já se přiznám, že se mi chrti nikdy moc nelíbili, s výjimkou vlkodavů, o kterých jsem dlouho netušila, že jsou to chrti. Já mám ráda takový ty masitější typy, houně není na překážku, ale jednak instagramová masírka ze Sušienkova, jednak tady :-D a jednak kolega má teda hrozně sympatickýho vipeta, kterýho si pořád chválí (byli jsme i společně několikrát venku, ale Rufíkův a vipetův vesmír se opravdu neprotínají :-D ), každopádně jejich obliba fakt prudce roste, já jsem vipeta nikdy moc na ulicích nevídala a teď co chvilku. (Ale stejně mám nejradši ty originály :-D )
Chlpáči a iné
No, ještě když značkuje psa a je poblíž rybník, to je dobrý, ale když jsme ještě bydleli v Praze a venčili s velkou partou psích puberťáků, tak tam jeden ridgeback začal značkovat majitele ostatních psů. Panička tvrdila, že je to v pořádku, že u nich na cvičáku to dělá lidem více psů a že je to projev už nevím čeho, ale popravdě jsme pro to moc pochopení neměli.
a inak, ja by som velmi chcela nazivo zazit Ruda Desenskeho - skoda, ze vsetky seminare, ktore ma na SR, su od nas dost daleko a ak uz by som na nejaky seminar s nim sla, tak jedine so Zunou, lebo ist tam bez nej = precitat si knihu/pozriet video a popravde, neodvazim sa s nou niekde prespavat. RD ma velmi emocionalne fascinuje, racionalne neviem, co si o tom vsetkom mysliet, preto by som ocenila prave tu osobnu skusenost, ci teda tym emociam podlahnem :-) ale jeho knihy uznavam, to, co tam pise, v praxi naozaj ocenujem - zaklad privolanie, odvolanie a este nieco, teraz si nespomeniem... trenerka sa s nim pozna, zazila jeho vlkov, fotky z nasho cvicaku a nasich cvicakovych psoch ma dokonca v knihach... + od neho ma(la) trenerka nezvladatelnu tibetku, ktoru by amaterovi nedal. nedavno som si ho znova prectitala a uvedomila som si, ze aj pri problemoch so Zunou som vlastne postupovala tak, ako to v knihe uvadza on - od couracky (stopovacky), ktoru ma pes nonstop na sebe a pomocou nej sa koriguje jeho spravanie az po tu flasu s vodou, s ktorou som chodila na kazdu prechadzku ako idiot a tlmila jej negativne prejavy - vsetko krasne fungovalo. no chcela by som ho zazit na vlastnej kozi jednoducho :-)
Tak už je to jasný, vám se na vlkodavovi líbí ta doga uvnitř :-D.
tak to chapem, mne by sa tiez nepacilo (a nevyhovovalo by mi), keby mi niekto pravidelne (a vlastne aj nepravidelne) znackoval psa; v tejto konkretnej situacii sa to stalo raz, videli sa myslim prvykrat a spravil to iba Zune (predtym nikomu), co aj treneri vysvetlovali tym, ze sa mu pravdepodobne paci a dodnes su obrovski kamosi - ked sa vidia = koniec sveta, to je radosti :-)
vcera vecer - koma :-)

Jestli se s ním trenérka zná a dali byste dohromady více lidí, tak třeba by mohla zorganizovat nějakou akci přímo pro vás. I když je pravda, že asi bude dost vytížený, ale třeba se sejdou okolnosti.
Já jsem toho hodně kdysi načetla na jeho stránkách, krom jiného třeba stopovačku dostal Terk na základě toho čtení a byl to dobrý krok. Před týdnem jsme ji zrovna vytáhla ze dna skříně a dostane ji stávající zločinec :-).
u nas je problem ten, ze sme na vychode SR; ale napriek tomu nas cvicak pre nas toho organizuje dost: ci uz Jozko Olearcin alebo najblizsie teraz (na jar) dvojdnovy seminar s Kristynou Vojkovskou; RD u nas uz bol viackrat, ale to som ja o cvicaku este netusila, ale raz snad pride opat.
nj, pubertak Cid :-) drzim palce, nech to najsialenejsie prehrmi co najrychlejsie :-) a ja som sa rozhodla, ze na jar ideme (ak vsetko dobre pojde) na OB zavod - a ako som sa dusovala, ze nepojdeme, haha, ale ked to Zune pojde, preco to nevyuzit, ked ju to bavi... uvidime ;-)
to je bezva, podle mě je to docela dobrá motivace, proč to nezkusit!
Mohla by som.... dá sa uhladkať do stavu blaženosti. A je v tom neodbytná.
u nas je problem ten, ze sme na vychode SR; ale napriek tomu nas cvicak pre nas toho organizuje dost: ci uz Jozko Olearcin alebo najblizsie teraz (na jar) dvojdnovy seminar s Kristynou Vojkovskou; RD u nas uz bol viackrat, ale to som ja o cvicaku este netusila, ale raz snad pride opat.
nj, pubertak Cid :-) drzim palce, nech to najsialenejsie prehrmi co najrychlejsie :-) a ja som sa rozhodla, ze na jar ideme (ak vsetko dobre pojde) na OB zavod - a ako som sa dusovala, ze nepojdeme, haha, ale ked to Zune pojde, preco to nevyuzit, ked ju to bavi... uvidime ;-)
Díky, on je teď Cid v takovým trochu rozporuplným období, kdy na jednu stranu se učí rychle a rád nový věci, když nejsou žádný jiný vzruchy, ale naučené věci v podstatě odmítá vykonávat, když ty jiný vzruchy jsou.
Jsme ho teď třeba naučila lehni na dálku už asi 5 metrů. To bylo doteď nemožný, protože všechno vykonává za pamlsek, takže potřeboval tu tlamu mít co nejblíž u mě a všechny cviky (sedni, lehni, k noze, pac i ke mně ve finální fázi) teda byly toho druhu, že byl u mě a hned dostal odměnu. No a jak jsi psala o tom tvarování, tak jsem o tom přemýšlela a vymyslela si postup, co by mohl fungovat a fakt fungoval. Stálo nás to asi 4 pokusy a už to umí. Přitom při jeho temperamentu a žravosti jsem si ještě minulý týden numěla představit, že se k tomu položení na dálku, byť úplně bez rušení, nějak brzy dobereme...
Na druhou stranu venku je jak z divokých vajec a přivolání, když by viděl třeba jinýho psa/koně/nebo jen zajímavý lidi, fakt nehrozí. Takže si zlepšujeme náladu těma zbytnostma viz výše a zhoršujeme tím zamotáváním a prasením se stopkou viz taky výše :-D.
Díky, otočila jsem tu fotku v počítači a nahrála znova - předtím to bylo z mobilu, tak mi to nešlo, i když nepochybuju o tom, že to určitě nějak jde :-)
Koma super
Kéž by to tak uměly i moje kočky...

Ještě k tomu závodu - si taky myslím, že je to super motivace. Buď jak buď, když člověk ví, že má před sebou zkoušky/závod, tak ho to přece jen přiměje se tomu víc věnovat. A bude to teda obedience, ne agility?

Krásný jsou všichni a přiznávám, že jsem se ztratila v tom, kolik těch kočiček máte.
Potrefenáhusa Vidím, že jste se konečně rozhodla, který ty botasky potřebujete, a Goliáš má novou krabici! :-D.
Kromě těch tří ještě tmu s očima. Ta se fotí hrozně blbě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje