Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 27. března 2018 06:56
Reakce na Ginger:

​já bych se nebyla. Prasata jsou chytrá a moc dobre ví, kdy je bezpečne jít na místa navštěvována lidmi. Když se budeš držet frekventovaných tras a nebudeš jim tam závazet po setmeni žádné prase nepotkás.

​Když tam žádný trasy nejsou, a když jsou, je to rozrytý i vedle nich, asi zavolam na mysliveckou organizaci Praha - centrum, snad nenarazim na to dvounohý

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 07:00
Reakce na Ginger:

​já bych se nebyla. Prasata jsou chytrá a moc dobre ví, kdy je bezpečne jít na místa navštěvována lidmi. Když se budeš držet frekventovaných tras a nebudeš jim tam závazet po setmeni žádné prase nepotkás.

​S týmto nesúhlasím, minulý rok v lesoparku kde je dosť ľudí pred nami na chdníku bežala celá rodinka. Psa som mala na voľno a len som sa modlila aby za nimi nevystrelil. Uff, len si pomyslím je mi zle. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 07:02

Solathis Uf tak na zadok nedávam ale určite to je nepríjemné. Myslíš že to urobila naschvál?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. března 2018 07:38

Solathis toto robil aj náš, normálne z trucu a ešte aj drzo pozeral, či ho vidíme. Ae paradoxne na neho nezabralo dostat na zadok, ale nevšímať si ho. Vyčúral sa, muž ho len zavolal do inej miestnosti a ja som zatiaľ čistila potichu koberec, aby to vôbec nevidel. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 07:51

DrowRanger A v akom veku toto robil?

Edit: teda nie že by na tom záležalo, nežiadúce je to v akomkoľvek veku ale zaujíma ma to. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. března 2018 08:33

paktofonika najprv sa pocikával ako šteňa až do cca 8-9 mesiacov, ale to pripisujem stresu zo zmeny majiteľov a pobytu v útulku - s tým prestal, tiež najviac pomohlo nevšímať si ho, ak sa pocikal, tak muž ho vzal von, ja som zatiaľ upratala, vyčistila a hlavne sme nesmeli hrešiť, potom sa len bál.

A potom cca okolo tých 13-14 mesiacov mal taký blbý zvyk, že ak si ho človek nevšímal vtedy, keď sa on chcel hrať, tak počkal kým sme sa na neho pozreli, prešiel drzo na koberec a tam to očúral. Trvalo to asi 2-3 mesiace, trestanie nepomohlo, pomohlo len nevšímanie si a dôsledné dodržiavanie našich pravidiel, úplne ako u malého dieťaťa či pubertiaka. 

Aj teraz má občas tendenciu, ak ho človek vyhreší alebo je rozbláznený z hry a ja už poviem, že stačilo, prísť k prenosnej klietke a trochu na ňu cvrknúť, väčšinou ho ale stihnem zahriaknuť skôr, ako spustí a na to už našťastie zareaguje a prestane... 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 27. března 2018 09:07

Dalia Ano, jmenuje se Gino a neni to teda vipet, ale velký italský chrtík. Velikostí ale je skoro jako menší vipet 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 09:10

MPLee A v čom sa líšia okrem veľkosti? Myslím chrtík od vipeta. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 27. března 2018 09:14

paktofonika jo, udelala. To uz poznas, navic to tam neni poprve, zajimavy je, ze doma si netroufne. Ale u mamy v kancelari...  Holt puberta, za par dni ji bude deset mesicu. Inkoust to touhle dobou taky chvilku zkousel. Zas si teda nepredstavuj nejaky biti, dostala prstama pres zadek, minule nikdo nic a uklid bez jeji pritomnosti (a jeste jsem ji omlouvala, ze je asi nastydla) a stejne to ted udelala znova.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 09:17

DrowRanger Aha, to je dosť nepríjemné. Ja sa práve čudujem ako sa Percy rýchlo naučil vydržať. U Amy nám to trvalo rok a teda nerobila to naschvál ale skôr zo strachu keď bola sama doma, pozornosť si niekedy vynucuje ale to stojí na mieste, prešľapuje a sem tam zamrnčí. Je fascinujúce aký rozdielny sú a neviem celkom dobre rozoznať čo je zapríčinené pohlavím a čo povahou ale viem že u Amy sme urobili obrovské množstvo chýb takže u Percyho sa snažíme chybám predísť aj keď ich robíme stále dosť. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 09:20

Solathis Tak jasne, ja som si nepredstavovala žiadnu bitku a nervy ujdú. Percy má 8 a pol a už to na neho pomaly ide, trochu horšie počúva ale ináč zatiaľ v pohode. No dúfam že to na nás nebude skúšať. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 27. března 2018 09:28
Reakce na paktofonika:

MPLee A v čom sa líšia okrem veľkosti? Myslím chrtík od vipeta. 

