Jak zmiňujete tu spolupráci ve smečce - asi před rokem jsem zvenku slyšela příšernej řev, tak běžim k oknu a vidim jednoho cizího kocoura obklopenýho čtyřma našima, co na něj ječej
Ale doma to jsou těžcí individuaisté ![]()
Chlpáči a iné
no teda! já o tom občas dumám, protože Garfielda nám dřív šikanoval sousedovic velkej kocour, ale teď co máme dva, tak se tu neobjevuje - jsem si myslela, že už ho nemají, až jsem ho nedávno zahlídla na ulici... ale na zahradu k nám nechodí:-)
no ale - jsou sice individualisté to ano, ale že by byli samotáři to teda ani náhodou. nevím vůbec jak je to s kočkama, kocouři tím že jsou teritoriální to asi s tím kámošením nemají lehký, naši se teda nijak nešikanujou a řekla bych že si i projevují náklonnost:-) palahniukowa vidím hlavní rozdíl mezi psem a kočkou v tom, že jak není smečková, prostě netvoří žádný hierarchie, nebude vás uznávat za vůdce:-) jenže to má i velkou výhodu, že se nesnaží tím vůdcem stát, nebude se s váma přetahovat o místo na vršku potravinové pyramidy:P no a takové ty vtipné historky nebo kreslené vtípky.... to jde jen o to, co si celkově dovolíte jim dovolit, představa že by mi kočka v noci skákala po hlavě atd je pro mě naprosto nemyslitelná, kupodivu stačí zavřít dveře:-D
a před chvílí jsem si vzpomněla Potrefenáhusa na Goliáška a jeho vášeň pro malé kovové předměty:-) slyším, jak si kocuři s něčím hrají na schodech, šprtali to postupně odshora dolů a když byli dole, šla jsem to sebrat. byl to špendlík
Že vám do toho ještě skáču... i u koček samozřejmě nějaká hierarchie je, tam kde jich je víc na menší ploše (např. populace ve městech) to ani jinak nejde. Vím, že na etologii ve škole jsme si říkali, že dominantnější bývají větší kocouři. U nás doma je dominantní ten nejmenší ![]()
batman se nám hojí a zarůstá, dostala povolení sundat košilku (díra je proti počátečnímu stavu poloviční)
PS. humus na hadru vpravo dole nejsou krvavé skvrny, alébrž barva. ustlala si na mým hadru na utírání štětců

To vypadá docela brutálně, to ji tam někdo hryznul?
my ty dveře musíme mít dvoje, myslím fotku, kde dveře do ložnice vypadají jak po útoku Freddieho Krugera, už jsem někam dávala. Ale to teda bylo hlavně za začátku, dneska jsou v pohodě pes i kočka, většinou už si jdou lehnout i sami a nikam se nervou, ale začátky s hodinovým řevem "zapomněli jste si tady kočičku!!!!!" i přes dvoje dveře byly docela těžký :-D

Dík za optání,asi jako staré babičce, spí čím dál víc, chce mít svůj klid, drží se stranou. Ale obtíže asi žádné nemá, jen občas zvrací, ale nic dramatického, jíst jí chutná. Rvnováha se jí už asi úplně nesrovná. Občas loudí, že chce ven, ale nepouštíme ji.
Amy je bozi!!!
Botasky bere Rufik rovnou po dvou ...

jo, jo to chápu, zajímavý to je.
Potrefenáhusa my to s garfošem absolvovali nadvakrát, jako kotě samozřejmě za těma dveřma bečel, ale neškrabal, to se naučil až daleko později... až jak jsme si pořídili ty nový dveře:P to jsem taky na něho otestovala jak někdo radil postříkat vodou. notybrďo to byla mela:-))
Prý "zapomněli jste si tady kočičku!!!!!" :-D :-D
paktofonika Amy je krásná, sedačka se mi taky líbí, a vůbec když tady vidím ty fotky od vás, PH a ostatních, tak už chci mít po rekonstrukci, zaprvé abychom už teda měli po rekonstrukci a zadruhé abych vám sem mohla taky dát nějakou fotku zevnitř, protože ten stávající stav nějak nejsem s to prezentovat.
to je asi trefne srovnani, tak prosim za jinx poskrabat za ouskem ![]()
LOL, zapomneli jste si tady kocicku je bozi hlaska:-)
K tomu škrabání dveří, máma má jednoho kocoura, kterej umí otevírat kliku, takže musí zamykat, a ty ostatní mi ráno choděj škrabat na dveře, dělával to ten nejstarší a ostatní stáli za ním a povzbuzovali ho (zřejmě) a teď, když on už není, tak převzal škrabací štafetu ten nejnovější..a ostatní stojí za ním a čekaj jak to dopadne.
jojo, zname. Kira umí povel "místo!" Nejlíp před jídlem. Ale taky to bylo prakticky v sebeobraně. Ona jak je k většina veci naprosto laxni, tak zrovna u toho jídla si to dobre kompenzuje :D
jsem na víkend pryč a ta naše fenka trhla mi strasne chybí. Ani jsem to nečekala. Ten chrti pohled plnej hladu a takový to něžný malý drcnuti hlavou, kterým projevuje přízeň. Jo no jo, my máme vlastně doma velkou kočku :D
To vypadá docela brutálně, to ji tam někdo hryznul?
prasklej abces
jj, já vím, ale myslela jsem, jestli ten se jí neudělal po nějakým hryzanci
ale goliasek vypadá příliš odhodlaně si to žrádlo vybojovat, Kira se tvari víc odevzdaně :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje