Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 09. února 2019 03:51

Jiná Realita Hrozne drzim palce, aby se vratil 

Tatinek ma kocoura, ktery chodi pres den ven, a to, ze se nevrati domu, je tatinkova nocni mura, ma ho hrozne rad! Minule si pri skajpovani stezoval, ze uz je jak "hystericka stara baba", kdyz se kocour zpozdi o deset minut  Ale co s tim delat!? Kocour je pln energie a zvyklej behat venku, v tatinkove bytecku by trpel. 

Myslim na tebe i na kocoura 

Online Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 09. února 2019 09:09

Máme něco k snídani??? A mohl bych to vidět???!!!

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 09. února 2019 10:21

MP Marge Hele, to zas nemůžeš takhle brát, kdyby měli psy mít jenom dokonale vyrovnaný lidi s úplně praidelným režimem, tak je tohle vlákno prázdný. Je super, když tam ta pravidelnost je, ale zase se věšet kvůli tomu, že to nejde 100% dodržet nemá cenu. Já třeba čokly na větší odpolední procházku beru podle práce, byly doby, kdy to někdy klaplo ve dvancát a někdy v pět, prostě když jsem tam měla vhodný okno. Když to vycházelo na pozdějc, tak mezitím jen na technickou před barák a dom. A neberu to tak, že jsou chudáci, co nemají řád, ale že se mají zatraceně dobře, protože nejsou sami doma 9 hodin, jak je to často jinde nutnost.
Ber to tak, že už teď jste pro něj hodně udělali, dáváte mu veškerou péči a určitě jste mu dost přizpůsobili život, z čehož ale zároveň plyne, že i on má směrem k vám nějaký "povinnosti", kterých se určitě rád zhostí, jakmile se mu je povede vysvětlit.

Btw, co krabi? :-)

Online Friga
2044 příspěvků moje polička 09. února 2019 10:35

MP Marge Friga taky nema pravidelnej rezim. Ja pracuju na smeny, muz je ted sice vetsinou doma, ale taky kdyz se zabere do prace, tak venci, kdyz si vzpomene/najde okno. Nebo vencim ja kdyz prijdu z ranni treba ve ctyri, jindy kdyz mam vecerni a muz pres den program, tak vencim tak, abych to na treti stihla do prace. Snazime se pak dodrzovat nejake rituály spojene s jidlem (vedeme ruzne prupovidky, jak moc se Friga tesi na jidlo a ptáme se, jestli se opravdu tesi, kdyz vypada nedockave, naoko se divime a tak )

Online Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 09. února 2019 10:39

MP Marge já myslím, ze všem tadytem nepravidelnostem se psi přizpůsobí úplně v pohode, holt proste zijou v rytmu ty který rodiny, co mi nepřijde dobry, je nekonzistence v tom, co psu dovolím a co po něm chci, je blby ho jednou krmit od stolu a druhej den mu za to nadávat - to mi přijde je blby i u deti, ze jsou pak leda zmatený a netuší, kdy přijde pochvala a kdy pruser

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 09. února 2019 10:58

přesně. nepravidelnost nijak nevadí, ale co je zakázaný je furt zakázaný a ne jednou vadí a podruhý nevadí.

a když úplně netrvám na svejch požadavcích, jde to řešit různejma povelama. třeba "k noze" znamená fakt jdeš vedle mě a "spolu" znamená drž se poblíž.

Online Kokoska
34404 příspěvků moje polička 09. února 2019 12:59

Potrefenáhusa Mně to spíš přijde jako "Hele, vy máte něco k snídani! Dejte to sem!!!"

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 09. února 2019 13:16

Mně se moc líbilo, co říkal Desensky na téma výchovy psa z útulku. Vy mu nic nedluzite, vy jste mu neublížil. Proto nějaká přehnaná  benevolence, ala nebudu na něj přísná, kdoví co má ten chudák za sebou, je naprosto špatně . Vy pro nej děláte to nejlepší uz tím, že jste si ho vzali a milujete ho, takže vy musíte nastavit i pravidla, aby se vám dobře společně žilo . Takže vychovávat a učit. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 09. února 2019 13:28

Taky bych řekla že nepravidelnost je naopak docela žádoucí... jako kdybych měla zrovna něco důležitějšího a pes metal kozelce, že zrovna v tuhle dobu musí jít ven?! Jen ať si zvykaj na pestřejší rozvrh!

