Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:07

Zina Držíme palce a všetky labky. Maróda poriadne pomojkať a rozmaznávať 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:07

Gellnerova No to aby ses obrnila, mně se to zdá docela jako obvyklej jev bohužel, proklepnout si zájemce je sice důležitý, ale někteří chovatelé fakt neznají míru. Když jsem před těma 11-12 rokama kupovala psa, tak jsem měla asi velký štěstí na chovatelku, byla moc ochotná, poradila, pomohla, ale nepřeháněla to. No a pak jsem se jen nestačila divit, když jsem se celá natěšená přihlásila do diskuzního fóra plemene klubu a tam se jely úplný inkvizice, kdy například jednou šéfka klubu pojala podezření, že nějaká paní se dostatečně o psa nestará, vyčíhla si, kdy nebude doma, a pak jí přes plot fotila psy v zahradě u baráku a postovala je na to fórum, aby všichni viděli, v jakým hrozným stavu má kotce (no neměla samozřejmě)... 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:12

Zina Uff, držím palec, nech sa z toho dostane. Chudáčik malý, trpiaci.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:23

Zina ale chudáček malý 

Janulik03 super čumáci  nějak jsem se předtím přehlídla...

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:27

No jo, když oni se blbci najdou na obou stranách. Historky od chovatelů, co občas slyším, jsou taky vydatný. Čímž nechci napsat, že si Gellnerova tu přednášku zasloužila, to bylo dost přes čáru, ale asi to zčásti způsobilo to, že pochybný zájemci se poznají i podle toho, že je zajímá právě jenom cena.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:28

Zina Chudáček... Mám praktickou otázku, jak to řešíte s hygienou, když je to s pohybem špatné?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:33

Stará Stanová Kůže Otázka zcela na místě - taky jsem na to myslela, jak to budeme dělat. Ale vyčurat se mu povedlo, a než dojde na horší (počítám, že když se nebdue hýbat, tak to nějaký čas potrvá), tak už snad bude schopnej aspoň na chvíli zaujmout pozici.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:35

Micka mi včera robila spoločnosť na gauči. 

1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:36

Zina Kolik váží?

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:38

Zina držíme moc marůdkovi palce!

jinak já už nad tim taky přemýšlela, jak se chovatelé rozčilujou, když kupujícího zajímá cena - ale já třeba nevím, na co bych se krom toho ještě zeptala, když všechny informace jsou třeba dostupný na netu včetně rodokmenu, stáří štěňat, data odběru a miliarda fotek. A ohledně cen většinou všichni na internetu mlčí, takže bych se ptala, abych věděla aspoň orientačně.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:42

Potrefenáhusa presne to ma napadlo. To ako sa budem tváriť, že cena je uuuplne nepodstatná? A tiež neviem, prečo cenu neoznámit na začiatku. Som fakt netušila, že je to také tajné. Aj tak sa potom väčšinou človej viac pýta pri osobnom stretnutí. Pokiaľ ho teda neodradí chovanie predávajuceho už v telefone.

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:43

Zina jó, já to beru, umim si představit, že lidi někdy vůbec nedomejšlej, kolik třeba stojí pytel kvalitních granulí... teda ale! Už jsem chlapa trochu rozdejchala, ale hrozně nemám ráda, když mi někdo křivdí!!! Samozřejmě tam ty peníze hrají roli, o tom jsme tu mluvili. Ale kdybychom si nemohli dovolit "provoz" velkýho psa, tak si, hergot, přece koupíme krysaříka!
Karoleena no ty bláho teda.  

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:45

IPotrefenáhusa No v dobe keď som zvažovala vipeta som s pár chovateľmi komunikovala a všetci chceli pomaly životopis a slohové prácu na tema Môj život pred vipetom.  Jedna pani má vtedajšie šteniatka dodnes pretože ako píše na stránke, nenašli sa pre nich správny ľudia. Na jednej strane to chápem, majú obrovský strach pred množiteľmi ale tak netreba to preháňať. U bostonkov som sa stretla len s milým a ochotným prístupom. Ale to že cena je citlivé téma som vedela ešte predtým než som začala oslovovať stanice takže som to vždy nechala na koniec rozhovoru. 

1333 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:50

Gellnerova Nic si z toho nedělej, to já, jakožto zodpovědná majitelka obdoby tanku Sherman v psí říši, jsem usoudila, že  je na místě kontaktovat profesionálního výcvikáře psů (kterého jsem předtím slyšela rozumně mluvit na Radiožurnálu), aby mi s psicí pomohl.

Dodnes nad tím telefonátem kroutím hlavou - ten chlap mě začal PSYCHOLOGICKO-ASTROLOGICKY rozebírat, něco tak mimózního jsem fakt v životě neslyšela.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 14. června 2018 13:50

paktofonika já asi budu muset přestat sledovat sušienkovo, protože mi to žvatlání jde už nějak strašně na nervy

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. června 2018 14:04

Gellnerova No hele, krysaříka ne, ono krmení je zanedbatelná položka, pravá legrace začíná až na veterině (a krysařící jsou křehcí). Terk stál tuším 12.000 a magnetická rezonance, která se dělala v jeho 3 měsících 16.000. TY další náklady si nepamatuju, ale tyhle první jo. Kolik stálo morče, kterýmu jsme poskytli aZYL a bylo teda zadarmo, jsme radši nidky nepočítala - co 3 měsíce broušení zubů v inhalační narkóze; barbucha by si za Otíka už asi taky nejspíš mohla domů pořídit půlku COSu :-).

Ale napadlo mě, že když řešíte tu cenu, jestli jste se dívala po chovatelských stanicích ve východní části republiky. Co tak pozoruju, tak směrem na východ ceny klesají, a i když asi něco projedete, mohlo by to i tak vyjít líp.
Jo, a ještě - potkala jsme před pár dny se Cidem akční rotvici a byla super, tak jsme si na vás hned vzpomněla, že se nudit nebudete :-).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. června 2018 14:07

Ad chovatelé - fletaři mi přijdou rozumní. Něco vědět chtějí a lehký průklep byl, ale nic, co by se mě dotklo. U druhýho psa v podstatě stačilo, když jsem řekla, že už jednoho flata mám (občas prý je lidi reklamují, že jsou "moc akční").

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. června 2018 14:09

Stará Stanová Kůže 32-33 kilo má.

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 14. června 2018 14:33

Tak ty prachy, no chápu, je to cena za živýho tvora, kterýho budu považovat za člena rodiny a kámoše, ok, je to citlivý téma. Ale zase se prodává, že jo, a cokoliv se prodává, má prodejní cenu. Tak já nevim.
Stará Stanová Kůže  dáš mi kontakt? Na Barrandově stojej tyhle psychorozborky asi hrozný prachy za telefon....

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 14. června 2018 14:47

Zina Nojo, rychle mě nenapadl jinej minipes, kterej evidentně málo sežere .
Mno je ale pravda, že my jsme třeba měli štěstí a kromě asi třech krabic antibiotik, očkování a antiklíštěcích přípravků nebylo třeba nic, psinda byla zdravá, klidná, nekonfliktní, hodná, poddajná...a skoro bezúdržbová.
No, těšíme se. Dneska jedeme pro moudra za jedním pánem a potřebujeme psa ukázat i dětem, jestli se ho nebudou bát.