​Jo, to by mě také zajímalo. 

Jinak jsem se nasmála, když Jolla před pár dny potkala na procházce jednu stařičkou fenku ši-tzu. Kousek jsme šly všechny společně a Jolča si několikrát na bábinku vyskočila a prováděla na ní kopulační pohyby. Jako štěně to dělávala na britského kocoura, kterého jsme měli. Pak dlouho nic, až nyní. Je to u feny normální?

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 27. března 2018 09:34

paktofonika Liší se hodně. Kromě toh že italáci mají normálně 3-5 kilo (Gino má 7, ale já schválně chtěla většího. Ti maličký si často lámou nohy, ani už nemají ty ušlechtilé dlouhé hlavy, ale vypadají spíš jak čivavy na chůdách. Bohužel se ale chov rozhodl to podporovat a vede se válka proti větším chrtíkům. Přitom nemoci nikdo neřeší a klidně se uchovní nemocná zvířata )

Hlavní rozdíl je ale v povaze. Jsou si sice hodně podobní, ale vipet je klidnější, přizpůsobivější, "odolnější". Většina chrtíků se bojí cizích lidí. Jsou schopni chytit panický záchvat a zdrhat, když se k nim chce někdo přiblížit. Nezvládají akce, kde je víc lidí a psů na jednom místě. Víc hluku. Nebo když je něco trochu jinak než obvykle. Často si lidi stěžují že jsou prasata a venčí se jim doma. Průšvih je, že povahy se dědí. Já jsem vybírala opravdu pečlivě, u chovatelky jsem byla ještě dávno před tím, než se Gino narodil a pak na něj rok čekala. No a hned jak jsem si ho odnesla domu, tak mu začla poctivá socializace. A je z něj boží pes. Lidi miluje, ale na ulici uplně cizí ignoruje, dokud na něj nepromluví, pak se jde pomazlit  Chodí se mnou do školy i do hospod (a tam si lehne a v klidu i několik hodin leží) jezdí každý týden několik hodin vlakem/autem, vychází se psy, už byl i na koncertu, vinobraní, táboře se 40 dětma jezdí na vodu, chodí na tůry po horách v létě i zimě, běháme canicross, on běhá coursing... A i když ho dáme někomu na hlídání, tak funguje jako doma. Ale to je bohužel běžné spíš u těch vipetů. Myslím si, že je to ale hlavně tím, že chrtíci jsou hrozné herečky a lidi mají pocit, že je musí chránit jako mimino a ne vychovávat jako psy. Znám spoustu chrtíků, kteří v mrazu vůbec nechodí ven. Jsou zavření v bytě i 2 týdny  Z nich pak nemůžou být normální psi.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 09:52

MPLee Vôbec von? Ako vôbec von?

Teda nečaká som až taký rozdiel aj keď je pravda že chrtíci vyzerajú ublíženejšie ako vipeti.Gino je super, priala by som si viac fotiek na insta aj tu. Mne vždy pripomenie Sida z doby ľadovej. 

A na coursing sa teším, to bude prvá vec na ktorú sa v ČR prihlásime.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 27. března 2018 10:03

paktofonika Opravdu vábec. Jak klesne teplota pod nulu, sedí zavření doma. Chudáci psi. 

Na Slovensku jsou teď nově tréninky u Adamovksých jezer, ale tuším, že to máte daleko 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. března 2018 10:08

Solathis u nás to tiež trvalo pár mesiacov kým s tým prestal a skúšali sme nejakú dobu hrešenie (nepomohlo) a pomohla len tá nevšímavosť, ale predpokladám, že to čo zaberá sa u psov líši kus od kusu a záýleží to od povahy. (Náš je splachovací, nejaký zvýšený tón hlasu alebo po zadku na neho keď je v rauši neplatí, oklepe sa, tvári sa, že sa podriadil a o chvíľu robí zle znovu)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. března 2018 10:10

MPLee No tak to je katastrofa, a to majú psy doma záchod? No chudinky. Suseda má naháčov a chodia poctivo aj keď mrzne. Majú kombinézy. Mne sa páčia tie tvoje návleky, má aj topánky a na tom návleky alebo to sú tak vysoké topanky(čižmy?). 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. března 2018 10:37

Dalia Dělají o i feny a těch významů může být víc. Často je to takový trochu vysí... na někoho, kdo si to nechá líbit, nebo není schopný se tomu bránit. Druhá protichůdná možnost je projev náklonosti, tu bych ale tipla u fenek, co se znají a mají se rády. V tom případ,ě co jste popsala, že ta druhá fenka byla hodně stařičká, bych to tu svojí dělat nenechala.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 27. března 2018 10:42

Zina No já Jollu vždy hned sundávala, ale ty snahy byly z její strany stále znovu a znovu. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. března 2018 10:42

Ještě mě napadlo, že občas to dělají fenky i na lidi, tam je to prý projev přízně :-).