Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:01
Reakce na paktofonika:

Tak to jsem ráda, že z toho vyrostla!

Miramis

Taky dobré zprávy, to je fajn.

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:02
Reakce na Potrefenáhusa:

když jsme si Kiru přivezli, tak jsme byli na vstupní prohlídce u veta, a on že Kira má zánět dásní, že je to od zubního kamene, kterýho má plnou tlamu a že je to tak pokročilý, že to bude chtít odstanit ultrazvukem = celková anestezie, operace s tím ultrazvukem a že to bude stát tak pět šest tisíc. Tak my že to jako promyslíme a pak se na to nějak zapomnělo. Nicméně Kira dostává hodně často kosti, miluje okusování a hryže všechno možný. Minulý týden jsem s ní byla na ostříhání drápků a ptala jsem se jak to vidí s tím zubním kamenem - no a veterinářka (je to teda jiná ordinace než ta kam jsme šli prve) se divila o čem že to mluvím, že má úplně krásný zuby - "ale co ten zlomenej řezák tady?" :D ( o kterym nikdo nic neví, snad ani čuba).

Takže já věřím v ohryzávání kostí :D 

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:05
Reakce na Zina:

Kira taky polyká věci v celku, když dáváme kost, tak musí být tak velká, aby nešla spolknout, cokoliv menšího polyká okamžitě. Babička se jí strašně smála a zároveň byla dost naštvaná, když Kira žebrala, dostala rohlík, donesla si ho do pelechu, jen ho trochu zploštila a celej v kuse polkla. Bylo slyšet jak to drhne v krku :D 

(achjo )

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:06
Reakce na Sweet Potato:

jo, je to úleva. :D

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:07
Reakce na paktofonika:

Rufík si venku nehraje skoro vůbec, teď po roce!!!!!! se venku zahryznul do nějaký velký klády a snažil se jí s vrčením odnést. Se psy si nehraje vůbec, balonek ignoruje. Zato doma.....ale já s ním mám obecně venku problém něco dělat, on má teda dobrý přivolání, na vodítku netahá a nemá skoro tendence lovit (teda když jsme to divoký prase všichni viděli, tak to by teda vyrazil, ale jinak se sám do nějakých vyhledávacích aktivit nepouští a od zajíce nebo kočky už se nechal několikrát v pohodě odvolat), ale chce si jenom jít, čuchat a koukat kolem, zvládá jenom dost jednoduchý cviky. Tak na tom se snažíme pracovat, ale štve mě, jak je teď venku tma.

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:09
Reakce na miramis:

Držíme palce, u nás nosej všichni chrti oblečky už jakou dobu, tak asi fakt někde prochladla. Kamarádka měla voříška, taky takovýho malýho chrtíka a ten měl normálně v zimě v podpaží omrzliny i s oblečkem, vůbec jsem to neznala (Čenda byl fakt yetti)

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:20
Reakce na Potrefenáhusa:

my právě měli v rodině vždycky, já i můj drahý, erdely, vlčáky a další chlupatý plemena, a obleček je u nás v rodinně považován jaksi za výstřednost a kurziozitu. Takže se teď přenastavuju, protože vidím, že je to potřeba :D

Ale tak jsme ponaučeni a už víme, že jen s oblečkem. Jen teda řešíme jak bude zvládat takový ty zimy -10, když už teď je to snad i na kulicha :D

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:25

jinak Kira má teď tohle akorát v jiný barvě,

tak snad nebude nutý přistoupit k celkový kombinéze :D haha, to bych si fakt nepřála, ale tak snad to nebude nutný no :D

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:35
Reakce na miramis:

au! :-D

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:44
Reakce na Potrefenáhusa:

no co si budem, peněženka neni moc nadšená, no :D

Offline miramis
86 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:46
Reakce na KoraKora:

jojo, přesně nějakej takovej hodně vkusnej obleček :D nejlepší na tom je, že já si vždycky přála nějakýho strašně chlupatýho psa, ideálně australskýho ovčáka, nebo berňáka, nebo prostě něco, co bude velký a chlupatý :D no a pak přišel muž s tím, že by chtěl chrta a tak máme chrta, kterej je plochej, hubenej a holej :D

ale neměnila bych. Jen si na ty oblečky furt nějak nemůžu zvyknout :D

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:47
Reakce na miramis:

Hurtta dělá takový docela snesitelný sportovní věci...ale teda taky drahý, nějakou takovou celombinézu taky maj 

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:50
Reakce na miramis:

já jsem zase vždycky váhala u psů s dlouhýma fouskama kolem tlamičky, že to maj furt mokrý a urousaný a nechutný (i když znalci mi tvrdili, že to je právě přesně to ono), dokonce jsem díky tomu váhala i u jedné feny z útulku (ale to jsem ještě nenarazila na ten správný inzerát, pak už nebylo co rozmýšlet) a teď jsem byla vyvedena z omylu pod stolem v hospodě jednou velmi příjemnou erdelteriérkou, která měla tlamu úplně suchou a bylo to jako cítit v dlani suchou drátěnku...(moc příjemný)

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:54
Reakce na miramis:

Tak  možná je problém v hodně chladném bytě, jak jste psala, těch 18, místy 16 stupňů je fakt dost málo. A to  teplo ještě stoupá nahoru, takže u země je fakt studeno a pokud jen leží.... Lehává na zemi? Nebo na nějakém pelíšku? Možná jí ho trochu "vyteplit". Podložit dekou, koupit nějaký z hřejivého materiálu. Ona jak je hubená, to prochladne hned. Jinak ven myslím, že stačí ta  vesta.   Oni potřebují teplo na  střed těla,na to teplé jádro, záda, ledviny, hrudník.  Na ty nohy to podle mě tak nutné není. My  dáváme  s krátkými nohavicemi jen když je takové to mokro  a sníh , protože jak je Tif malá, má hned kožich mokrý. Jinak se venku řídím  pocitovou teplotou. Včera svítilo sluníčko a nefoukalo, tak jsem jí vestu sundala.  Ten  vítr je dost důležitý , ochladí psa razdva. A když je chladno,  přidáváme do kroku, aby se zahřála. Žádný courání.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:55

A na problémy se zubním kamenem - nezapomínejte na kelpu!!  V kombinaci s okusováním kostí  funguje skvěle!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 12:11

Ak by to niekoho zaujímalo urobila som Amy insta profil: amy_boston_terrier 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 12:14
Reakce na miramis:

Si myslím, že vestička bude stačit, navíc chrt v ní vypadá dobře, nepřála bych vám vidět mamčina ridgebacka :-).  Ale nosil ji a rád, hlavně v těch větrných lezavých dnech, suchý mráz mu nevadil.

Jinak dobré zprávy z veteriny, máte homeopatika? ;-)

Offline Potrefenáhusa
38531 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 12:17
Reakce na Berta:

kelpu taky dáváme. žere to kupodivu dost nadšeně i kočka (moje kočka teda žere nadšeně skoro všechno, ale i tak mě ta kelpa trochu překvapila, protože třeba lososovej olej obchází velkým obloukem, lososa přitom miluje)

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 12:22
Reakce na Potrefenáhusa:

Myslím, že on je prostě taková povaha, náš jezevec si skoro nehrál, a to k nám přišel v roce, takže ještě jako mladej pes. A vlkodavka taky ne, to už fakt muselo být, že ji Terk rozběhal a i pak ta hra byla ve stylu na psa a jelena, takže to Terka rychle přestalo bavit být ta štvaná kořist :-D.