Online Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 09. února 2019 13:33

Kokoska v takových případech on vetsinou aktivne koná 

Offline zdensy
1132 příspěvků moje polička 09. února 2019 13:37

Jiná Realita , neboj, on se vrátí, cítí kočky, to je mocný pud. Je nekastrovaný? Do týdne bude doma, a kdyby ne, tak je daleko a u někoho bivakuje, přijde;-)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. února 2019 13:41

zdensy je právě kastrovaný, ale tohle neudělal ani jako ještě "celý". semtam dva dny chyběl, protože nebydlí u nás, spí u sousedů ve stodole, u nás má jen krabici na přespávání, protože na kočky prostě nejsme zařízení (proto máme jen kočky nalezené). k nám chodil na jídlo, hrát si a pracovat se mnou na zahradě. sem tam prostě u sousedů byl i přes noc. ale 4 dny nechyběl nikdy 

Offline zdensy
1132 příspěvků moje polička 09. února 2019 14:53

Jiná Realita , budu vyhlížet, že napíšeš, že přišel

Online Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 09. února 2019 15:07

Jiná Realita hele ale ukrást kočku (nebo dvě) není až zas tak tezky... 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. února 2019 15:12

Potrefenáhusa no ale takhle hezké kočky tady nikdo nemá! náš kocour je (nechci psát byl!) bezkonkurenčně nejhezčí kočička široko daleko. sousedi mají samé divně vyblitě barevné zámory. asi ho někdo ukradl nám...

Online Potrefenáhusa
38530 příspěvků moje polička 09. února 2019 15:25

Jiná Realita verim tomu, ze se objeví!!! 

Ja se o goliase taky strasne bojim, když prvne nepřišel vecer, to bylo hrozny....teď chodí až rano a taky jednou v sobotu dovalil až k obědu... (proti 4 dnům dobry, ale zase to je prazskej gaučák)

Online tarra
334 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:18

Jiná Realita A u těch sousedů, kde spává, jste se ptát byla? Držím palce, ať se brzo vrátí.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:43

Zina Friga Potrefenáhusa Dekuju, damy, ze jste me trochu uklidnily, protoze jsem vcera vecer zkonzumovala vic ovocneho piva, nez jsem planovala, teprve se probouzim a buhvi, kdy se to nebohe zviratko dostane ven!!! 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:52
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Marge já myslím, ze všem tadytem nepravidelnostem se psi přizpůsobí úplně v pohode, holt proste zijou v rytmu ty který rodiny, co mi nepřijde dobry, je nekonzistence v tom, co psu dovolím a co po něm chci, je blby ho jednou krmit od stolu a druhej den mu za to nadávat - to mi přijde je blby i u deti, ze jsou pak leda zmatený a netuší, kdy přijde pochvala a kdy pruser

​No a to je prave nejvetsi problem u pritele, on jak je impulsivni, tak se mu to tezko vysvetluje. Pes taky mel obdobi, kdy k nemu vubec nesel - kdyz jsem odesla do prace, tak vyskocil na zidli, kde jsem mela bundu na venceni, udelal si tam hnizdo z te bundy a tam prosedel vetsinu dne, nez jsem se vratila. Tak jsem o tom s pritelem parkrat promluvila, i jsem mu ukazala clanek, co jsem nasla na Internetu, a pomalu se to lepsi. Vcera pritel nemel ani praci, ani skolu, tak byl celej den doma a pes s nim byl uz zase jedna ruka - hrali si na honenou a na schovavanou, behali venku, zdrimli si spolu na gauci... Pritel se sice tvaril, ze je to samozrejmost, ale bylo na nem videt, ze je rad, a ze ho to motivuje, aby si daval vetsi pozor, jak se k psovi chova  Taky s nami chce chodit do te psi skoly, tak to treba taky pomuze. 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:00
Reakce na Zina:

Btw, co krabi? :-)

​Kvuli tem mam taky vycitky svedomi  Predstavi si, ze jsem uplne zapomnela, ze jim musim objednat nejake ty nahradni skeble!!! My tady mame dva zverimexy a v obou meli jen male skeblicky, to by nestacilo, tak jsem nasla nejake on-line, ale chtela jsem se napred zeptat na par veci na FB, abych dobre vybrala - no a pak jsem na to nejak pozapomnela a vysledek je, ze dodnes nic nemaji 

Utesuju se tim, ze kdyby uz jim ty skeble byly fakt male, tak by z nich na protest vylezli, coz se zatim nestalo. Ale dobre, zes mi to pripomnela, musim dnes uz fakt neco objednat, abych nakonec nemela v terariu ctyri nahate kraby, to by me porazilo (oni bez tech skebli vypadaji trochu vic jako pavouci )

A stejne jako Chico se vyznacuji tim, ze miluji syrove mlete hovezi