jinx LOL, som ju musela hľadať. ![]()
![]()
Chlpáči a iné
paktofonika ja nejdriv chvili taky...ale prozradily ji rozhrabane polstare okolo
To je jasnej Bu Bák!
Jarní sestřih ... ![]()

Dalia No uff, nieje priskoro? Moji sa ešte stále trasú :D
A minule som čítala článok kde sa nedoporučuje strihať dlhosrstých psov na krátko z dôvodu náchylnosti k spáleniu kože a že je dôležitá aj pri termoregulácii ako aj v lete(bráni teplu) tak aj v zime(izoluje). ![]()
Dalia fíha, ale je vystrihaná. A tiež máš vždy po ostrihaní pocit, že ti niekto vymenil psa? :-)
paktofonika neviem, ťažko povedať, ale u našej bišonky mám takú skúsenosť, že cez leto, keď má srsť dlhú a idem s ňou von, väčšinou sa len rozcapí na studený betón a ochladzuje sa, ale keď je ostrihaná, znáša to teplo lepšie, aj sa jej chce viac behať a tak. Takto nakrátko sme ju ešte ale strihať nedávali
paktofonika Pokud bude zima, mohu ji obléct. O izolaci srstí jsem slyšela, ale nevím, myslím si o tom své. Jolla je v teple v husté srsti úplně chcíplá. Po ostříhání vždy ožije.
betsey Ano, mám ten pocit ve smyslu, že mám daleko živějšího psa.
betsey No práve že s tým nemám skúsenosti, viem že sa to tu minulé leto radilo ostrihať. Ja len som narazila na jeden článok o tomto pretože ako má Amy vypadanú srsť chcela som vedieť či jej mám aplikovať v lete niečo aby sa nespálila(vyzerá to tak ale že jej do leta stihne srsť dorásť) a práve som sa dočítala že krátkosrstý pes je od prírody odolnejší voči spáleniu v porovnaní s dlhosrstým ktorého celý život chráni srsť, takisto tam bolo písané práve o tej termoregulácii.
Som nechcela poučovať, len tak ma to napadlo.
Dalia můj předchozí pes byl megamaxichlupatej a věřím, že ho ta srst fakt chránila, nikdy na vedro nijak extra zvlášť netrpěl, kamarádky hladkosrstej jezevčík, se kterým jsme tenkrát hodně chodily ven, byl na tom o dost hůř. Ale on měl jinou srst než má bišon, byl jak vycpanej šedou vatou, na léto mu dost velká část podsady vypadala.
(kdyby byl ještě živější, tak to by už asi nešlo přežít :-))

Nemysleli tím třeba kolie nebo flaty a tak?
paktofonika Jí srst roste rychle. Ale není úplně na kůži. Má to na půl centimetru a za dva měsíce bude zase chlupatá.
Potrefenáhusa Krásné fotky! To je kříženec?
dzizisketa No to neviem, to bolo dosť všeobecne napísané preto som to tu napísala že ma niekto poučí pretože na parfumanii sa vie všetko ![]()
A ja som to nemyslela nijak zle voči Dalia a Jolii. Len ma to tak napadlo.
Dalia kříženec, ale luxusní, vzácná rasa prostě ![]()

Ty prostě chováš ta finská národná plemena, akorát jim vždycky trochu fikneš nohy![]()
paktofonika Já se nezlobím.
Vím, že někteří majitelé bišonků takové ostříhání odsuzují, ale já přiznávám, že mně se ty nakadeřené výstavní střihy (pes - kulička) nelíbí. Nakrátko je to fajn jak pro Jollu (je mnohem aktivnější), tak pro mě kvůli údržbě srsti. I když se bišon pravidelně vyčesává, tak se srst stejně zadreduje a s tím už potom nejde nic dělat. Jedině to ostříhat.
Teď jsem si vzpomněla, že loni na jaře jsem v Olomouci potkala paní, která měla takto nakrátko ostříhaného bobtaila.
Krasavec! A působí hodně vitálně, tvrdě! Jako ve smyslu - zdravý jako řípa.![]()
dzizisketa miniaturní verze finských národních plemen, musim kouknout, co tam maj dál :-D
Čenda byl čtvercovej formát, ale dojem kazily ty chlupy, kiterý mu dělaly krátký nožky, Rufík má zas spíš dlouhý záda ke svejm nožičkám, ale ten trpasličí dojem dělá už trochu víc - taky padaly návrhy mu říkat Tyrion :-D
Westík je taky dost chlupatý plemeno, naši ho dávají stříhat vždycky nějak před létem, aby ještě trochu obrostl na to skutečné léto. On když se dýl nestříhá, vypadá jak bezdomovec, rozdrbanej, špinavej (nejlepší je vlézt do krtiny a hodně v ní hrabat všema čtyřma a rýt nosem), bílá je dost nepraktická a špatně se pere :D Vždycky po ostříhání se nese jak manekýn, vypadá, že je sám se sebou spokojený.
Dalia byl celoživotně zdravej, když to trochu přeženu, tak pomalu jedinej výdaj za veterinu bylo to úplně poslední pigáro
A přišlo celkem brzo, ve 13, myslela jsem, že dá víc. Ale aspoň byl až do konce úplně vitální (nádor na slezině) ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.