Chlpáči a iné
![]()

Potrefenáhusa to odkoukala od Goliáše?
Potrefenáhusa To je super
.
Kokoska vona to má nějak od přirozenosti....taky to bricho má úplně černý, protože takhle lehava v létě na zahrade...
Ty vločky s mrkví si prej mám strčit někam...

Potrefenáhusa To je výraz.
![]()
Takhle by se tvářil i můj muž, kdybych mu něco takového nabídla. ![]()
Bledule to je pro pejsky :-)
Puvodne jsem mirila do stezovaciho vlakna, ale usoudila jsem, ze jsem tam uz s kraby plevelila az az, tak si jdu postezovat sem: Hrozne se bojim, ze krabi nepreziji
Vcera vecer jsem konecne mela cas na to, vyhledat si vic informaci a podivat se na videa, a uplne me to vydesilo. Pry ac se krabi v zajeti skutecne muzou dozit dvaceti, ba i triceti let, VETSINA neprezije prvni rok, protoze ze jim nedostane nalezite pece
No a ja uz mam cely seznam veci, ktere jsou spatne - v terariu URCITE nemaji adekvatni teplo a vlhkost (takze se, chudacci, pomalu dusi), zradylko pro kraby je ve skutecnosti nedostacujici a muze obsahovat skodliviny, zrnka pisku maji spatnou velikost, krabi nekdy chcipnou jen tak ze stresu po prestehovani - a co je nejhorsi: Kdyz jsem vcera prisla domu, tak dva mali byli uplne komplet zahrabani v pisku, tak hluboko, jako to jeste nikdy neudelali. Tak jsem zpanikarila, ze se tam udusili (to se pry taky muze stat
), tak jsem je vyhrabala a dala si je na ruku, jestli se proberou. Probrali, ale nasledne jsem se pak dozvedela, ze zahrabany krab se NIKDY nema odhrabavat a vubec rusit, pac se tam pripravuje na zmenu skeble, a vyruseni muze znamenat smrt ze stresu ![]()
No a dnes rano to na me nejak dolehlo, asi spolecne s PMS, takze sedim v posteli, piju kafe, ale misto cteni a relaxace bulim jako zelva, ze jsem zanedbanim pece zavrazdila sve kraby ![]()
P.S. Samozrejme mam v planu hned po obede mazat do zverimexu a dokoupit potrebnej vercajk!!! Ale aby uz nebylo pozde...
Bxch nečekala,kolik srandy může být s tak divnymi zvířaty ![]()
Neboj,udeláš vše,co je potřeba. Ostatni je na nich.
Dadoo Kdyz Internet rika, ze zanedbani pece muze mit TRVALE nasledky ![]()
Potrefenáhusa Ještě že tak. ![]()
MP Marge Heleďte, učíte se to za pochodu, tak asi nějaké chyby nasekáte, s tím se nedá nic dělat. Berte to ale tak, že tím, že krabi skončili u vás, dostali aspoň šanci, jinak by to měli spočítaný stoprocentně.
A s těmi začátky by určitě pomohla i nějaká facebooková skupina, ale tu už asi máte najitou?
Zina Mam, ale ta me zatim akorat stresuje, protoze tam kazdej rika neco jinyho ![]()
Uf, dodatečně kondoluji, mrzí mě to, Otíček by si zasloužil hýčkat déle, ale když už to teda muselo přijít, tak aspoň ten poslední rok se měl jako paša, opečovávaný, oprašovaný, milovaný. ![]()
No, některý rady jsou už trochu extrémní, asi bych si prostě někoho vybrala a toho se držela.
Jinak já jsem si kdysi chytře přinesla domů rybu ve skleněný v kouli, samozřejmě po radě prodavače, že v podstatě nic nepotřebuje, jen jednou za týden vyměnit vodu, a když jsem si pak šla načítat, čím bych jí ještě mohla zpříjemnit život, tak jsem měla chuť se do toho obchodu vrátit vybavená nějakou palnou zbraní :-D.
Nakonec jsem za to ale vděčná, protože mě to následný načítání informací a zařizování plnohodnotnýho rybího bydlení přivedlo k novýmu zajímavýmu koníčku :-).
Zina Ano, ja uz taky planuju, ze chov krabu se stane mym novym konickem ![]()
I kdyby ti soucasni neprezili, tak si urcite poridim nove! Uz jsem si je proste fakt oblibila
Oni tak hezky koukaji temi ocicky a mavaji temi tykadelky...
Byli jsme pres vikend na tenise v praze, tak jsme sverili psa mame na hlidani a on na vychazce necekane a prudce zmenil smer tak, ze ji vyvratil rameno! Museli ji to nahazovat zpstky a 14 dni tou rukou (pravou) nepohne. Citim se jak bidak s nevychovanym psem. Hrozny!
MP Marge tak presne takhle jsem psychnula, kdyz jsem povolila dceri mazlicka - suchozemskou zelvu. Neco jsem nacetla, zakoupili jsme zakladni vybaveni a pristalo u nas zelvi mimino. Pak teprve jsem se zacetla vic a zjistila, ze je vse spatne a naraz se zdalo, ze zelva vykazuje znamky vsech moznych zdravotnich problemu. Nastesti me uklidnovala kamaradka, jejiz zelvy jsou dost min hyckany a spokojene prosperuji. Ted uz mame zelvy dve, rostou, zdaji se spokojeny a ja se vyklidnila. Ale jakmile je budem poprve zimovat, tak si asi okousu vsecky nehty az na kost nez se zase probudi...!!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje