hlavně nechci homeopatika. Tak to bude asi zitra trochu boj, naše veterinarka je dost alternativní.
Chlpáči a iné

fesak! (fesanda?) hrozně bych si prala oranžovou kočku :)
Fešanda Rozinka. Ve skutečnosti je taková vybledlejší.
Jasně, oranžové jsou nejlepší. A mourovaté taky. A černé. A strakaté...![]()
a černobílé :-)
No, kazdy predmlatim palickou a rozkrojim na tretiny, aby mel v kazde porci kus, tak mi to funguje nejlip. Mame kliku, ze nase chovatelka je vystudovana veterinarni technicka a celou svou smecku (coz je aktualne pres dvacet psu, minimalne polovina jsou seniori, nekteri se p. chovatelce vratili od nezodpovednych panicku a podobne) barfuje, vcetne stenat, takze se na ni s jakymkoliv dotazem muzu kdykoliv obratit a ona mi poradi. Proto jsme treba i velikost porce meli od zacatku meli spravnou, na tech 3-6℅ hmotnosti by mi hubnul.
Takže taky mlátíte, jasné. Já bohužel kachní hřbety, celé kuřecí sklety a spol. jen tak neroztluču, pořídila jsem si prvně v životě nůžky na drůbež a morduju se tu s nimi. Ale vypadám pak jak řezník a na lince je taky spoušť, fakt, chtít to po mně muž, tak je to minimálně na odluku :-). Pevně doufám, že se to naučí kousat, jinak začnu shánět ten robot.
Chovatelku s takovými zkušenostmi a přístupem závidím, když jsem s tím před lety začínala, tak k tomu nebyla ani dostupná literatura v češtině, dost jsem se bála, že psovi nějak uškodím a klasicky, že mu bude něco chybět. Moje chovatelka z toho, že budeme BARFovat, moc nadšená nebyla, ale nemluvila mi do toho. Občas zkouším fletaře i lidi s dalšími retrívry, jestli s tím krmí, že bych si vyměnila zkušenosti, ale i když je jich určitě dost, tak zatím jsem na žádného nenarazila. Čili to máte super :-).
A těch rozinek bylo nějak hodně? Vím, že se leckde píše, jak jsou nebezpečné, ale mně se nezdá, že by to měla z toho. Spíš je nastydlá, jak se teď najednou ochladilo? On ten studený vítr je pro ně horší než pak sníh, a Kira apartním kožichem zrovna neoplývá. Neleží třeba někde, kde na ni táhne zpod dveří? Vím, že bydlíte v domě (a ještě teda dle mých zkušeností v lokalitě, kde 19 stupňů je už považováno za příjemné teplo :-), ale chlad jim většinou nevadí. Spíš právě průvan nebo prochladnutí na procházce, jestli moc neběhá.
Každopádně držím palce, aby se z toho rychle dostala, a jestli vás to uklidní, tak Belisa mi jednou sežrala ještě horký mazanec, kde byla rozinek fůra, a jediná újma, která jí tenkrát hrozila, byla ode mě :-).
My dáváme kuřecí hřbet v celku, komplet s kůží. Je toho teda asi tak 50-60 g, ale Tffanka si s tím poradí, chvíli to žvejká, přehazuje ze stran na stranu,ale dobrý. Jen výjimečně se jakoby trošku nadáví, když to chce polknout naráz, ale zase se vrátí ke kousání. Já mám právě pocit, že je dobře, že se si s tím chvilku musí "pohrát". V přírodě to vlkům taky nikdo neporcuje. Aspoň si vyčistí pěkně zuby, jak to kouše. Když má hrubomleté maso k snídani, tak to jen vylíže z misky a má to bez práce. Takto se musí trochu snažit. Ale kdyby to nechtěla, tak budu taky sekat, to je jasné.
S tím se úplně ztotožňuji, akorát že Cid je do toho tak hr a tak šíleně hltá, že nemá čas to kousat. Na začátku jsem mu to taky dávala celé, jak jsem zvyklá, jenže pak párkrát zvracel, a posledně to byla právě docela dlouhá kost a měl očividně problém se jí zbavit. Takže od té doby buď sekám, nebo mu to držím, aby to nemohl vhltnout celé.
Ale on má ještě takovou tu štěněčí žravost, takže doufám, že časem trochu zpomalí.
Já se na ně popravdě i docela ráda koukám, jak si přehazují ty velké masem obalené kosti, je na tom něco takového zdravě přirozeného :-).
Amy ostal fliačik na ňufáku. Myslíte, že jej zmizne? Teda vôbec mi to nevadi len tak zo zaujímavosti by ma to zaujimalo. Všade okolo jej už koža zcernala len na tom ňufáku no.
Ťuťuťu! Včera jsem si říkala, kolik teď potkávám frbulíčků, ale žádný není takhle okatý!
Před časem jsi psala o jejím strachu z lidí, jak jste se s tím popasovaly?
Lankooooooooooooo
Amy je boston teriér, není to buldoček. Okatá teda je.
A kočky jsou fakt nejlepší všechny, zrzavý i ty ostatní!
že jo, to psí hlodání kosti dělá takovou domácí pohodu a pro psa je to fakt hodinka čistýho štěstí...A přijde mi, že to fakt úplně skvěle čistí zuby, mám pocit, že Rufíkovi zmizel docela velkej kus zubního kamene na špičácích.
To je pecka :-).
Ježíš já jsem trdlo! A to jsem se ještě divila, že má bostonka v avataru.
Super fotka!
Strach? A to je prosím čo? Ale vážne, asi v období pol roka ju to pomaly prešlo. Teraz je kamarátka so všetkými. A postrach psov v našom okolí. Veľmi sa chce s každým hrať. Takže z extrému do extrému. Ale čo som si všimla, tak niektorý psy na našom sídlisku akoby sa nikdy nehrali a ani hrať nevedia. Naposledy nám jeden pes ukradol loptičku a bol tak šťastný z toho, že som mu ju darovala. Ľudia sa s tými psami vôbec nehrajú.
A zámenu máte odpustenú :D Stretávam sa s tým denne
no těch rozinek bylo docela dost, byla to celá směs semínek, kešu a rozinek. Byla dost spokojená jak je nadlábnutá, jen já tu stresovala :-D zase.
Dneska jsem byli u veta, před chvílí jsme se vrátily, vyšetření moči v pohodě, zánět žádný, pH krásně v normě, krystalky v moči taky ne. Takže je shrnuto, že je jen silně prochladlá, i tak jako pokašlává během dne a leze k topení :)
dostala naordinováno teplo, procházky aktivní, žádný nechávání psa před obchodem (což neděláme nikdy, překusuje vodítko), kapky z lichořeřišnice a pokud vypije urologický čaj, tak ten.
No je fakt, že bydlíme v domě, kde není moc teplo, když ráno vstaneme, tak máme většinou v pokoji tak těch 18 stupnů, na chodbě i pod 16. Nicméně je to asi kvůli tomu, že jsme jí až do minulého týdne nedávali žádný obleček. Má takovou oranžovou softshellovou deku přes hlavu a provlékají se tím přední packy. Na předávání psa nás informovali, že většina majitelů jim začně dávat ty dečky moc brzo, protože se bojí aby neprochladli a pak mají psa, kterému je zima i ve 20stupních. Tak jsme otužovali. A příliš mnoho...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje