Tma je krásná, s tím focením to mám stejné, ostří to všude koelm jen ne na psa :-).
Chlpáči a iné
jo a jsou úplně skvělý a těžce návykový, už jsem si říkala, že na jaře si budu muset pořídit ještě nějaký. Vypadaj dobře i se sukní.
Já už je mám asi měsíc, akorát jsem včera potřebovala na něco tu krabici a Goliáš, než si tam zalez, mi nejdřív rozcupoval nový bílý náhradní tkaničky.....
Vypadají super a se sukní by mě zajímaly. Ach jo, já na ně pořád koukám a pořád nejsem rozhodnutá který, na jednu stranu se mi líbí, a na druhou stranu tyhle boty vůbec nenosím.
Při poslední návstěvě Prahy jsme náhodou narazili na jejich obchod, vlezli dovnitř, a co myslíte, jedny jsme odnesli, akorát že ne pro mě, protože jsem se neuměla rozhodnout :-D.
na mě jsou většinou moc zuřivě barevný nebo v kombinaci, která se mi nelíbí a neměla bych to k čemu nosit. Tyhle jak jsou až na podrážku černý, tak to jde, jsou to takový univerzální tenisky, který jdou skoro ke všemu. Měla jsem je s černýma punčocháčema a s černou nebo černobílou tričkovitou sukní z HM, co je má asi celé peklo :-D
Některý ze starších kolekcí se mi líběj, tak furt doufám, kdy udělaj nějaký ty správný pro mě :-D
P.s. A do 27.11. By meli mít na vsechno černý 20% slevu...
Vodprejskni, Rufíček spinká!!!

P.s. A do 27.11. By meli mít na vsechno černý 20% slevu...
Tak vzhledem k tomu, že černý jsou v užším výběru, tak to asi rozhodne :-)-
Dobrá fotka a super komentář
a Zina diky, ano, nakoniec to bude obedience, nie agility - vyskusame, uvidime :-) obedience mi pri dvoch psoch pride vyhodnejsie a viac z neho dokazem aplikovat do bezneho zivota + Zunu to bavi a OB ju pekne tlmi a vychovava, narozdiel od agility, kde sa z nej stava (neriadena) strela. agility si raz za cas davame, ale to potom pobehuje hore-dolu este pol dna :-)
Vodprejskni, Rufíček spinká!!!

dokonale!!! ![]()
su to zlaticka :-)
tak to je krasna kolekcia kocek! kazda ina :-) btw, maju vobec kocky svorky, smecky, zdruzenia...? ![]()
tak to je krasna kolekcia kocek! kazda ina :-) btw, maju vobec kocky svorky, smecky, zdruzenia...? ![]()
kočka není kolektivní tvor, ale třeba ti naši dva se mají rádi, olizujou se navzájem atak. vůbec ale spolu třeba nesoupeří o jídlo, nebo nevim teda uplně jistě, ale myslím že při lovu venku nebo třeba při rvačce s vetřelci nebudou spolupracovat. jsou to typičtí individualisté:-)
Díky, on je teď Cid v takovým trochu rozporuplným období, kdy na jednu stranu se učí rychle a rád nový věci, když nejsou žádný jiný vzruchy, ale naučené věci v podstatě odmítá vykonávat, když ty jiný vzruchy jsou.
Jsme ho teď třeba naučila lehni na dálku už asi 5 metrů. To bylo doteď nemožný, protože všechno vykonává za pamlsek, takže potřeboval tu tlamu mít co nejblíž u mě a všechny cviky (sedni, lehni, k noze, pac i ke mně ve finální fázi) teda byly toho druhu, že byl u mě a hned dostal odměnu. No a jak jsi psala o tom tvarování, tak jsem o tom přemýšlela a vymyslela si postup, co by mohl fungovat a fakt fungoval. Stálo nás to asi 4 pokusy a už to umí. Přitom při jeho temperamentu a žravosti jsem si ještě minulý týden numěla představit, že se k tomu položení na dálku, byť úplně bez rušení, nějak brzy dobereme...
Na druhou stranu venku je jak z divokých vajec a přivolání, když by viděl třeba jinýho psa/koně/nebo jen zajímavý lidi, fakt nehrozí. Takže si zlepšujeme náladu těma zbytnostma viz výše a zhoršujeme tím zamotáváním a prasením se stopkou viz taky výše :-D.
to je super, tesim sa, ze si to ty zvladla vymysliet a Cid uskutocnit - a v rekordnom case :-) presne, ja si tiez niekedy myslim, ze sa nam nieco v zivote nemoze podarit a Zuna ma prekvapi a ide to. toto odkladanie na dialku bolo u nas narocne v tom, ze Zuna absolutne odmietala cakat - ked som jej prestala davat odmeny, tak si lahla, odbehla a pod., takze som vyuzila jeden jediny moment, kedy cakat dokaze - vie cakat iba na misku s jedlom. tak som to namiesto misky cvicila s pamlskom. a takto som ju naucila aj lezat na dialku. a postupne som bud zvacsovala vzdialenost a sla dalej, alebo som zvysovala cas, kedy mala ostat v pozicii. ono su to to niekedy so Zunou (a aj inymi psami, samozrejme) priam logicke ulohy, nieco ju prinutit spravit (schvalne nepouzivam slovo naucit - to je palica tvrdohlava :-))
ale teraz sme boli na navsteve u kamosky - jeden z trenieriek, a za 15 minut naucila Zunu asi 4 triky - obiehanie okolo cloveka, krutenie sa na zadnych nohach v stoji, osmicku pomedzi nohy a dokonca ju naucila prosit (ako surikatu) tak, ze jej pri tom vyskocila na chrbat!!! ano, je to prilis vela trikov naraz, iba sme skusali, co z toho ju bude bavit a ju bavilo vsetko! ona ma neskutocnu kapacitu a je rychlo a lahko ucenliva - ale vtedy, ak sa jej chce. niekedy sa sprava ako sibnuta bordera, ta moja opica mala :-)
dakujem, ano, ja som si to aj myslela, resp. sa to o mackach hovori, ze su velmi samostatne - este aj rozne vtipy demonstruju ich nezavislost od cloveka (napr. rozne FB skupiny typu byvam u svojej macky a pod. :-) ale nikdy som nevedela, ako to maju macky medzi sebou. priznam sa, ze o kockach toho naozaj velmi vela neviem, nemam absolutne ziadne skusenosti, dost sa ich bojim a iba sa kocham :-)
já vždycky tíhla ke psům a neměla jsem kočky moc ráda, právě pro ten jejich individualismus. teď je hodně oceňuju, změnila jsem názor. nevyžadují tolik pozornosti, přitom navzdory těm známým klišé dokážou k člověku přilnout, dají se i naučit jednoduchým povelům atd. ale nejsem zkušený chovatel, spíš se mi to náhodou přihodilo:-)
ještě jsem si vzpomněla, já vás obdivuju jak vědecky řešíte výcvik Zuny a vůbec to máte propracované, já bych to nezvládla... ale kdysi mi kamarádka dala nahlédnout do nějaké knihy o výcviku psů, a zmiňovali tam i kočku, že pozitivním tréninkem lze kupodivu vycvičit i ji - tak jsem se tím inspirovala a fíha funguje. ten způsob kdy pokud zvíře čistě náhodou udělá to co si zrovna přejete, v tu chvíli použijete povel a dáte pochvalu/pamlsek. a fakticky to funguje i na kočky. dokonce i přivolání:-)
ze nahodou prihodilo - to je pekne :-) mne sa nahodou prihodili dva psy. Black, moj prvy pes, ma s pribudajucimi rokmi v podstate stale viac a viac macaciu povahu - presne ako pisete, nevyzaduje vela pozornosti, ma svoju bublinu, v ktorej si (s)pokojne zije, ale napriek tomu sa rad prituli, pomojka, nabije ma energiou; hodne mi to usnadnuje zivot s ohladom na Zunin temperament.
a poznam macku, ktora vie aportovat a dokonca pozna povel pust - tiez robi felinoterapie :-)
ano ano, to (uz aj vyssie) potvrdzujem - nasa trenerka ma vycvicenu aj macku a to prave z dovodu zooterapii.
ale tak to je teda nieco, vycvicit kocku; psy mi na vycvik pridu nastavene, ocakava sa to, ze budu poslusne, a vycvicene, od maciek toho nikto vela necaka - nemyslim to hanlivo, skor tak, ze vsetci ich maju za neprisposobive samotarky a pritom - ono sa to navzajom nepodmienuje, nie? :-) takze vyciceny pes = samozrejmost, ale vycvicena macka? klobuk dolu, ze sa vam podarilo!
inak, ja to so Zunou tiez niekedy nezvladam :-) vsetci (treneri a skuseni chovatelia hovoria, ze pod "spravnym vedenim" by bola sampionka a bla bla bla. ale co je spravne vedenie? a bola by potom spokojna, sibnuta a stastna? ktovie :-)

jeee, zdravim mysutku
jak se ji dari? (cela sestava jsou krasavci)
Zuna je fakt šikovná, teda, těším se na ty zkošky v OB. Já jsem myslela, že to agility se s borderama a pobnýma šílencema dělá, aby se trochu vybili, jestli je to ještě nabudí, tak teda potěš koště! Čekej jsme učili taky na misku s jídlem, byl to asi první cvik, co Cid uměl, a byla to v odstatě taková trochu nutná sebeobrana :-).
Jinak vůbec nepochybuju, že moji psi by pod správným vedením dokázali zázraky, ale tím se nějak moc netrápím, mají mě (nás), tak to musíme zvládnotu nějak spolu. Myslím teda flaty, z vlkodavky si neskromně myslím, že jsme dostali skoro maximum :-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje