jinx Strážkyně pokladů ![]()
.
Chlpáči a iné
Zina tak to som velmi rada, ze si bola spokojna :-) Eva je TOP! k nam pride o mesiac, tiez na vikend - no uz sa neviem dockat. Presne ako pises - zabranit ocnemu kontaktu. U Zuny to bolo nemozne, takze som musela pouzivat specialny "hmat" a natocit ju k psovi chrbtom rucne - no keby Zuna nemala kosik, tak pridem o ruky. Ale trvalo 6 tyzdnov intenzivneho precvicovania (stretnut denne min 10 psov) a po 8 tyzdnoch od zaciatku "prevychovy" siel kosik dolu a dnes je Zuna perfektna: sama od seba do psa neskoci. Minule po nej vystartoval pes, tak sa sice branila a strhla sa mierna mela - bitka je prisilne slovo - ale vyhrkla som "vypadni" (ani nie na nu), a ona opustila tu konfliktnu situaciu, to som bola dojata. Mne so Zunkou ES velmi pomohla.
My jsem třeba s tu slečnou od druhého flata dostaly za úkol dát psům košíky a připnout jim stopovačky a pustit je a počas procházky jít vedle sebe. Cid měl poprvé na tlamě košík mimo MHD, tak docela koukal, ale fakt to fungovalo. A když jsme pak třetí den šli všichni na společnu procházku a on byl hodně vepředu a pak se na zavolání vracel ke mně úplně dozadu kolem všech psů a těm trochu nerudným se vyhýbal, tak jsme na něj byla fakt pyšná :-).
Jinak samozřejmě máme na čem pracovat, krom jiného na tom rvaní na vodítku. Teď jsme ve fázi a, aby netahal do halti (což bohužel zvládá taky bravurně), a až nebude tahat do haltiny, tak přejdeme k fázi bé - netahání na obojku.
jinx a jenom hajá nebo i trochu hospodaří? (Goliášek by asi i trochu hospodařil, on nemá rád věci zabalený v obalu :-D)
jak kdy, ale spis ma ty packy nenechave a do vseho hrabe, popr rve dovnitr hlavu a tak. Ale dalsi veci, u kterych bych nerada nejakou kocici inspekci, jsou naskladane v policich jeste vys a tam uz nevyskoci. A ani Suzettka a ta je lepsi skokan.
nolita vrnela jak silena
ona sedela nejdriv na okne a pozorovala delniky na leseni a pak si nepozorovane presla do skrine...
jinx no to je celá ona, už se těším, až ji poňufám... ![]()
Zina super, nečum začnem využívat :-D
Jen abys nedostala po čuni , oni ty páničkové jsou někdy citlivější ![]()
Samantha tak myslela jsem samožřejmě na svýho psa....ale zjistila jsem, že jsou některý lidi citlivý na fuj, nějak jim nedochází, že fuj nejsou oni, ale chování psa, říkám od tý doby radši Ne
Potrefenáhusa presne, poviem fuj a pani dotknutým hlasom "No dovolte" ![]()
Zina tak povel nečum nám bude trvať, neviem ho dosiahnuť poriadne ani keď psovi dávam misku so žrádlom (to je úplne hyplnotické čumenie) a cudzí pes sa príťažlivosťou rovná takmer tej miske, skúsim to, keď najbližšie stretnem jedného psíka, s ktorým majú tendenciu do seba skákať (skôr teda ten druhý pes, je menší, takže Riki ho má viac menej na háku, ale občas si povrčí).
Potrefenáhusa No presne! Minule išiel za mnou starší pár a pan (taký uhundraný) začal Amy ohovárať že to je mix, že to buldočka ani z rýchlika nevidelo a ze možno Boston ale na bostona je príliš malá a ze celkovo nič moc, no Amy ho asi počula tak sa otočila a rozbehla k nemu a ja fuj! A on na mňa že jediný kto je fuj je ten pes. Ach jo!
Potrefenáhusa
No právě, já už se těším, až budu na našeho psát vyvolávat pokyn nečum ...
My jinak místo Fuj říkáme NEsmíš
DrowRanger Jestli to neudělá ani na misku, tak bych začla právě u ní, klidně bych si ho od ní i poodtáhla, když by si nedal řííct. A až by se konečně podíval na mě, můžete mu pomoct třeba mlasknutí, tak bych to odměnila klidně i buřtem :-). Jako u všeho to chce začít na tom jednodušším a pokračovat k těžšímu.
Jinak "nečum" si asi teoreticky někdo může vzít osobně, ale používá se to, když na sebe čumí dva psi, tak ten druhej majitel to asi pochopí. Varianta "Nečum! na toho psa" bude stopro fungovat taky :-).
paktofonika Z toho si nic nedělej, na mě občas někdo s Beliskou volal, že mám hnusného psa! :-)
nečum používám tak nějak intuitivně už u svýho druhýho RR, a zatim si teda žádnej pejskař nestěžoval ![]()
ad miska s žrádlem: to jsem taky oba učila už od štěněcího věku, že ke žrádlu můžou až po mém tlesknutí; měli jsme teda ze začátku jeden renonc, to když jsem měla Sáru poprvé na hlídání u matky a zapomněla jsem před odjezdem informovat obsluhu misky - jindy extrémně žravá Sára odmítala stravu... ![]()
Zina prosimtě, kde se dá na ty výcvikový víkendy přihlásit? docela jsem dostala chuť něco v tomhle směru podniknout s Ronýskem ![]()
paktofonika uáááá, chudák, no ![]()
Zina Mně překvapilo, že tyhle povely se rychle naučí i starší pes. Můj otec má třináctiletého bišona, kterého nikdy necvičil, ale ono to u pětikilového psa není tak strašné. Problém byl, že pes si o sobě myslí, že je doga a několikrát se rozhodnul vystartovat na velkého psa, třeba vlčáka
. A matka o téhle metodě někde četla, nenachat čumět, otočit... Vyzkoušela to a funguje to na 100%.
Potrefenáhusa presne, poviem fuj a pani dotknutým hlasom "No dovolte"
Nejvíc nedůtkliví jsou na tohle bezdomovci
který Otíček miluje, páč se rozvalujou na lavičkách s množstvím vonících zásob ![]()
Co se rvaček týče, tak já bych mohla to "nečum" použít leda tak na cizího psa... Otíček nevyhledává ani kamaráčofty, natož rvačky. Jako na chvilku ztuhne, nechá se očuchat... ale s očividnou úlevou poslechne, když ho od psa odvedu. A co si počít, když se na nás řítí padesátikilová hyena (samozřejmě že navolno)? Říct jí nečum? ![]()
paktofonika tvl... hrozné, cio ti lidi nevymyslí...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.