Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:46

Pavlena Vitejte v klubu 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:24

MP Marge Promiň, ale zase jsi mne rozesmála. Tím vyhrabáváním krabů z písku jsi mi připomněla známou, které dali hlídat křečka. Dala mu piškot a on si ho celý nacpal do tlamičky! Šmajrá, vždyť se udusí, zpanikařila a pinzetou mu ho vytahala ven. Zachráněný křeček nepoděkoval, uraženě prskl a nacpal si ho tam zas!

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:43
Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:44

Sweet Potato 

to moji bratranci kdysi jako děti uspořádali smuteční obřad křečkovi, co se tvářil, že už to zabalil... přes zimu se dočetli, že to byl zimní spánek a na jaře ho chtěli exhumovat - no už tam nebyl

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:52

RoSa  To není hezká příhoda ale!

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 22:12

Sweet Potato neni - mám od nich i horší: třeba utopenej křeček v zavařenejch okurkách - přišel na to strejda, když při sledování TV (po tmě) jednoho z pětilitrovky vylovil a skoro nakousnul...

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 22:14

RoSa  ježiš to je děsný!

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 23:06

Pavlena zelvy nezimujte, nemusej to prezit. Lepsi je se o ne hezky starat celorocne...

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 23:07

RoSa náš křeček přes zimu nespal, trajdal po nocích po kleci a dělal rámus. A taky jsme původně koupili špatnou výbavu - moc malé běhací kolečko. Strašně rychle vyrostl a šmajdal v něm celej nakřivo. I koupili jsme mu velké a on z toho byl první den tak nadšený, že běhal asi 2 hodiny v kuse, kožich měl celý zpocený a pořád ne a ne přestat.

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 23:09

MP Marge čtu "Samozrejme mam v planu hned po obede mazat do zverimexu a dokoupit ..." a úplně jsem očekávala pokračování "...náhradní kraby za ty chcíplý" 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 02:10
Reakce na Sweet Potato:

MP Marge Promiň, ale zase jsi mne rozesmála. Tím vyhrabáváním krabů z písku jsi mi připomněla známou, které dali hlídat křečka. Dala mu piškot a on si ho celý nacpal do tlamičky! Šmajrá, vždyť se udusí, zpanikařila a pinzetou mu ho vytahala ven. Zachráněný křeček nepoděkoval, uraženě prskl a nacpal si ho tam zas!

​Taky dobry 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 02:10
Reakce na RoSa:

Sweet Potato 

to moji bratranci kdysi jako děti uspořádali smuteční obřad křečkovi, co se tvářil, že už to zabalil... přes zimu se dočetli, že to byl zimní spánek a na jaře ho chtěli exhumovat - no už tam nebyl

​To uz je trochu smutnejsi... 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 02:12
Reakce na Kokoska:

MP Marge čtu "Samozrejme mam v planu hned po obede mazat do zverimexu a dokoupit ..." a úplně jsem očekávala pokračování "...náhradní kraby za ty chcíplý" 

Zatim jsou vsichni nazivu 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 02:27

Tak jsme byli ve zverimexu a utratili $70 za kokosovy substrat, vyhrevnou podlozku pod terarium, pumpicku na vytvoreni mlhy v terariu, a skrys z kokosoveho orechu!

Nemeli nahradni skeble v potrebne velikosti, takze budu muset objednat on-line! Jestli se nekterej z nich svlikne, nez mi to doruci, tak bude holt po terariu lozit nahej, neda se nic delat 

Nevim, jestli jsem toho substratu nedala moc!? Pry se muzou udusit, kdyz se zahrabou moc hluboko... Jenze jak to mam odhadnout, kdyz jeden krab je velkej a potrebuje vic, aby se mohl schovat!?

Zhledla jsem 3x naucne video na vytvoreni idealniho "crabitatu". Slecna tvrdila, ze je dobre substrat rozprostrit tak, aby byl na jedne strane melky a postupne se zvysoval. Do melke casti se pak daji misticky s vodou a zradylkem; do hluboke se pak krabi cbodi zahrabavat. Tak jsme si s tim hrali snad pul hodiny, dokonce jsem to merila i krejcovskym metrem, aby to bylo akorat. Ovsem v minute, kdy jsme tam "smecku" vypustili, zacali vsichni hrabat, dokonce bych rekla, ze i bagrovat, a do peti minut to cele rozryli 

Krome skebli musim jeste koupit teplomer, abych mela jistotu, ze jim neni zima.

Jestli po tom vsem ti parchanti nebudou prospivat, tak at si me neprejou!!!

Jsem uplne vyrizena. Nebylo mi dneska dobre, ale misto toho, abych zustala v posteli a lecila se, tak cele odpoledne a vecer skacu kolem krabu  V prubehu operace se provalilo, ze pritel je houby chovatel, protoze se jich boji 

Jdu otevrit druhou flasku vina!!! Hezkou dobrou noc vsem 

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 07:39

MP Marge  Držím palce s chovem. Už jsi viděla velekraby japonské? Na ně byste si mohli vyčlenit místnost.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 08:35

MP Marge prosím tě, hlavně nepřestává reportovat!  Je to děsně napínavý 

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 08:59
Reakce na 711990:

Pavlena zelvy nezimujte, nemusej to prezit. Lepsi je se o ne hezky starat celorocne...

No právě, nemusej. Ale pan chovatel říká, že správně chovaná a dlouhověká želva zimování potřebuje. Asi to risknem, ale nejdřív příští zimu, teď jsou ještě malý...

MP Marge Vaše příhody a jejich popis, to je fakt detektivka. Těším se na pokračování..!​

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 09:24

MP Marge nedostal přítel od někoho ty krabíky jako dárek, ale že se jich bojí, předal radost dál?

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 09:26

Pavlena myslel pan chovatel to "dlouhověká" jako že se má dožít, nebo když už se dožila? pokud za b), máte ještě tak 20 let času :)

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 09:41

Kokoska myšleno, že když má být dlouhověká, tak má od počátku zimovat On kdesi píše, že správně chovanou želvu pohřbí až vnuk původního majitele, že se klidně dožijou 80 let.