Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Online Potrefenáhusa
38532 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 12:11
Online Potrefenáhusa
38532 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 12:12

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 12:21

Potrefenáhusa to odkoukala od Goliáše?

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 12:23

Potrefenáhusa To je super .

Online Potrefenáhusa
38532 příspěvků moje polička 10. listopadu 2018 12:24

Kokoska vona to má nějak od přirozenosti....taky to bricho má úplně černý, protože takhle lehava v létě na zahrade...

Online Potrefenáhusa
38532 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 13:12

Ty vločky s mrkví si prej mám strčit někam...

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 16:28

Potrefenáhusa To je výraz.  

Takhle by se tvářil i můj muž, kdybych mu něco takového nabídla. 

Online Potrefenáhusa
38532 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 17:00

Bledule to je pro pejsky :-)

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 17:49

Puvodne jsem mirila do stezovaciho vlakna, ale usoudila jsem, ze jsem tam uz s kraby plevelila az az, tak si jdu postezovat sem: Hrozne se bojim, ze krabi nepreziji  Vcera vecer jsem konecne mela cas na to, vyhledat si vic informaci a podivat se na videa, a uplne me to vydesilo. Pry ac se krabi v zajeti skutecne muzou dozit dvaceti, ba i triceti let, VETSINA neprezije prvni rok, protoze ze jim nedostane nalezite pece   No a ja uz mam cely seznam veci, ktere jsou spatne - v terariu URCITE nemaji adekvatni teplo a vlhkost (takze se, chudacci, pomalu dusi), zradylko pro kraby je ve skutecnosti nedostacujici a muze obsahovat skodliviny, zrnka pisku maji spatnou velikost, krabi nekdy chcipnou jen tak ze stresu po prestehovani - a co je nejhorsi: Kdyz jsem vcera prisla domu, tak dva mali byli uplne komplet zahrabani v pisku, tak hluboko, jako to jeste nikdy neudelali. Tak jsem zpanikarila, ze se tam udusili (to se pry taky muze stat ), tak jsem je vyhrabala a dala si je na ruku, jestli se proberou. Probrali, ale nasledne jsem se pak dozvedela, ze zahrabany krab se NIKDY nema odhrabavat a vubec rusit, pac se tam pripravuje na zmenu skeble, a vyruseni muze znamenat smrt ze stresu 

No a dnes rano to na me nejak dolehlo, asi spolecne s PMS, takze sedim v posteli, piju kafe, ale misto cteni a relaxace bulim jako zelva, ze jsem zanedbanim pece zavrazdila sve kraby 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 17:50

P.S. Samozrejme mam v planu hned po obede mazat do zverimexu a dokoupit potrebnej vercajk!!! Ale aby uz nebylo pozde...

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 18:04

MP Marge 

Bxch nečekala,kolik srandy může být s tak divnymi zvířaty 

Neboj,udeláš vše,co je potřeba. Ostatni je na nich. 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 18:10

Dadoo Kdyz Internet rika, ze zanedbani pece muze mit TRVALE nasledky 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 18:13

Potrefenáhusa  Ještě že tak. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 18:13

MP Marge Heleďte, učíte se to za pochodu, tak asi nějaké chyby nasekáte, s tím se nedá nic dělat. Berte to ale tak, že tím, že krabi skončili u vás, dostali aspoň šanci, jinak by to měli spočítaný stoprocentně.

A s těmi začátky by určitě pomohla i nějaká facebooková skupina, ale tu už asi máte najitou?

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 18:26

Zina Mam, ale ta me zatim akorat stresuje, protoze tam kazdej rika neco jinyho 

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 18:33

barbucha 

Uf, dodatečně kondoluji, mrzí mě to, Otíček by si zasloužil hýčkat déle, ale když už to teda muselo přijít, tak aspoň ten poslední rok se měl jako paša, opečovávaný, oprašovaný, milovaný. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 18:40

No, některý rady jsou už trochu extrémní, asi bych si prostě někoho vybrala a toho se držela.

Jinak já jsem si kdysi chytře přinesla domů rybu ve skleněný v kouli, samozřejmě po radě prodavače, že v podstatě nic nepotřebuje, jen jednou za týden vyměnit vodu, a když jsem si pak šla načítat, čím bych jí ještě mohla zpříjemnit život, tak jsem měla chuť se do toho obchodu vrátit vybavená nějakou palnou zbraní :-D.
Nakonec jsem za to ale vděčná, protože mě to následný načítání informací a zařizování plnohodnotnýho rybího bydlení přivedlo k novýmu zajímavýmu koníčku :-).

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 18:55

Zina Ano, ja uz taky planuju, ze chov krabu se stane mym novym konickem 

I kdyby ti soucasni neprezili, tak si urcite poridim nove! Uz jsem si je proste fakt oblibila  Oni tak hezky koukaji temi ocicky a mavaji temi tykadelky...

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:53

Byli jsme pres vikend na tenise v praze, tak jsme sverili psa mame na hlidani a on na vychazce necekane a prudce zmenil smer tak, ze ji vyvratil rameno! Museli ji to nahazovat zpstky a 14 dni tou rukou (pravou) nepohne. Citim se jak bidak s nevychovanym psem. Hrozny! 

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:58

MP Marge tak presne takhle jsem psychnula, kdyz jsem povolila dceri mazlicka - suchozemskou zelvu. Neco jsem nacetla, zakoupili jsme zakladni vybaveni a pristalo u nas zelvi mimino. Pak teprve jsem se zacetla vic a zjistila, ze je  vse spatne a naraz se zdalo, ze zelva vykazuje znamky vsech moznych zdravotnich problemu. Nastesti me uklidnovala kamaradka, jejiz zelvy jsou dost min hyckany a spokojene prosperuji. Ted uz mame zelvy dve, rostou, zdaji se spokojeny a ja se vyklidnila. Ale jakmile je budem poprve zimovat, tak si asi okousu vsecky nehty az na kost nez se zase probudi...!!!