Jo, a napište mi někdo prosím, že taky máte psa, co vám leze do postele a lehá si vedle vás, hrozně se tulí a dává si hlavu na polštář, takže spí na člověka.
Jsem tu onehdy psala, že spaní psů v posteli moc nepodporuji, ale tohle vyložený tulení je tak milý, že to prostě prochází všema mýma obranama, takže normálně nemám to srdce ho z té postele vyhodit.
Chlpáči a iné
Asi jo. Ale doma už si hraje hodně, a to si ze začátku nehrál vůbec. Asi se venku dělaj důležitější věci a na nějaký hry není čas :-D Jen bych teda potřebovala to soustředění na mě trochu víc podpořit...
Ja som to blboo sformulovala. Proste stretávam ľudí ktorý nenechajú psíka sa hrať aj keby chcel. Samozrejme, je mi jasné že za tým môžu byť rôzne dôvody(agresia, choroba, háranie, ....) ale tak keď pribehne nadšene pes a začne sa s nami hrať a za ním letí uhundraná majiteľka berie psa na ruky a odchádza, psík smutný, amy smutná.
Nedávno som stretla fajn chalana, vzal si psa z útulku, rovnaká raketa ako Amy no a tiež si sťažoval že málokto sa zastaví že ľudia buď nemajú čas, chuť, náladu, proste len obehnú bytovku a hajde dom.
A Amy sa tiež vonku veľmi nehrá. Ale nad paličkou a tanierom nikdy nepohrdne. Len si to všetko musím nosiť sama. Aport ju nebaví. Baví ju naháňať. Rada by som s ňou skúsila coursing, ale v našej blízkosti nič podobné nieje, snáď na budúci rok až sa presťahujeme. To bude oveľa viac možností a možno aj bostonkamarátov. Už sa teším.
Haha, úspešne si Vás omotal okolo labky a už ho z postele nevykopete :D Presne takto sa to robí. Ja som teda extrémny odporca psa v posteli. Škoda pre Amy, ale má peliešok, pekne v ňom spí a čaká až sa zobudíme. Sem tam hodí rybičku do postele, ráno keď sa zobudím a začuje ma a zbadá tak sa rozbehne cez celý byt a skočí do postele. V sekunde je von. Domnievam sa, že pohodlie postele ani nezaregistruje.
Jo, a napište mi někdo prosím, že taky máte psa, co vám leze do postele a lehá si vedle vás, hrozně se tulí a dává si hlavu na polštář, takže spí na člověka.
Jsem tu onehdy psala, že spaní psů v posteli moc nepodporuji, ale tohle vyložený tulení je tak milý, že to prostě prochází všema mýma obranama, takže normálně nemám to srdce ho z té postele vyhodit.
Ano, Tiffanka je takto tulivá. Dcera říká, že Tiff většinou usíná jako uražený manžel na druhém konci postele, ale ráno se budí úplně namačkaná na dceru, s hlavou na polštáři,celá teplunká a taková umazlená. Teda uvědomuji si , že slovo teplunká je jak ze šíleného mimibazaru, ale lepší výraz mě nenapadá. Sorry!
inak, na zubny kamen perfektne funguje aj stary, vysuseny chlieb - taky, ktory je fakf dost tvrdy. davam vysusit vacsie kusy (stvrtky) chleba a Black ma v 12 rokoch zuby v perfektnom stave. takze v lete na zahradu ideal, doma z toho zvykne byt bordel - aj ked vacsinu odrobiniek pozeru, je potrebne potom "povysavat" peliesky.
Kira má krásnu vestičku. To s rukávmi je srandovné teda. Ale zahreje. :)
Elzička má vestu tiež a dávam jej ju ked je už dosť zima. Už vie, že jej v tom bude teplejšie, tak sa teší na ňu.

Se mnou už v posteli žádné zvíře nespí, ale náš první pes - rotvajler - mě moc rád utiskoval na jednolůžku. Vzhledem k tomu, že jsem s ním v posteli skoro vůbec nevyspala, musela jsem ho přeučit na vedlejší prázdnou postel, ale zkoušel se ke mně dostat vždycky. Na druhou stranu jsem s ním měla naprostý pocit bezpečí, což v našem velkém prastarém domě nebylo na škodu.
U mně v posteli se v rámci rekonvalescence zabydlela tahle dáma. Má blbý zvyk několikrát za noc do mne začít šťouchat a hlasitě mi vyznávat lásku. Ale jí je vše odpuštěno.

