Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online 999
19828 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 09:54

Potrefenáhusa To je tak skvělá dvojka :-).

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 09:54

paktofonika to máš šťastie, od napadnutia sa Riki veľkých psov bojí a reaguje útokom, riadi sa heslom, že keď si nie je istý a cíti náznak nepriateľstva, útočí prvý, lebo veď určite má šancu spacifikovať niečo 3x tak veľké ako on . Takže veľkým psom sa vyhýbam, resp. už mám odpozorované s kým sa znesie a s kým nie a vyhýbam sa neznámym veľkým psom. Čo je inak sranda, tak presne tým zaútočením a vrešťaním na Rikiho reagujú menšie psi, než je on, tam je kľudný a nevšíma si ich.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 09:58

DrowRanger No ono sa na tom asi da pracovať ale musíš mať s kým. Ja som za toto fakt vďačná, oni by sa obaja hrali so všetkými. Však to aj všetci hovoria ze aké máme pekné šteniatka. Keď poviem že Amy má 2 roky tak neveria. No ešte z toho nevyrástla a ešte je aj rovnako malá ako Percy. Vyzerajú ako súrodenci  

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 10:00

999 skvělá dvojka děkuje :-)

Online 999
19828 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 10:07
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 10:07

Kokoska Au, to jsou díry do psa normálně! Ale vypadají čistě, to je fakt. Já mám zkušenost akorát s potrhanejma kočkama, ATB a čištění to vždycky vyřešily, tak ať se chlupáč rychle zacelí. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 10:41

Ty jo, útoky a napadení psem, to je výživný téma. My jsme zažili jedno zažili, když mi Terka napadli 2 kříženci cca 25 kilo každý, s ním dvě babky důchodkyně a nedělaly nic, jen tam stály a koukaly. Nebyli to žádní trhači, ale bylbý bylo, že jsme na to byla sama, když jsem jednoho psa vyrvala a odvedla ho první babce, ať si ho proboha drží, tak mi řekla, že se jindy nepere :-). Druhá už si ho naštěstí po předání držela, odnesly o nějaký šrámy, moje kalhoty a koleno. Jednou mi na něj zas letěli dva vlčáci, ale ty se mi podařilo odeřvat, viděla jsme jak letí, tak jsem vyrazila s hulákáním proti nim. To mimochodem občas pomůže, když to vidíte a je na to čas, psi nepočítají, že se do toho zapojí lidi, a některý to dokáže odradit, nebo aspoň zastavit a vám a druhýmu majiteli to dá nějakej čas.

Slušnou bitku u máym na zahradě spustil novofoundland, co chtěl vzít Terkovi blbej klacíček, pustili se do sebe a zapojil se do toho mamčin ridgeback, kterej šel na pomoc Terkovi. Terka jsem z toho vytáhla já, dostat od sebe ty zbylý dva byl oříšek, jeden 55 kilo svalů a druhej 65kilovej medvěd. Byli tam u toho naštěstí chlapi, tak kamarád oderval nvf a muž ridgebacka, radši nechtějte vědět za co :-). Terk se jinak nepere a konfilktům se vyhýbá příkladně, nevím, ale ten klacíček v domácím prostředí si asi chtěl ponechat.

Jinak jsem teď byla na psím víkendu a mám spoustu nových poznatků, krom jiného jsme se učili psy nereagovat na výhružné vrčení (protože jakmile se na sebe začumí a druhej začne vrčet zpět, tak dojde na bitku), bylo vidět, že to fakt funguje. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 10:49

Potrefenáhusa Děkuji .

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 10:50

Zina piš piš!

tohle by mě zajímalo, minulej tejden jsem byla s Rufíkem v hospodě, přes půlku hospody sedělo něco, co vypadalo jako hladkosrstej jagteriér (takovej malej černej napruženej čert s pálením), kterej Rufíka celou dobu fixíroval pohledem a i když jsem se snažila Rufíka posadit tak, aby na sebe neviděli, čas od času jsem cítila, jak mi vibruje vodítko pod stolem :-D Naštěstí tam byl jinak dost randál a druhej čokl byl taky na vodítku.

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 10:56

RoSa 

Změř Ronýsovi hlavu - hlavně ať těma žbrdlinkama neprostrčí palici!!

paktofonika 

Náhodou jsem našla, a hned si na vás vzpomněla 

http://metro.co.uk/2017/02/23/finlands-president-has-a-top-quality-dog-6467079/

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 11:00

Potrefenáhusa skvělí prostě 

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 11:00

barbucha hele ale že se fakt člověk tomu svýmu čoklovi fakt začne podobat!!!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 11:00

barbucha No to predsa viem už dávno! Najslávnejší pes vo Fínsku! 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 11:02

Potrefenáhusa No zlatý je že? Pes myslím. 

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 11:05
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 11:41

Zina to učenie nereagovať na vrčanie by aj mňa zaujímalo. Ako to prebieha? U nás väčšinou ak sa oňucháva s rovnako veľkým/menším psom, tak striehnem ako ostriež na prejavy nepriateľstva, ak sa zvládnu pekne oňuchať bez vrčania, tak chválim celú dobu ako blbá a potom beriem psa preč. Či to je správne netuším, ale zas už mám psa odpozorovaného a v 99% prípadov ho viem zobrať preč skôr, ako jeden alebo druhý začne machrovať (čo by skončilo bitkou).

U veľkých psov to nefunguje, tam ak sa k nám dostane veľký pes (ktorý je samozrejme väčšinou navoľno, lebo veď on je poslušný a nehryzie ), tak Riki stuhne, zľakne sa a je len otázkou sekundy, či skočí prvý on alebo veľký pes do neho, takže potom už len oddeľujeme...

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 12:02

DrowRanger taky bejvá krizovej moment, když se napne vodítko nebo když tam člověk strčí ruku, aby chytnul psa za obojek ...

Online Janulik03
20303 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 12:07

Kokoska ty páni, vyzerá to hrozne. Hádam hojenie prebehne v poriadku. Nám Elzičku raz "napadol" yorkšír, alebo podobný malý zmetáčik. Dorážal a dorážal, pániček mal srandu pokial som teda nepohrozila že ju pustim z vodítka. 

Online Janulik03
20303 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 12:14

DrowRanger ja viem iba to, že ked je pes na vodítku tak nesmie byt napnuté. To je akoby pokyn že može, žiasny protiťah vodítka proste nefunguje. Pes má pocit, že je s pánom spojený a cíti podporu. Tolko teoria... prax býva daleko iná ked ide do tuhého.

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 10. dubna 2018 12:32

Potrefenáhusa miláčci prostě