí fotky mimin... Tak jedno chrtí štěně, aneb Gino před 4 roky  

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:40

MPLee  Ňuňu 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 27. března 2018 14:41

paktofonika do finska jedině finskýho špice nebo lapinkoiru