Tak pacienti majú odpustené všetko. Mazliť, rozmazlovať a ešte raz mazliť. :)
tie moje potvory maju peliesky, ale spia so mnou v posteli - Black v posteli zaspava, potom zoskoci na podlahu/pod balkon/na balkon sa schladit, rano ho ale v posteli aj tak najdem. no a samozrejme, ze sa tulia - teraz, ked je chladno, nie je nic lepsie ako jeden pes natiahnuty pozdlzne za chrbtom (Zuna) a Black schuleny do klbka pri bruchu - pravidlo u nich je, ze sa musia dotykat a cim vacsia dotykova plocha, tym lepsie. akyto "smeckovy" a kontaktny spanok je pre mna neskutocny a aj ked ma cez den akokolvek ktorykolvek "vytoci" alebo je nejaky extra unavny den s nimi, toto spanie mi to vynahradza a dokonca citim, ako to zo mna odcerpava stres. a rano, presne: horuce, strapate, rozospate, maznave psy. moji zlati.
(ale uznavam, ze to nie je pre kazdeho :-) ale ked ja snivam o tom, ze raz budem zit na samote mimo civilizacie, v noci obrovska tma, hukanie sovy, vietor pisti za dverami, chlad za oknami a teplo sala z kozuba a psov vsade okolo... no. :-) to spolocne spanie mi tento pocit navodzuje.)
edit: a zijem s nimi sama vo velkom dome, takze pocit bezpecia tiez zohrava velku rolu.
dnes ráno se obouvám a mezitím vylezl Ota přes kabáty nahoru :-) je to cvok

Díky všem, trochu mě to uklidnilo.
U nás je to tak, že psy nechci na gauči, v posteli mi v zásadě nevadí. Ten gauč jsme zavedli kvůli tomu, že občas i k nám zavítá nějaká návštěva, a ne každý ocení sezení na psím gauči. Do postele v ložnici nám návštěvy nechodí, takže tam tak striktní nejsme.
Terk, když ještě spával s námi v ložnici, tak chodil večer, kdy vydržel asi 5 minut, a pak k ránu, na chvilku.To jsme tolerovala, brala jsem to, že je to od něj takové gesto, že spí se smčkou. Akorát že Terk je sice šílená hračička, ale není mco mazlivý. On na mazlení nemá čas, je to na něj málo dynamické, prostě buďto akce, nebo spíme, a když spíme, tak je i v 17 stupních na spaní v posteli nebo obecně poblíž někoho horko.
Cid je ale v tomhle úplně jiný, ten má ještě slot na mazlení, tam, kde Terk leží v kuchyni, aby viděl na zahradu, jestli třeba nevyjdou sousedi, že by jim dělal společnost z druhé strany plotu, tak Cid mi leží pod stolem, namáčklý mi na nohách. Několikrát za den se mi pokouší vylézt na klín a v posteli předvádí to výše popisované. A já najednou nemám to srdce ho vyhodit :-D.
Terk na klíne :D Zábavná predstava. Amy je tiež mazlivá a až vlezlá. Presne podľa parametrov aké má mať. A u nás je to presne naopak, vynahradzujeme si posteľ na gauči. Tam sa túli, a najradšej spí medzi nohami. A vždy keď príde niekto domov tak ho volá na gauč. Pobehuje medzi osobou a gaučom, nakoniec si naň sadne a smutne pozerá že by ste jej dala korunu. Keď si sadnem na gauč je to najhappy pes na svete.
A naučila som ju povel "buvi", ak ideme spať alebo idem preč, poviem buvi a zalezie do peliešku a ide spať alebo oddychovať.
My máme přes gauč psí přehoz. Když přijde návštěva, tak přehoz shrneme a sundáme a je gauč jako novej (ehm ehm ;))
Já teď zjistila, že jsem ti úplně zapomněla odepsat! Přes den máme tak 20, 21. Podlahy jsou s kobercem nebo dřevěné, nicméně Kira nejčastěji leží na gauči/dřevěná podlaha a kravská kůže/matrace. Nohy neřešíme, tam ani moc není co zahřát, je to fakt jen kost, ale ta vesta je super. Jen není kvůli volnosti pohybu až pod břicho, jakoby dole až ke stehýnkům (stehniskům) a tak si myslím, že odtud to prostydnutí močáku. No dáváme na to teď víc pozor,
i pro ZINA - dostala kapky lichořeřišnice, to pomohlo prakticky hned :) takže ještě 13 dní budeme pokračovat a uvidíme :)
Z londýnských plotů:

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje